توضیح پزشکی قانونی درباره «شناسایی جسد حسین عبدالباقی»
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران درباره نحوه درباره "شناسایی جسد حسین عبدالباقی" توضیحاتی ارائه کرد.
رئوفیان، با اشاره به فرایند تشخیص هویت جانباختگان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان گفت: پیرو حادثه تاسف بار ریزش ساختمان متروپل آبادان، اظهار نظرهایی از سوی برخی افراد در فضای مجازی در خصوص روند تشخیص هویت و آزمایشات ژنتیک انجام شده مطرح شد که با توجه به غیرعلمی و غیر دقیق بودن مطالب مطرح شده که میتواند بیانگر بیگانگی و عدم آشنایی گویندگان و منتشر کنندگان مطالب فوق به فرآیند تشخیص هویت و حوزه ژنتیک قانونی باشد، ارائه مطالبی جهت تنویر افکار عمومی هموطنان ضروری به نظر میرسد.
وی افزود: سازمان پزشکی قانونی کشور به عنوان دستگاهی علمی و تخصصی، در کنار وظایف متعارف خود، در تمامی حوادث و بحرانها همواره در کنار هموطنان بوده و با به کارگیری تمامی توان و ارائه خدمات با نهایت سرعت و دقت ممکن، تلاش کرده تا به سهم خود نقشی هرچند کوچک در کاهش آلام بازماندگان عزیز این حوادث ایفا کند.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران با بیان اینکه یکی از فعالیتهای سازمان پزشکی قانونی کشور حضور در صحنههای حوادث و انجام اقدامات فنی و تخصصی جهت تشخیص هویت و تعیین علت فوت است، تصریح کرد: در تمامی حوادث مختلفی که طی سالهای گذشته به وقوع پیوسته، این کار با سرعت و دقت صورت گرفته است.
وی افزود: کار تشخیص هویت و همچنین تعیین علت فوت در حوادث بر اساس موازین علمی و دستورالعملهای تدوین شده به انجام میرسد؛ در این حادثه نیز مانند سایر موارد این اقدامات صورت گرفته و یا در حال انجام است.
رئوفیان ادامه داد: در شناسایی هویت جانباختگان از معاینات ظاهری، جنسیت متوفی، علائم و نشانه های خاص روی بدن، مدارک همراه، انگشت نگاری، فرمول دندانی و سایر موارد قابل احصاء استفاده و تشخیص هویت صورت میگیرد.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران اظهار کرد: در مواردی که به دلیل شدت جراحات و آسیب وارده به جسد و یا فساد پیکر امکان تشخیص هویت با کمک روشهای فوق امکان پذیر نباشد و یا در موارد خاص برای قطعیت و اطمینان بیشتر، از جسد نمونهای جهت استخراج پروفایل ژنتیکی اخذ میشود تا با پروفایلهای ژنتیکی استخراج شده از بستگان او مقایسه شود.
وی افزود: علم ژنتیک قانونی جزو تخصصهای بین رشتهای با تلفیق علوم مختلف از جمله ژنتیک مولکولی، نانوتکنولوژی، شیمی و .. است که با توجه به اهمیت نمونههای استحصال شده از صحنههای جرم یا قربانیان حوادث غیر مترقبه، روشهای آزمایشگاهی استخراج و تکثیر DNA را به گونهای بهینه سازی کرده تا از حداقل مقدار DNA، نتایج قابل اطمینان و قابل تفسیر حاصل شود.
رئوفیان گفت: در حوادث دسته جمعی در صورتی که نیاز به پروفایل ژنتیکی جهت تعیین هویت قربانیان یا بقایای انسانی باشد، قدم اول، برداشت نمونه از جسد یا بقایای بجا مانده در محل حادثه است. نمونههای بیولوژیکی که میتوان در راستای استحصال پروفایل ژنتیکی جهت تعیین هویت افراد از آنها استفاده کرد، شامل نمونه خون، بافت نرم مانند عضله و یا نمونه بافت سخت مانند دندان و استخوان است.
وی افزود: این برداشت نمونه توسط کارشناسان پزشکی قانونی و مطابق با دستورالعمل های سازمانی موجود انجام می شود.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران ادامه داد: فرآیند استحصال پروفایل ژنتیکی از نمونه های بافتی (نرم یا سخت) در شرایط استاندارد شامل مراحل آماده سازی نمونه، استخراج DNA، کمیت سنجی، تکثیر DNA به وسیله روش PCR، تفکیک محصولات PCR به وسیله الکتروفورز و تهیه پروفایل ژنتیکی و در نهایت تفسیر و ارائه گزارش تعیین هویت است.
وی افزود: بر اساس نوع نمونه، زمان لازم جهت انجام استحصال پروفایل ژنتیکی و تطبیق به بازه زمانی حداقل ۸ ساعت در نمونه خون تا ۴۸ ساعت در نمونه های سخت (استخوان) نیاز دارد.
