پیشنهادات کاربردی نخبگان در حوزه مبارزه با مواد مخدر تصویب و اجرایی می‌شوند

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: به مواد مخدر باید به‌عنوان یک آسیب نگریست و برای رفع آن تلاش کرد، لذا پیشنهادات کاربردی نخبگان و اندیشمندان در حوزه مبارزه با مواد مخدر تصویب، پیگیری و اجرایی خواهند شد.

پیشنهادات کاربردی نخبگان در حوزه مبارزه با مواد مخدر تصویب و اجرایی می‌شوند

دکتر اسکندر مؤمنی ظهر امروز در بخش پایانی نشست تخصصی با نخبگان و اندیشمندان حوزه‌های مختلف کشور گفت: واقعیت آن است که مقوله اعتیاد و افرادی که به آن مبتلا می‌شوند چندوجهی است، به‌طور مثال بالای ۵۰ درصد افراد معتاد شاغل هستند، البته درست است که بیکاری هم مؤثر است اما آمار معتادان شاغل نشان می‌دهد که باید مطالعه عمیقی در این حوزه انجام شود.

وی ادامه داد: شناخت اینکه چرا عده‌ای به سمت مصرف موادمخدر می‌روند؟ خیلی مهم است و این امر باید، مبتنی بر شواهد علمی و مطالعات تحقیقاتی و میدانی باشد.

مؤمنی با اشاره به مطالعه تحقیقاتی دکتر رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات وزیر بهداشت گفت: مطالعات ایشان که طی ده سال بر روی ده هزار معتاد انجام شده و به این نتیجه رسیده است که مصرف تریاک به هر شکل و با هر روش مصرفی، سرطان‌زا و بیماری‌زا است، بسیار مهم است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد.

دبیرکل ستاد در بخش دیگری از سخنان خود اذعان داشت: بر اساس آمارها، در سال ۲۰۱۸، بیش از ۷۰ هزار نفر در ایالات‌متحده براثر سوءمصرف مواد فوت کردند اما در کشور ایران، این رقم سالانه ۳ و هزار و خورده‌ای می‌باشد، همچنین آمار زندانیان آمریکا در این زمینه، یک و نیم میلیون نفر است که در ایران این رقم ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار نفر می‌باشد.

مؤمنی همچنین بیان کرد: در ایام شروع شیوع کرونا، سودجویان و قاچاقچیان بین‌المللی موادمخدر، وقتی که هنوز پزشکان و محققان سلامت به نتایجی در خصوص کرونا دست نیافته بودند، اعلام کردند که مصرف‌کننده موادمخدر کرونا نمی‌گیرد که بلافاصله تکذیب و اطلاع‌رسانی‌های لازم انجام شد.

وی با بیان اینکه توجه به باور و انگیزه فرد در درمان اعتیاد بسیار مهم است و مبارزه با موادمخدر باید به گفتمان ملی تبدیل شود، بر اصلاح نظام درمان اعتیاد، سطح‌بندی مراکز برای تخصیص اعتبارات و کادر درمانی و توجه به شناخت علل گرایش افراد به اعتیاد تأکید کرد و کفت: به موادمخدر باید به‌عنوان یک آسیب نگریست و برای رفع آن تلاش کرد.

دبیرکل ستاد در پایان گفت: هر پیشنهاد کاربردی که از سوی شما نخبگان و اندیشمندان مطرح شود، همانند دیگر جلسات ستاد تصویب و برای آن اعتباراتی در نظر گرفته می‌شود و اجرایی خواهند شد؛ مانند طرح یاریگران زندگی و بیمه معتادان بی‌بضاعت که در جلسات گذشته ستاد تصویب و اعتباراتی برای آن‌ها لحاظ شد.

تریاک سرطان‌زا است

دکتر ملک‌زاده معاون تحقیقات فناوری وزارت بهداشت نیز با رد این باور سنتی که تریاک به‌عنوان دارو، درمانگر است، گفت: با مطالعات دقیقی که طی سال‌های گذشته انجام داده‌ایم، دریافتیم که در میان مصرف‌کنندگان تریاک، سکته‌های قلبی و مغزی، سرطان‌ها و مرگ ناشی از بیماری‌های گوارشی ۸۶ درصد افزایش دارد.

وی افزود: باورهای عمومی نادرستی وجود دارد که از علل مصرف تریاک هستند؛ این باورهای غلط شامل طول عمر، کاهش دردهای جسمانی، پیشگیری‌کننده از افزایش قند خون، ضد بیماری سرطان، داروی آرام‌بخش، کاهش فشارهای عصبی و حتی کاهش ترس و افزایش توان جسمی هستند که مطالعات دقیق علمی تمام این باورها را باطل می‌دانند.

ملک‌زاده همچنین مصرف تریاک را در بروز حداقل شش نوع سرطان مؤثر دانست و این سرطان‌ها را «مری، معده، لوزالمعده، ریه، مثانه و حنجره» برشمرد و افزود: حتی مشاهده شده که مصرف تریاک در بروز سرطان مغز هم مؤثر است.

گفتنی است؛ در پایان، نخبگان و اندیشمندان حوزه‌های مختلف کشور، به بیان نقطه نظرات خود در این حوزه پرداختند و همچنین در حاشیه این نشست نمایشگاهی از آثار پژوهشی دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر شامل طرح‌های پژوهشی، فصلنامه‌های علمی اعتیادپژوهی و کتب مرتبط با اعتیاد در معرض دید مدعوین قرار گرفت.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر99.04.02

24

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید