خسارت حدود 700 میلیاردی مرغداران در خراسان رضوی
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان خراسان رضوی گفت: طی 5 ماهی که میگذرد، زیان مرغداران در کشور از مرز دو هزار و 100 میلیارد تومان فراتر رفته و این میزان در استان حدود 600 تا 700 میلیارد تومان بوده است.
شاهرخ صادقی با اشاره به وضعیت مرغداریها، اظهار کرد: روز شنبه 20 اردیبهشت قیمت مرغ استان 6 هزار و 500 تومان اعلام شده، در صورتی که قیمت مصوب آن هشت هزار و 550 تومان است که مرغدار تقریبا دو هزار تومان زیر قیمت مصوب میفروشد و این ضرری است که ما متحمل میشویم.
وی افزود: با توجه به شرایط فعلی و بحث عرضه و تقاضا تصور نمیکنم تغییرات محسوسی در بحث قیمت رخ دهد، چه بسا با توجه به ایام سوگواری امام علی(ع) و شب قدر احتمال کاهش مصرف و در نتیجه احتمال کاهش قیمت هم داریم. تقاضای ما این است که شرکت پشتیبانی امور دام، قیمت مرغ تحویلی از مرغدار را از 12 هزار و 750 تومان به 15 هزار تومان افزایش دهد.
600 تا 700 میلیارد تومان خسارت مرغداران استان
صادقی بیان کرد: طی 5 ماهی که میگذرد، زیان مرغداران در کشور از مرز دو هزار و 100 میلیارد تومان فراتر رفته و این میزان در استان حدود 600 تا 700 میلیارد تومان بوده است. با توجه به افزایش هزینههای تولید، قیمت مصوب هر قطعه مرغ با سود قانونی حدود 10 هزار تومان است که با این وجود مرغداران در فروش هر کیلو چهار هزار تومان ضرر میکنند. امروز قیمت مرغ استان 6 هزار و 500 تومان بود، اما برای مرغدار حدود 10 هزار و 100 تومان درمیآید.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان خراسان رضوی ادامه داد: این تصمیمات مربوط به میزان جوجهریزی و تولید جوجه یکروزه است بدون اینکه از نمایندگان تولید یا مرغداران نظرخواهی شود، بنابراین نتیجه این میشود که مرغدار 6 ماه است ضرر میدهد، زیرا افزایش تولید جوجه یکروزه تا میزان 130 میلیون قطعه در ماه را داشتیم.
وی اضافه کرد: ویروس کرونا تا حدی میتواند تاثیرگذار باشد، اما علت دقیق ضرر و زیان مرغداران نیست، زیرا قبل از ورود این ویروس به کشور نیز مرغداران ضرر میکردند، سال گذشته قیمت مصوب جوجه یکروزه دو هزار و 550 تومان بوده، در حالی که مرغدار ما برای شب عید در بهمن ماه جوجه را حدود پنج هزار تومان یعنی دو برابر قمیت مصوب خریده، از طرف دیگر قیمت مرغ کاهش شدید داشت که باعث ضرر شد.
صادقی گفت: با وجود اینکه مازاد تولید داریم، پیشبینی میکنیم این زیان تا نیمه اول امسال یعنی تا اوایل شهریورماه ادامه داشته باشد. اگر تولید جوجه یکروزه به 100 تا 105 میلیون قطعه کاهش پیدا کند، تاحدودی از زیان مرغدار کاسته میشود، البته اگر این کار امروز انجام شود، دو ماه دیگر آثار آن را میبینیم، زیرا یکسری از تخمها هنوز داخل دستگاهها در کارخانجات جوجهکشی هستند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان خراسان رضوی با بیان اینکه مرغداران 60 تا 70 درصد نهاده مورد نیاز خود را از بازار آزاد خریداری میکنند، عنوان کرد: مرغدار هر کیلو ذرت را با نرخ دو تا دو هزار و 400 تومان و کنجاله سویا را با قیمت بیش از پنج هزار تومان در بازار آزاد خریداری کردند که اختلاف معنیداری با کارگروه تنظیم بازار دارد، قیمت سویا نیز بسیار گران شده است. سهمیهای که از طریق اتحادیهها به ما اعلام میشود، بسیار ناچیز و اندک است.
وی با اشاره به اینکه با وجود این وضعیت، اما امکان امحای جوجه یکروزه وجود ندارد، تصریح کرد: وقتی این جوجهها داخل سالنهای مرغداری آمده و تبدیل به مرغ میشوند، باید بازار مصرف آنها را نیز در نظر بگیریم. از طرف دیگر صادرات هم نداریم، میزان مصرف نیز کاهش یافته، بنابراین باید با این مرغ چکار کنیم؟
صادقی خاطرنشان کرد: قیمت مصوب مرغ زنده هشت هزار و 550 تومان و مربوط به سال گذشته است. از سال گذشته به بعد، با توجه به افزایش هزینههای تولید از قبیل افزایش قیمت جوجه یکروزه و افزایش 25 درصدی قیمت دان، انتظار میرود کارگروه تنظیم بازار هرچه سریعتر نرخ جدید را اعلام کند، تقاضا میکنم پشتیبانی امور دام وزن مرغ خریداری شده را افزایش دهد و قوانین صادرات به نحوی انجام شود که ما بتوانیم مرغ را صادر کنیم تا شاید از میزان مرغ دپو شده در کشور کاسته شود.
منبع: ایسنا
68