رسیدگی قضایی به جان باختن ۲۷ مهاجر در کانال مانش؛ آیا امدادگران از زیر مسئولیت شانه خالی کرده‌اند؟

برخی منابع خبری به رادیو فرانسه گفته‌اند که شماری از مهاجرانی که در نوامبر ۲۰۲۱ در پی غرق شدن قایقشان در کانال مانش جان باختند، پیش از وقوع حادثه به امدادگران فرانسوی هشدار داده و از آن‌ها درخواست کمک کرده بودند.

رسیدگی قضایی به جان باختن ۲۷ مهاجر در کانال مانش؛ آیا امدادگران از زیر مسئولیت شانه خالی کرده‌اند؟

در ۲۴ نوامبر ۲۰۲۱ میلادی، ۲۷ مهاجر که قصد داشتند از سواحل شمالی فرانسه با عبور از کانال مانش خود را به خاک بریتانیا برسانند، به دلیل غرق شدن قایقشان جان باختند.

مقام‌های فرانسوی در آن زمان اعلام کرده بود که ساعت ۲ بعد از ظهر ۲۴ نوامبر و پس از آنکه یک قایق ماهیگیری با اجساد بی‌جان در این آبراه مواجه می‌شود، از غرق شدن قایق مهاجران مطلع شده است.

اما اینک یک منبع خبری به بخش تحقیقات رادیو فرانسه گفته است که برخی از این مهاجران در شب حادثه بارها با شماره ۱۹۶ تماس گرفته و درخواست کمک کرده بودند.

این منبع تصریح می‌کند که گفتگوها به زبان انگلیسی انجام شده است، زبانی که کردهای عراقی حاضر در قایق و افسر کشیک فرانسوی به خوبی بر آن تسلط داشته‌اند.

مقام‌های محلی به رادیو فرانسه گفته‌اند که این تماس‌های تلفنی بسیار محتمل بوده است.

چرا مهاجران نجات پیدا نکردند؟

استانداری منطقه دریای مانش برای پاسخ به این پرسش که چرا مهاجران نجات پیدا نکرده‌اند، چندین فرضیه مطرح کرده است. به نظر این استانداری، امدادگران حاضر در محل یا نتوانسته‌اند قایق مورد نظر را ردیابی کنند یا اینکه آن‌ها به این محل رسیده‌ اما قایق دیگری که در حال غرق شدن بوده است را نجات داده‌اند، بدون آنکه قایق نخست را ببینند.

بر اساس اعلام این استانداری، مرکز عملیاتی منطقه‌ای مراقبت و نجات فرانسه، «کروس» در آن شب صدها مهاجری را که با استفاده از قایق‌، سواحل فرانسه را به مقصد بریتانیا ترک کرده بودند، نجات داده است.

از سوی دیگر، این اداره دولتی محلی فرانسه موضوع پاس دادن امدادگران فرانسوی و بریتانیایی به یکدیگر را برای امدادرسانی به مهاجران در خطر، رد کرده است. یک مقام دولتی محلی بر این نظر است که منطقی نیست صدها مهاجر از غرق شدن نجات یابند اما سرنشینان یک قایق رها شوند.

پنج هزار تماس ضبط شده به دادگاه ارسال شد

تنها دو بازمانده این حادثه دریایی هر کدام به صورت مجزا به پلیس گفته‌اند که سرنشینان قایق با امدادگران بریتانیایی تماس گرفته بودند اما پاسخ آن‌ها این بوده است که با امدادگران فرانسوی تماس بگیرند و پس از تماس سرنشینان قایق غرق شده با امدادگران فرانسوی، آن‌ها هم پاسخ مشابه داده‌ بودند.

در همان زمان انجمن «اتوپیا ۵۶» شکایتی را بر اساس شهادت این دو بازمانده قایق غرق شده علیه مقام‌های محلی فرانسوی و مسئول گارد ساحلی بریتانیا با عنوان «قتل غیر عمد» و «عدم کمک‌رسانی» تنظیم کرد.

اینک مرکز کروس ۵ هزار تماسی که در شب حادثه ‌دریایی ۲۴ نوامبر سال گذشته ضبط شده را برای قاضی رسیدگی کننده به این پرونده، ارسال کرده است.

در هر حال تماس‌ها با کروس زیاد بوده‌اند زیرا تمام قایق‌های ماهیگیری، کشتی‌های بازرگانی و قایق‌های حامل مهاجران را شامل می‌شود. بنابراین تجزیه و تحلیل این تماس‌ها برای دانستن واکنش امدادگران فرانسوی و بریتانیایی هنگام تماس این مهاجران غرق شده، تعیین کننده خواهد بود.

آیا قایق حامل مهاجران به هنگام درخواست کمک در آب‌های بریتانیا بوده است یا فرانسه؟

بر اساس گفته یک کارشناس که توسط خانواده‌های مهاجران غرق شده در بریتانیا انتخاب شده، قایق حامل مهاجران در آخرین موقعیتی که از آن به دست آمده در داخل آب‌های بریتانیا بوده است.

البته بودن قایق غرق شده در آب‌های بریتانیا، فرانسه را تبرئه نمی‌کند زیرا بر اساس کنوانسیون بین‌المللی جستجو و نجات دریایی که هر دو کشور آن را امضا کرده‌اند، هماهنگی طرفین برای جستجو و نجات در آب‌های کشورهای همسایه ضروری است.

منبع: یورو نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید