معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان رضوی:
کسری مخزن آبهای زیرزمینی در راستای طرح سازگاری با کمآبی بهبود پیدا کرده است
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: در راستای طرح تعادلبخشی و سازگاری با کمآبی، کسری مخزن آبهای زیرزمینی بهبود پیدا کرده است.
محمدعلی نعمتنژاد با بیان این مطلب اظهار کرد: در سال ۹۸ طرح سازگاری با کمآبی در استان در کارگروه استانی و ملی با حضور و مشارکت همه ذینفعان و بهرهبرداران آب، مقامات استان و به خصوص تشکلهای کشاورزی تهیه و تصویب شد.
وی افزود: این طرح جهت اجرا به استان و شهرستانهای استان با هدف پایداری منابع و مصارف آب ابلاغ شد. دو گام اجرایی در این طرح پیشبینی شده که گام اول تا سال ۱۴۰۵ و گام دوم تا سال ۱۴۲۰ بوده و در گام اول برنامه اجرایی رسیدن به کسری مخزن صفر است. کسری مخزن متوسط درازمدت استان بالغ بر یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب است.
نعمتنژاد با بیان اینکه گام دوم تخصیص بهینه منابع و افزایش بهرهبرداری، کاهش برداشت تا ۷۵ درصد آب تجدیدپذیر است، عنوان کرد: در گام اول برای هر یک از دستگاههای متولی بخش آب وظایفی تعریف شده، از جمله وظایف آب منطقهای می توان به جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز، انسداد چاههای غیر مجاز و نصب کنتور اشاره کرد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان رضوی با اشاره به اینکه حدودا ۵۹۰ میلیون متر مکعب آب از پروانههای اولیه اضافه برداشت داشتهایم، تصریح کرد: سال گذشته با مشارکت تشکلهای کشاورزی این عدد به ۴۹۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در راستای طرح تعادلبخشی و سازگاری با کمآبی کسری مخزن آبهای زیرزمینی بهبود پیدا کرده که از نتایج مثبت این طرح محسوب میشود.
نعمتنژاد گفت: هدف آب منطقهای فروش آب مازاد بر پروانه نیست، کشاورزانی که نیاز به آب مازاد دارند باید از طریق بازار آب و مبادله شارژ این اقدام را انجام دهند و اگر آبی هم به صورت مازاد برداشت شد، باید به صورت کسر از شارژ سال آینده کشاورز انجام شود.
منبع: ایسنا
68