امسال 2500 متهم بیشتر از سال قبل دستگیر کردیم
کارآگاهان پلیس آگاهی پایتخت در جریان اجرای طرح دستگیری مجرمان موفق شدند سه باند بزرگ سرقت را در پایتخت منهدم و اعضای باند را دستگیر کنند.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ در حاشیه طرح دستگیری مجرمان با حضور در جمع خبرنگاران گفت: از نیمه دوم امسال و به دلیل آنکه بخشی از تمرکز و توان پلیس معطوف به موارد دیگری شده بود، برخی مجرمان اقدام به سوءاستفاده از این موضوع کرده و ما شاهد افزایش حدود ۱۰ درصدی وقوع سرقت در تهران بودیم بهطوری که در بعضی از روزها حتی این آمار به ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش در مقایسه با روز مشابه خود در سالهای قبل نیز رسیده بود.
سرهنگ علی ولیپور گودرزی ادامه داد: با اقدامات انجام شده و برنامهریزی پلیس موفق شدیم که طی یک ماه گذشته این روند افزایشی را متوقف کرده و حتی کاهش هم بدهیم. بر همین اساس میتوان گفت که در حال حاضر وقوع سرقت در تهران حدود ۱۰ درصد کاهش داشته و کشفیات پلیس نیز در این مدت افزایش داشته است که امیدواریم این روند کاهشی در وقوع و افزایشی در کشف را در آینده نیز ادامه دهیم.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ به وضعیت ۹ ماهه سال جاری وقوع برخی از جرایم در تهران نیز اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تا پایان آذرماه تعداد دستگیری مجرمان در پلیس آگاهی حدود ۲۵۰۰ نفر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
این موضوع نشاندهنده افزایش توان پلیس در مقابله با مجرمان است. وقوع جرایم جنایی در تهران نیز روندی کاهشی داشته و در عین حال در این حوزه نیز کشفیات ما افزایش داشته است. در مورد قتل هم باید بگویم که از ابتدای امسال تا کنون و مقایسه آن با سال گذشته حاکی از کاهش وقوع قتل در تهران است. بهعبارتی دیگر میتوان گفت که ۹۵ درصد پروندههای قتل در تهران کشف میشود. البته گاهی کشف پروندههای قتل زمانبر و دارای پیچیدگیهای خاص خود است.
در این موضوع هماهنگی خوبی با مراجع قضایی و پلیس دیگر استانها داریم. وی همچنین از اجرای طرح رسیدگی به پروندههای معوق در پلیس آگاهی خبر داد و گفت: اینطور نیست که اگر مدتی از کشف نشدن پروندهای بگذرد، آن را مختومه اعلام کنیم. ما طرحی را در پلیس آگاهی اجرا کردیم و بر اساس آن به پروندههای معوقه نیز رسیدگی میشود.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ با تأکید براینکه امنیت مردم، خط قرمز و اولویت پلیس است، گفت: در این خصوص با هیچ مجرمی تعارف نداریم و برابر قانون با آنان برخورد خواهیم کرد. در مورد جرایم خشن هم با کسی تعارف نداریم و با رعایت قانون بهکارگیری سلاح با آن دسته از مجرمان خشن و افراد مسلح که تسلیم پلیس نشده و امنیت مردم را به مخاطره بیندازند برخورد خواهیم کرد.
سرقتهای سریالی هنگام مرخصی از زندان
یکی از باندهای دستگیر شده از سوی پلیس متهمانی هستند که سوژههایشان را در سایتهای آگهی فروش شناسایی میکردند.
سروش، پسر جوانی که به اتهام حمل مواد مخدر در زندان به سر میبرد و در 15 روز مرخصی از زندان سناریوی این سرقتها را اجرا کرده است، در گفتوگو یی به جزئیات سرقتها پرداخت.
برای چی به زندان افتاده بودی؟
چند سال قبل به خاطر 6 گرم و 4 سوت شیشه بازداشت شدم البته برای مصرف شخصیام بود. به 5 سال حبس محکوم شدم، به حکمم اعتراض دادم و یک سال حبسم کمتر شد.
چه شد که انگیزه این سرقت به ذهنت خطور کرد؟
تازه به مرخصی زندان آمده بودم و با همدستانم که از دوستان سابقم هستند داخل قهوهخانه نشسته بودیم. تلویزیون متهمی را نشان میداد که بازداشت شده بود و درخصوص جرایمش حرف میزد. همانجا با خودم گفتم اگر سارقان یک سری موارد را رعایت کنند امکان ندارد که به دام پلیس گرفتار شوند. ما میخواستیم ثابت کنیم دزد حرفهای به دام پلیس گرفتار نمیشود.
سارقان از دید شما چه چیزهایی را باید رعایت کنند که دستگیر نشوند؟
با گوشی خودشان تماس نگیرند و از سیمکارتهای معتادان استفاده کنند. محلهای قرار را در جاهایی میگذاشتیم که دوربین نداشته باشد تا تصاویرمان بهدست نیاید. پلاک خودرو را پوشانده بودیم. خلاصه تمام مواردی را که احتمال میرود پلیس از روی آنها به سارق برسد باید رعایت کرد.
تو که رعایت کردی پس چرا بازداشت شدی؟
فکرش را هم نمیکردم دستگیر شوم، من حتی به محض پایان دوره 15 روزه مرخصیام خودم را به زندان معرفی کردم تا به من شک نکنند اما پلیس به کمک مالباختگان تصاویر چهرهنگاری ما را به دست آورد و شناسایی شدیم.
سوژهها را چطور شناسایی میکردی؟
به سراغ آگهیهای فروش ماینر، پلیاستیشن، گوشی تلفن همراه و... که در سایتها منتشر شده بود میرفتیم و با آنها قرار میگذاشتیم و سرقت میکردیم.
هنگامی که متهم جوان در حال گفتوگو بود، یکی از شاکیهای پروندهاش که زن و شوهری جوان بودند به اداره آگاهی آمده و آنها را شناسایی کردند.
مرد جوان در رابطه با حادثهای که برایش رخ داده بود، گفت: دستگاه ماینر خانگی خریده بودیم و از آنجایی که شرایط استفادهاش را نداشتیم برای فروش در سایت آگهی کردیم. مبلغی که ما آگهی کرده بودیم 50 میلیون تومان بود مردی تماس گرفت و خودش را خریدار معرفی کرد.
ابتدا مدعی شد که برای گرفتن دستگاه خودش میآید اما بعد آدرسی را فرستاد و گفت حتماً با تاکسی اینترنتی برایمان بفرستید. اعتماد نکردم و با همسرم راهی محل قرار شدیم. قرار در خیابان پاسدار گمنام بود وارد کوچه که شدم، دیدم وسط خیابان با میلههای آهنی بسته شده و امکان عبور ماشین نبود. متهمان سوار بر خودروی پراید آن طرف میلههای آهنی ایستاده بودند و من خودم را به آنها رساندم.
یک لحظه دستشان را دور گردن من انداختند و مرا پرتاب کردند در گوشهای از خیابان و ماینر را از دستم سرقت کردند و بعد اسپری اشک آور به چشمم زدند. با صدای داد و فریاد من، همسرم که چند قدم آن طرفتر بود خودش را به ما رساند. او دستگیره در خودروی متهمان را گرفت و آنها بدون توجه به او حرکت کرده و همسرم را روی آسفالتهای خیابان کشاندند. بهطوری که جمجمه همسرم شکست و آسیب شدیدی دید.
سرقت عتیقه های میلیاردی
اعضای یک باند دیگر که 24 ساعت بعد از آخرین سرقتشان، مأموران پایگاه چهارم پلیس آگاهی را بالای سرشان دیدند از دیگر متهمان دستگیر شده هستند. آنها آنقدر سریع دستگیر شدند که حتی فرصت نکردند اموال آخرین سرقت را بین خودشان تقسیم کنند و وسایل سرقتی به مالباخته برگردانده شد.
