افشاگری سخندان از دلایل مهاجرت فغانی به استرالیا
کمک داور بینالمللی فوتبال ایران گفت: علیرضا فغانی داور قلدری بود و به هیچکس باج نمیداد، اما متاسفانه در ایران قدر او را ندانستند.
به گزارش مشهد فوری ، رضا سخندان در خصوص مهاجرت علیرضا فغانی اظهار کرد: مهاجرت فغانی به دلیل مسائل خانوادگی و تحصیل فرزندانش است، اما مسائل دیگری هم وجود دارد، هر چند خودش اشارهای به آنها نکردهاست.
وی افزود: درست است پوست داوران کلفت است، اما صبر هر آدمی حد و اندازهای دارد. این فشارها برای خود شخص تا حدودی قابل تحمل است، اما وقتی به سمت خانواده هم سوق پیدا میکند، دیگر تحملش سخت میشود. فغانی برای همیشه از ایران مهاجرت نکرده و او رویدادهای بینالمللی را به عنوان یک داور ایرانی قضاوت خواهدکرد.
کمک داور بینالمللی فوتبال ایران در خصوص مسائلی که باعث شده فغانی مهاجرت کند، خاطرنشان کرد: داوران ایرانی خوبی در گذشته داشتهایم، اما تیم داوری ایرانی در جام جهانی 2018 پرافتخارترین تیم داوری ایران در ادوار جام جهانی و مسابقات بینالمللی است. در چهار پنج سال گذشته هم فینال مسابقات مهمی را قضاوت کردیم. خدا را شکر میان مردم احترام داریم، اما شرایطی مهیا نشد تا به چشم مسئولین بیاییم. در کشورهای مختلف با رخ دادن چنین اتفاقات خوبی، شرایط و امکانات مناسبی در اختیار داوران قرار میدهند، اما این جا همه چیز در حد حرف است. قدر علیرضا فغانی را ندانستیم. متاسفانه پس از جام جهانی برای تیم داوری کشورمان احترامی قائل نشدند. در این شغل، شرایط سختی را باید در زندگی تحمل کنید. اساسا وقتی به یک موفقیت بینالمللی دست مییابید، توقع دارید که احترامی برایتان قائل شوند.
سخندان عنوان کرد: نه تنها فغانی، بلکه تمام داوران در لیگ برتر ایران بیشترین فشار را تحمل میکنند. فضای مجازی غیرقابل کنترل شده است. هواداران هم اگر تیمشان ببازد همه کاسهوکوزهها را سر داور میشکنند. به جای این که به حضور فغانی در ایران افتخار کنند، پس از هر بازی حاشیهای برایش میساختند. سفر زیاد رفتهایم و در کشورهای مختلفی قضاوت کردهایم. با پایان مسابقه در لیگ سایر کشورها، همه چیز تمام میشود، اما در ایران علاوه بر فشارهای پیش از رقابت، وقتی بازی تمام میشود حواشی و فشار به داوران ابعاد گستردهتری پیدا میکند. برخی مواقع، بعضی حرفهای بیربطی به داوران میزنند. حقیقتا تحمل برخی حرفها واقعا سخت است.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اظهارات برخی از مربیان لیگ برتری، آیا علیرضا فغانی پس از جام جهانی قلدر شده بود، گفت: رفتار غیرمتعارفی در فغانی پس از موفقیت در جام جهانی ندیدم. پس از جام جهانی سطح توقعات خیلی بالا رفته بود. عدهای معتقد بودند کسی که جام جهانی رفته دیگر نباید اشتباه کند. اشتباهات داوری جزء لاینفک دنیای فوتبال است. کولینا با آن همه افتخار در برخی بازیها اشتباهاتی داشت. دیوار داوران در ایران کوتاه است. تیمی که نتیجه نمیگیرد، به جای مواخذه بازیکن و مربی، همه چیز را گردن داور میاندازد.
کمک داور بینالمللی فوتبال ایران ادامه داد: برخی تیمها میدانستند که فغانی به تیمی باج نمیدهد و او را مورد انتقاد قرار میدادند. این تیمها به داورها فشار میآورند تا در رقابتها، منفعتی برای خود کسب کنند. بعضی از داوران، جوان و کمتجربه بوده و ناخودآگاه به سود یک تیم ممکن است قضاوت کنند، اما داوران باتجربهای همچون فغانی تحت تاثیر این فشارها قرار نمیگیرند. برخی تیمها هم از فدراسیون میخواهند تا این داوران را برای قضاوت بازیهایشان انتخاب نکند.
سخندان افزود: فغانی داور قلدری بود و به هیچ کس باج نمیداد. این که فغانی پس از جام جهانی مغرور شد، اصلا درست نیست. کمیته داوران فیفا نیز به همین دلیل که فغانی درون زمین قلدر است و به کسی باج نمیدهد، به او علاقه دارد. او بازی بازیکنان بزرگی مثل رونالدو، مسی، نیمار و ... قضاوت کرد، اما به هیچکس باج نداد. فیفا به تمام داوران هشدار میدهد که باید درون زمین قلدر باشید تا کسی نتواند در کار شما دخالت کند.
وی در مورد آینده داوری ایران تصریح کرد: داوران بینالمللی خوبی داریم، البته در گذشته 6 داور الیت A در کنفدراسیون فوتبال آسیا داشتیم، اما در حال حاضر فقط علیرضا فغانی و موعود بنیادیفر جزو داوران الیت A آسیا هستند. قدرت گذشته را نداریم. از سال ۲۰۱۱ به بعد افت کردیم. باید کار کنیم و زمان زیادی خواهد برد تا به شرایط گذشته بازگردیم، اما با توجه به این که هدایت ممبینی، رییس کمیته داوران ایران، به مدت چهار سال به عضویت کمیته داوران آسیا درآمده، میتوانیم از این پتانسیل استفاده کرده و داوری ایران را به قدرتی که در سالهای گذشته داشته برسانیم.
منبع: ایسنا
2222