چرا میراث تاریخی کشور با حکم قضایی از ثبت ملی خارج میشود؟
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: برخورد و پیگیری وزیر دادگستری برای اعمال تدابیر ویژه نظیر اتخاذ وحدت رویه، تخصیص شعب ویژه یا پیشنهاد اصلاح قانون در زمینه آثار تاریخی و میراث فرهنگی، چیست؟
به گزارش خبر فوری به نقل از فارس از مشهد، ایران کشوری کهن و دارای گنجینههای تاریخی فراوان است که در هر دورهای به اشکال مختلفی از خود آثاری بهجا گذاشته است.
با وجود این اندوختههای هویتی گرانسنگ که میتواند فرهنگ و ریشه هزاران ساله ایران را برای نسلهای آینده بازگو کند، تخریبها و بیتوجهی به ابنیه تاریخی در کشور از سوی مسؤولان و مردم دیده میشود که جای تأمل دارد.
بنا بر اهمیت این موضوع، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر نسبت به آن واکنش نشان داده و از وزیر دادگستری خواست برای خروج آثار تاریخی و هویتی کشور از ثبت ملی با حکم قضائی، توضیح دهد.
وی در بخشی از توضیحات سؤال مطروحه خود آورده است: میراث فرهنگی و معنوی، بخش اصلی هویت ملی در هر کشور هستند و نیاز به حمایت جدی قانونی و قضایی از این آثار بر کسی پوشیده نیست.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اضافه میکند: بهکرات مشاهده میکنیم با وجود ثبت ملی برخی از این آثار، ذینفعان با مراجعه به دیوان عدالت اداری و با استناد به ماده اول قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب سال 1309 که کلیه آثار صنعتی، ابنیه و اماکن را تا دوره سلسله زندیه مورد حمایت قرار میدهد، رأی خروج از ثبت گرفته و اقدام به تخریب بنای هویتی میکنند.
وی با اشاره به قانون ثبت آثار ملی مصوب سال 1352 که صرفنظر از تاریخ ایجاد یا پیدایش بنا و صرفاً با تصویب شورای عالی فرهنگ و هنر، آثار را مورد حمایت قرار میدهد، از سید علیرضا آوایی خواست تا توضیح دهد برخورد و پیگیری وی برای اعمال تدابیر ویژه نظیر اتخاذ وحدت رویه، تخصیص شعب ویژه یا پیشنهاد اصلاح قانون در این زمینه، چه بوده است.
منبع: فارس
58