زئوفیان بیان کرد: ممکن است به دلیل فساد شدید بافت و یا عدم حصول نتایج قابل تفسیر، مراحل آزمایش نیازمند تکرار بوده و طبعاَ برای حصول نتیجه و پاسخگویی نیاز به زمان بیشتری خواهد بود.
وی افزود: در خصوص حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان، با توجه به آواربرداریهای انجام شده و خروج پیکرها و بقایای قربانیان طی ساعات و روزهای اول وقوع حادثه، امکان شناسایی و تعیین هویت این عزیزان براساس پروتکل مربوط فراهم و با انجام بررسیهای تخصصی لازم و طی فرآیندهای مربوط، این پیکرها پس از شناسایی تحویل خانواده هایشان شدند.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران اظهار کرد: در این میان با طرح برخی شایعات و ابهامات درخصوص متوفی حسین عبدالباقی که هویت وی از طریق بررسیهای انجام شده و از جمله روشهای بیومتریک (اثر انگشت) به انجام رسیده بود، لزوم انجام آزمایش ژنتیک مطرح و اقدامات لازم انجام شد.
وی افزود: با بررسی پیکر و عدم مشاهده تخریب بافتی، نمونهگیری طبق دستورالعملهای موجود سازمان از بافتهای عمقی (عضله) انجام شد و با توجه به اولویت تعیین هویت متوفی، آزمایش به صورت خارج از نوبت انجام و پروفایل ژنتیکی استحصال و فرآیند مقایسه تطبیقی با پروفایل ژنتیکی مادر و ۳ فرزند وی توسط نرم افزار اختصاصی انجام شد.
رئوفیان ادامه داد: براساس محاسبات آماری، احتمال صحت روابط مذکور در هر ۴ مورد، بین متوفی با مادر بیولوژیک و فرزندانش، ۹۹.۹۹۹۷ % به دست آمد؛ لذا هرگونه شبههای در مورد صحت این پاسخ و احراز هویت متوفی رد میشود.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران گفت: با توجه به استحصال پروفایل ژنتیکی منسوبین درجه یک مفقودین اعلامی در این حادثه، تا کنون دو نفر از این عزیزان از طریق آزمایش ژنتیک شناسایی شدهاند.
وی افزود: آنچه حائز اهمیت است شناخت فرایند تشخیص هویت، آگاهی به فرآیندهای تشخیص هویت از طریق آزمایش ژنتیک و تواناییهای سازمان پزشکی قانونی کشور در این بخش و سوابق اقداماتی است که سازمان در کارنامه دارد.
رئوفیان گفت: این سازمان در حوادث مختلفی مانند زلزله بم، زلزله کرمانشاه، حادثه حله، حادثه ریزش ساختمان پلاسکو، حادثه قطار تبریز به مشهد، حادثه کشتی سانچی و… با تلاش شبانه روزی و بی وقفه شناسایی و تعیین هویت پیکرهای قربانیان را انجام داده است.
وی افزود: حوادثی که بعضاً به مراتب شدیدتر و از نظر تعداد تلفات وسیع تر از حادثه متروپل بود، در تمام این حوادث تحویل پیکرها با رعایت دقیق استانداردهای علمی و در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شده است.
رئیس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران تصریح کرد: تنها توجه به انجام فرآیند تشخیص هویت پیکرهای به جا مانده از حادثه هواپیمای اکراینی که شامل بیش از هزار نمونه از پیکرها و منسوبین درگذشتگان بوده است که در زمانی کوتاه کار استحصال پروفایل و مقایسه آنها انجام و پیکرها به خانوادههای این عزیزان تحویل شد، میتواند موید این امر باشد.
وی افزود: این در حالی است که تعدادی از این درگذشتگان غیر ایرانی و یا دارای تابعیت دو گانه بوده و پیکرهایشان پس از شناسایی به کشورهای مربوط تحویل شده و با وجود بررسی مجدد، هیچگونه مغایرتی در خصوص تعیین هویت پیکرها از سوی سایر کشورها گزارش نشده است.
رئوفیان تاکید کرد: امیدواریم در زمان بروز حوادث و با توجه به نگرانیهای حاکم بر خانواده عزیزان درگیر در حادثه و در کنار فشار کاری و روانی وارده بر دستگاهها و افراد درگیر در مدیریت حوادث، افراد و رسانهها، از گمانه زنیهای بی مورد و استناد به اظهارات غیرکارشناسانه افراد بی یا کم اطلاع و غیر متخصص و ایراد اتهام و یا بیان مطالب غیرعلمی اجتناب کند.
مردم حق دارند باور نکنند.
زمانی که هواپیمای اوکراینی سقوط کرد تا چند روز تمامی دستگاه ها و مراجع از نقص فنی هواپیما گفتند.ولی بعدش از طریق دوربین مدار بسته کارخانه ای در همان حوالی، حقیقت برملا شد.اعتماد عمومی از بین رفته.شما حالا از دانش تشخیص هویت بگو.
مردم با علم ژنتیک آشنا باشند یا نباشد به شماها اعتمادی نیست دروغ به مردم میگویید بعدش گندش درمیاد طرف یجایی مخفی شده
بله بله شما صحیح می فرمائید ما ملت همیشه در صحنه و ولایت مدار ایران فرق بین نفت و اتم را هم نمی دانیم. تشکر
اونائی حرف مسعولین رودروغ فرض میکنن خودشون انقدر دروغ گفتن که حرف هیشکی روقبول ندارن. مالک متروپل مرده یانمرده الان چه فرقی به حال خانواده های کشته شده گان داره. بااین حرفها دشمن روشادمیکنید.
ساختمان متروپل ریزش کرده منفجر نشده که اجساد یا سوخته ویا تخریب شده باشند ، اگر واقعا این فرد فوت کرده چرا جسدش را حداقل به اصحاب رسانه نشان نمی دهید ؟
با توجه به فیلمی که منسوب به متوفی است و واحد فوق طبق مستندات موجود در طبقه پارکینگ قرار داشته و ریزش ساختمان بصورت "کیکی " انجام شده یعنی : حداقل در بهترین شرایط آوار ده طبقه ی فوقانی بر روی واحدی که عبدالباقی در آن بوده ریزش کرده است .
حال سئوال اینجاست : چگونه در روزهای ابتدایی ،بدون آوار برداری جسد متوفی بیرون کشیده شده است .
جسدی که در فیلم پزشکی قانونی بوده توسط برادر ایشان شناسایی شده است ،با ۱۰ طبقه آوار ؟ عجیبه !!!
دقیقا. چرا به این سوال پاسخ نمیدهند.
مردم حرف هیچ مسئولی در ایران قبول ندارند . از بس که در این 44سال دروغ شنیده اند./...
لطفا از طرف خودت حرف بزن
منظورش مردم عادی ایران بود ،ناراحت نشو
داره از طرف خودمون حرف میزنه شما ها شاید 10 درصد باشید
می دانی چرا این توضیح طولانی است؟
چون می دانند کسی حرفشان را باور ندارد
چون مردم جز دروغ از اینها نشنیده اند
اگر مردم به اینها اعتماد داستند
در پنج کلمه می توانیت بگوید
این پنج کلمه می توانست ابن باشد
مرگ مالک متروپل تایید شد
اما چون تمام حرفسان دروغ است در هزار جمله هم نتوانیتند مردم را فانع کنند
دیگه حناتان رنگی ندارد الان سال ۱۴۰۱ است ۵۷ تمام شد
همه با هم هستید
150 هزار تن برنج آلوده به آرسنیک را وارد و در همین کشور به شکم خلق اله بستند مسؤلین مربوطه چند بار پشت صفحه تلویزیون ظاهر و به مقدسات قسم خوردند که برنجها آلوده نیست مردم هم اعتماد کردند خریدند و مصرف کردند بعد از یکسال نتیجه بررسی ها را یکی از مسؤلین ازطریق همین صدا و سیما به اطلاع مردم رساند که ای مردم متاسفانه برنجها آلوده بود ولی چه فایده مردم مصرف کرده بودند این موارد است که موجب سلب اعتماد مردم شده است بنابر این مردم دیگر به حاکمیت اعتماد ندارند
عقل خیلی ها ماهواره هاشونه،چشم خیلی ها صفحه گوشی هاشونه،منطق پررررر،شعور پرررر...
هرچی اونوری ها بگن درسته،هرچی اینوری ها بگن دروغه....
چند هزار کانال و رسانه در حال شایعه پراکنی هستند و انگشت شمار رسانه باید جواب آنها رو بدهد!!
سلام
از اونجا که ماه هیچ وقت پشت ابر نمی مونه پس دعا کنید هیچ وقت عبدالباقی پیدا نشه چون در غیر این صورت همون ۱ درصد اعتماد مردم به شما با این همه دم و دستگاهتون برای همیشه از بین میره.
چقدر پرت و پلا حرف زدی!!! معلومه که سرتا پا دروغ هست، مردم دیگه به شما اعتمادی ندارند شما دروغگویان قرن هستید ومثالی ندارید
شما و دیگران تلاش خود را کردین،،،و این فرآیند را به تفسیر توضیح دادین تا قابل باور باشد ولی عبد الباغی زنده است و احتمالآ در راه کانادا وانشاالله دستتان رو خواهد شد و رسوا خواهید شد به مددالهی
چرا پزشک قانونی در این مطلب به صراحت اعلام نمیکنه که جسد متوفی با آزمایش دیانای مشخص شده که مالک ساختمان عبدالباقی هست..چرا با کلمات در نگارش بازی میکنید و جواب دوپهلو میدهید..خدا که زنده باشه.ما که دوست نداریم یک نفر ازبین بره.چون اگر ایشون زنده باشد خیلی از واقعیت ها گفته خواهد شد
اون ۳ صدم درصد احتمالش بیشتره از ۹۹ و ۷ صدم درصد.
هیچگاه با مردم روراست و صادق و شفاف نبودید!!!!
آقا به خدا باور کردیم ، عبدالباقی فوت کرد و مرد ، همه ایرانیان باور کردن ، بس کنید