ماجرای عجیب شارژهای تخفیف دار /دامیکه کلاهبرداران پهن کرده بودند
رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی از شناسایی و دستگیری فیشینگکار حرفهای خبر داد که با طراحی نقشه ای پلید و با ترفند فروش شارژ تخفیفدار در یکی از شبکه های پیام رسان، قصد پول شویی و فرار از قانون را داشت.
به گزارش مشهد فوری ، سرهنگ جواد جهانشیری در تشریح این خبرگفت: در پی ارجاع شکواییهای از سوی تعدادی از شهروندان مبنی بر برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آنها با رقمهای متفاوت به روش اینترنتی، رسیدگی به پروندههای متشکله در دستور کار کارشناسان پلیس فتای استان خراسان رضوی قرار گرفت.
سرهنگ جهانشیری ادامه داد: کارشناسان پلیس فتا در بررسیهای اولیه خود متوجه شدند وجوه سرقتی در یکی از استانهای کشور به حساب تعدادی از افراد واریز و از آن جا نیز به حسابهای دیگری منتقل و سپس وجوه سرقت شده صرف خرید شارژ تلفن همراه توسط تعداد زیادی از شهروندان در سراسر کشور شده است. در این خصوص کارشناسان با ردگیری یکی از عاملان خریداری شارژهایی که منشأ سرقتی داشت برای دستگیری وی با هماهنگی قضایی به محل سکونتش مراجعه کردند و متهم به همراه گوشی تلفن همراهش برای بررسیهای بیشتر به پلیس فتا منتقل شد.
این مقام انتظامی افزود: متهم علت خریداری شارژهای مذکور را تخفیف چشمگیر آنها اعلام و منشأ خریدهای صورت گرفته خود را نیز مادر همسرش معرفی کرد و افزود: مادر همسرم کانال فروش لوازم آرایشی در تلگرام دارد که تعداد مخاطبان قابل توجهی کانال وی را دنبال میکنند و در این زمینه فردی با قرار دادن تبلیغات در کانال وی از او خواست تا با افزایش عضو و با عنوان "اد بزن جایزه بگیر" جایزه دریافت کند که این جایزه همان فروش شارژهایی با قیمت استثنایی و یک سوم بازار بوده است. با توجه به ادله موجود، مادر همسر فرد قربانی به پلیس فتا فرا خوانده و در بررسی بعدی مشخص شد اظهارات این فرد نیز با متهم ردیف اول یکی است و مستندات به دست آمده حاکی از صحت مطالب گفته شده توسط دو فرد دستگیر شده است.
اما منشأکلاهبرداریها کجا بوده است؟
سرهنگ جهانشیری تصریح کرد: با توجه به شگرد به کارگرفته شده توسط متهم اصلی، احتمال سرقت از نوع فیشینگ قوت گرفت و کارشناسان پلیس فتا دریافتند وجوهی که از قربانیان به صورت غیرمجاز برداشت شده با خرید شارژ و کسر رقمی از قیمت اصلی در کانالهای پرمخاطب تبلیغ شده است و قربانیان در ازای اضافه کردن مخاطب به کانالها میتوانند به عنوان جایزه شارژ ارزانقیمت دریافت کنند و بدین شکل منشأ وجوه سرقت شده را از بین می برند و مسئولیت سرقت صورت گرفته به افراد بیگناه انتقال می یابد. این مقام مسئول گفت: با روشن شدن موضوع و با تلاش شبانهروزی و اقدامات فنی و پلیسی کارشناسان پلیس فتا متهم اصلی این پرونده در استان خراسان رضوی به همراه همدستش دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد. وی یادآور شد: شهروندان می توانند با درخواست رمز یک بار مصرف (OTP) از بانک عامل و دانلود نکردن نرم افزار از منابع نامشخص نظیر شبکههای اجتماعی از کارت های عابر بانک و موجودی حساب خود صیانت کنند.
منبع: خراسان
2222