فعالیت 5 گرمخانه در مناطق پیرامونی از بعدازظهر تا 9 صبح
رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای شهر مشهد گفت: گرمخانههای زیر نظر شهرداری از غروب باز میشوند و تا 9 صبح روز بعد فعالیت میکنند.
به گزترش مشهد فوری ،رمضانعلی فیضی با بیان اینکه «طبق بودجه، شهرداری مشهد به ایجاد حداقل پنج گرمخانه در مناطق پیرامونی و کمبرخوردار مکلف شده است»، اظهار کرد: در زمان تصویب بودجه سال 1398 در کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار، تبصرهای ذکر شده است که در آن شهرداری مشهد به ایجاد حداقل پنج گرمخانه در مناطق پیرامونی و کمبرخوردار مکلف شده است. مکاتبات و بررسیهایی انجام دادهایم تا شهرداری مشهد این تبصره بودجه ما را محقق کند.
فیضی گفت: آخرین مهلت ما برای بازگشایی گرمخانه، اول آبانماه است. درحال حاضر از سه گرمخانه -یکی در ابتدای طبرسی دوم، گرمخانه دیگر در شهرک طرق و سومی در حُر 19- بازدید داشتهایم و هر سه آماده ارائه خدمت هستند. ما درخواست بازگشایی چندین گرمخانه دیگر هم داریم که تلاش میکنیم تا بر تعداد کنونی بیفزایم و توجه کنیم که با فاصله منطقی و بر اساس بُعد مسافت ایجاد شوند.
رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای شهر ، بیان کرد: از آنجا که در حاشیه صدمتری یک مرکز بانوان وجود دارد که وابسته به بهزیستی است، تاکید ما بر این است که با تبادل اطلاعات و امکانات و همافزایی سازمان بهزیستی و شهرداری مشهد، حتماً مراکز دیگری مخصوص بانوان در نظر گرفته شود.
وی افزود: وضعیت کلی رضایتبخش است. البته باید برای ایجاد چند مرکز دیگر طبق نیاز شهر و با رعایت پراکندگی در مناطق حاشیه شهر هم برنامهریزی شود. ما در مراکزمان آمادهایم تا از افرادی که به هر دلیلی دارای محل سکونت نیستند و تحت عناوین مختلفی از آنها یاد میشود، پذیرایی کنیم.
رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای شهر، ادامه داد: در خین عرب یک مرکز خانه سبز وجود دارد که دو منظوره است؛ به این صورت که هم میتواند به افراد معتاد و متجاهر رسیدگی کند و همچنین به عنوان یک گرمخانه فعالیت کند و میان این دو قشر نوعی همپوشانی دارد و حداقل 400 نفر ظرفیت دارد. سازمان مردمنهاد امام علی(ع) نیز، مرکزی در منطقه توس دارد.
فیضی افزود: روز گذشته، ما از سه مرکز بازدید کردیم و در حال آمادهسازی دو مرکز دیگر نیز هستیم که بهزودی برای بازگشایی آنها اقدام خواهد شد. در چند روز گذشته مجدداً به همکاران شهرداری تکلیف کردهایم که به جهت همپوشانی و اقدامات تکمیلی آمار تعداد مراکز بهزیستی را به دست بیاورند و با یکدیگر تبادل اطلاعات و امکانات داشته باشند. در نتیجه این همپوشانی ما هم اطلاعاتی در رابطه با مراکز حمایتی و خدماتی در کل شهر کسب کنیم.
رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کمبرخوردار شورای شهر، گفت: طی اطلاعات کسبشده در سالهای اخیر، مراکز تجمع افرادی که به هر دلیلی دچار مشکل شدهاند شناسایی شده است، بر اساس این مراکز تجمع و رعایت پراکندگی، گرمخانهها ایجاد میشوند. مقصود از پراکندگی این است که مسافتی منطقی میان این مراکز رعایت شود تا در کل شهر افراد توانایی مراجعه به آنها را داشته باشند.
وی بیان کرد: شهرداری به ایجاد پنج مرکز مشخصشده در تبصره بودجه مکلف است؛ این پنج مرکز گرمخانههایی هستند که اضافه شدهاند و مصوبات و پیگیریهای ما متمرکز بر این مناطق است. گرمخانههای زیر نظر شهرداری از غروب باز و تا 9 صبح روز بعد فعالیت میکنند. در طی این زمان از افرادی که به این مکان مراجعه میکنند با اسکان، صبحانه، شام و نوشیدنی گرم پذیرایی میشود. ما برای فعالیت گرمخانه جدول زمانبندی خاصی نداریم. گرمخانهها با شروع فصل سرما شروع به کار میکنند و زمان فعالیت این مراکز بر اساس وضعیت جوی محیط است.
فیضی افزود: آمار دقیقی از افرادی که به گرمخانهها مراجعه میکنند وجود ندارد؛ زیرا ما اطلاعات دقیقی از تعداد افرادی که معتاد، متجاهر، بیخانمان و... در شهرند، نداریم.
وی بیان کرد: ما تلاش میکنیم که مکانهای رجوع افراد را فراهم کنیم تا اگر مراجعه داشتیم با کمبود مکان روبهرو نشویم. درصورتی که کمبود مکان داشته باشیم، مجدداً اقدام به برنامهریزی برای ایجاد مکان جدید خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کم برخوردار شورای شهر، گفت: هیچ فردی در کشور نباید از سرمای زمستان آسیب ببیند. وجود افراد کارتنخواب مشکلی است دائمی که در تمام ایام سال مشاهده میشود و همچنین مشکلی بینبخشی و جزو آسیبهای جامعه محسوب میشود.
منبع: ایسنا
2222