سرقتها را چطور انجام میدادی؟
تا ساعت 12 شب، پنجشنبه و جمعه در خیابانهای بالای شهر پرسه میزدیم و با دیدن خانههایی که چراغهایشان خاموش بود نقشه را اجرا میکردیم. من از دیوار بالا میرفتم و خودم را به پنجره میرساندم. با پیچ گوشتی در و پنجره را باز میکردیم. دو نفرمان وارد ساختمان میشدند و وسایل سرقتی را به یکی از همدستانمان پایین پنجره و در خیابان میدادیم. بعد از اجرای نقشه سرقتهایمان هم راهی خانههایمان که خارج از تهران بود، میشدیم.
چرا برای سرقت آخر هفتهها را انتخاب میکردی؟
معمولاً مردم آخر هفتهها خانه نیستند وخانههای خالی بیشتر است.
چه شد که تصمیم به سرقت گرفتی؟
فقر، بیپولی. من چاه کن هستم اما کار نبود که بخواهم انجام دهم. در مدتی هم که کار بود به قدری درآمدم پایین بود که به هیچ جا نمیرسید. به ناچار وارد باند خلافی شدم و اقدام به سرقت از خانه ها میکردم که بازداشت شدم. بعد از آزادی تصمیم گرفتم که دور خلاف را خط بکشم اما وارد یک شرکت هرمی شدم. بعد با یکی از همدستانم به نام شایان آشنا شدم.
چند ماهی نگذشته بود که هر دویمان از شرکت بیرون آمدیم و کلی هم قرض گرفته بودیم. یک شب که با دوست شایان و چند نفر دیگر داخل قهوه خانه نشسته بودیم تصمیم گرفتم توبهام را بشکنم و دوباره سرقت از خانهها را اجرا کنم.
چرا سرقت از خانه را انتخاب کردی؟
سرقت خانه راحتتر است، کسی در خانه نیست که با او درگیر شوی. اگر صاحبخانه بیاید زاغزنی که پایین در خیابان ایستاده خبر میدهد. ریسک این کار کمتر است و چیزهای بیشتری هم گیر میآید.
از سرقتها چقدر گیرتان آمد؟
هر چه گیر میآمد تقسیم بر تعداد افراد باند میکردیم. اما در آخرین سرقت 7 میلیارد تومان عتیقه از خانهای سرقت کردیم. شاید هم قیمت عتیقهها بالاتر بود، ولی خیلی عتیقه گیرمان آمد. اما حسرت پول آن به دلمان ماند چرا که 24 ساعت بعد دستگیر شدیم.
چه شد که لو رفتید؟
اشتباه کردیم و بعد از سرقت در یک محفل شبانه شرکت کردیم و برای خودنمایی راز سرقت میلیاردیمان را بیان کردیم. خودنمایی آن شب باعث شد که فردا شب، دستبند به دست روانه بازداشتگاه شویم.
دستگیری بیشتر مجرمان افتخار محسوب نمی شودبلکه نشاندهنده افزایش جرم و جنایت در جامعه است که مستقیما به سیاست های غلط دولت در جامعه بر می گردد.افزایش شدید فقر در جامعه ، اختلاس ، دزدی،رشوه و فساد سیستماتیک زمینه ساز ناهنجاري و افزایش جرم و جنایت در جامعه است. متاسفانه با توجه به وضعیت اسفبار کنونی کشور میبایست منتظر افزایش روز افزون جرم و جنایت در جامعه باشیم و وضعیت امنیت جامعه و مردم ایران روز به روز بدتر خواهد شد.متاسفانه به خاطر فساد گسترده هیچ اراده ای برای مقابله با افزایش جرایم در جامعه وجود ندارد و حتی اگر اراده ای نیز وجود داشت امکان مقابله با این حجم از جرایم که در ایران بی سابقه بوده و روز به روز نیز بیشتر می شود وجود ندارد.
خدارا شکر !!!!!!!! البته همه ما مردم متهمیم .