نگرانی از افزایش قیمت سیب زمینی

مدیر طرح تنظیم بازار خراسان رضوی گفت: نگران این هستیم که سیب زمینی در چند روز آینده گران شود.

نگرانی از افزایش قیمت سیب زمینی

حمیدرضا جوادی امروز در جلسه کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی مشهد در اتاق بازرگانی استان اظهار کرد: از زمانی که وزیر کشاورزی نامه آزاد شدن صادرات سیب زمینی را اعلام کردند، هر بار از مغازه‌داران، قیمت این محصول را می‌پرسم و نگران این هستم که سیب زمینی در چند روز آینده گران شود.

وی ادامه داد: حدود یک سال پیش بود که در خراسان رضوی موضوع صادرات دام زنده و واردات گوشت مطرح شد و این موضوع به ما چه آسیب بزرگی زد، ما در استان خراسان رضوی ظرفیت‌های خوبی داریم که باید به آن ها بیشتر بپردازیم. ما باید ابتدا یک برنامه صادراتی بر اساس ظرفیت‌های استانی تدوین کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در ارائه برنامه صادراتی کمیسیون کشاورزی، اتاق باید به طور جد ورود پیدا کند و برگزاری دوره‌های آموزشی برای تخصصی کردن صادرکننده محصول کشاورزی نیز امری حیاتی محسوب می‌شود. تخصصی کردن صادرات بخش کشاورزی و آموزش اولویت مهم استان بوده که در این زمینه به یاری اتاق بازرگانی نیازمند هستیم.

جوادی با اشاره به اینکه ما در بخش کشاورزی شرکت مدیریت صادرات و واردات را تشکیل دادیم، تصریح کرد: محوریت اصلی این شرکت نیز تشکل‌های بخش کشاورزی هستند که در حال حاضر در حال خرید سهام‌اند تا بتوانیم سرمایه‌های سرگردان را به نوعی مدیریت کنیم.

محمود بازاری، مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران گفت: رفع ممنوعیت صادرات سیب زمینی با کنترل انجام شده و به محض اینکه این سخن بیان شد در برخی از شهرستان‌ها این محصول با حدود 400 تومان افزایش قیمت همراه شد.

وی اظهار کرد: ما در بخش کشاورزی با توجه به ظرفیت‌هایی که داریم برنامه‌های خوبی نیز در چند سال گذشته اجرا شد، اما همچنان با چالش‌های بزرگی روبه رو هستیم. ما در زمانی که نوسانات ارزی رخ می‌دهد، با چالش بازار داخلی و صادرات همراه می‌شویم و تنظیم کردن این چالش‌ها یکی از نکات مهم در بخش کشاورزی بشمار می‎آید.

مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران گفت: یکی از علل وجود این عوامل این است که ما ظرفیت‌سازی مناسبی انجام نداده‌ایم و یا اینکه ظرفیت‌های ایجاد شده به صورت پراکنده است.

بازاری با بیان اینکه به نظر من در برنامه ششم نیز احکامی که ما را به اهداف خود نزدیک تر کند مورد غفلت واقع شده است، بیان کرد: ما در عراق در 8 ماهه ابتدایی سال شاهد 60 درصد افزایش صادرات نسبت به دوره مشابه سال گذشته بودیم. باید به این امر دست پیدا کنیم که بسته‌بندی یک امر مسلم در صادرات است و باید در این زمینه آموزش‌های لازم به تولیدکنندگان داده شود.

مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران در خصوص ممنوعیت‌های صادراتی، گفت: این مساله از 4 برنامه 5 ساله در احکام برنامه‌ها وجود داشته است. ممنوعیت صادرات در احکام دائمی ماده 23 پیش‌بینی شده و ضوابط آن نیز بسیار سخت است و شروطی نیز مقرر شده که اجرایی کردن این شروط کار سختی است.

بازاری خاطرنشان کرد: ما به عنوان سازمان توسعه و تجارت تلاش می‌کنیم که محدودیت‌هایی را که بر سر راه صادرکننده برای صادرات وجود دارد را رفع کنیم.

وی ادامه داد: تراز تجاری یکی از راه‌حل‌های شرایط کنونی است که باید از محل واردات انجام شود و ما بر این امر به صورت کلان پیگیر خواهیم بود.

مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران در خصوص نبود پالایشگاه برای گیاهان دارویی، گفت: ما از سال‌ها پیش به دنبال وارد کردن تجیهزات از چین بودیم که در این زمینه پیشنهاد بودجه‌ای خاص داشتیم که به سرانجام نرسید.

بازاری افزود: در حال حاضر در بخش صنعت و کشاورزی در احکام بودجه این ردیف ها وجود دارد اما استفاده هدفمندی در این راستا از آن نشده است. به نظر من برای خروجی این جلسه این مساله را در نظر بگیریم و پیشنهاد آن را به سازمان برنامه و بودجه نیز تقدیم کنیم که یک ردیف بودجه خاص برای آن در نظر بگیرند.

مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه و تجارت ایران بیان کرد: در حال حاضر ما ردیف مشخصی برای اینکه بتوانیم خطوط بسته بندی محصولات کشاورزی را برای صادرات و یا برای داخل کشور در مسیر هدفمند تجهیز کنیم نداریم که باید پیگیری شود.

وی در رابطه با موضوع هلدینگ‌های صادراتی، ادامه داد: یکی از احکام مهم ما در سیاست اقتصاد مقاومتی ایجاد شرکت‌های بزرگ صادراتی است.

نیازمند ایجاد پالایشگاه در زمینه گیاهان دارویی هستیم

غلامحسین هادی‌زاده‌رییسی، عضو شورای مرکزی خانه کشاورزی ایران نیز گفت: مشکل اساسی کشور در صادرات زعفران و گیاهان دارویی آن است که ما در کشور یک پالایشگاه برای گیاهان دارویی نداریم و از توده صادر می‌کنیم.

وی اظهار کرد: حدود 9 سال است که گیاهان دارویی را در سطح محدودی صادر می‌کنم، اگر پالایشگاهی در این زمینه وجود نداشته باشد، کیفیت موثر بودن گیاهان دارویی برای صادرکننده غیرقابل شناسایی خواهد شد.

وی بیان کرد: در بازارهای هدف این امر به شدت مورد ارزیابی قرار گرفته اما ما در انتهای صف قرار داریم. اخیرا ویتنام دو پالایشگاه، آمریکا 14 پالایشگاه، اندونزی 2 پالایشگاه، هند 9 پالایشگاه و پاکستان 4 پالایشگاه ویژه گیاهان دارویی را راه‌اندازی کرده است. اما کشور ما با این حجم از وسعت و تنوع اقلیم بدون پالایشگاه بوده و با این شرایط نمی‌توانیم کالای خود را با برچسب ماده موثر ویژه صادر کنیم؛ واردکننده و صادرکننده بدون یک پالایشگاه در خصوص گیاهان دارویی دچار یک سردرگمی می‌شود.

منبع: ایسنا

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید