واکنش خودروسازان و قطعه‌سازان به اظهارات رییس کل بانک مرکزی

انجمن خودروسازان ایران و انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو در نشستی مشترک نسبت به اظهارات رییس کل بانک مرکزی مبنی بر فشل خواندن صنعت خودروی کشور، واکنش نشان دادند.

واکنش خودروسازان و قطعه‌سازان به اظهارات رییس کل بانک مرکزی

روز گذشته (یکشنبه) عبدالناصر همتی- رییس کل بانک مرکزی ایران - در اتاق بازرگانی ایران با مطرح کردن این سوال که در شرایط دشوار اقتصادی چرا باید به بخش‌هایی که نتوانستند به قول‌های خود عمل کنند؛ نقدیندگی اختصاص داد؟ اظهار کرد: خودروسازان در طول سالهای گذشته بارها نقدیندگی جدید دریافت کردند اما نه تنها بهبودی در عملکردشان به وجود نیامده که حتی از انجام تعهداتشان نیز ناتوان بودند. با این وجود من سال گذشته اعلام کردم که چهار هزار میلیارد تومان نقدینگی ریالی و ۸۴۴ میلیون یورو نقدیندگی ارزی در اختیار خودروسازان قرار خواهیم داد تنها با این شرط که پس از یک سال تعهد بدهند که این مبلغ را پس می‌دهند، اما در عمل هیچ یک از آنها این تعهد را قبول نکردند و سوال این جا است که این تا چه زمانی باید به همین شکل ادامه پیدا کند.

انجمن خودروسازان و انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو در نشستی مشترک در صبح امروز نسبت به این اظهارات، واکنش نشان دادند.

در این نشست احمد نعمت‌بخش - دبیر انجمن خودروسازان ایران- با بیان اینکه سرکوب مالی تحمیل شده به خودروسازان زمینه‌ساز مشکلات این صنعت شده است، گفت: رییس کل بانک مرکزی نمی‌داند ما دچار سرکوب قیمت هستیم، قیمت‌ها ثابت مانده و خودروسازان زیان‌ده شده‌اند. اگر این صنعت متوقف شود، بایستی کنیم. از سال گذشته تاکنون قیمت مواد اولیه رشد قابل توجهی داشته است. این افزایش قیمت‌های وارده بر قطعات خودرو و قیمت‌گذاری دستوری سبب شده تا علیرغم مشکلات تحریم‌ها، خودروسازان کشور زیان‌ده شوند.

در ادامه مازیار بیگلو - دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو - با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر از هر زمانی نیاز به وفاق و همدلی خودروساز و قطعه‌ساز حس می‌شود، اظهار کرد: علاوه بر تحریم‌های خارجی، مشکلات داخلی نیز همچون غرض‌ورزی‌ها، سوء نیت‌هایی را باعث می‌شود که هدف ما شفاف‌سازی است. گزارش‌های کیفی خودروسازان در این مدت نیز گواه این موضوع است که حتی در شرایط بحرانی نیز از کیفیت تولیدات قطعه‌سازان کاسته نشده است. فرایند طولانی تامین مواد اولیه و هزینه‌هایی که در چند دهه به خودروسازان تحمیل شده، وضعیت صنعت خودرو را به این روز انداخته که لازم است چرخشی در کار حاصل شود و نگاه سودآوری، بنگاه‌داری و همچنین صنعت خودرو و قطعه تغییر کند تا با مرتفع شدن سوءمدیریت‌ها، از این پس شاهد زیان خودروسازان نباشیم.

فرهاد به‌نیا - سخنگوی انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو - نیز با بیان اینکه اگر واقعا مدیران این صنعت را نمی‌خواهند؛ واضح اعلام کنند. گفت: در چند ماه اخیر کاملا برای همگان مشخص شد که خودروسازی ما کاملا دولتی اداره شده است. در غیر این صورت با دادن تسهیلات ۲۴ درصد آن هم با گرفتن سفته و سند با تولیدکنندگان رفتار نمی‌کردند در حالی که در کشور همسایه ما ترکیه به قطعه‌سازان تسهیلات شش درصد می‌دهند. مطمئن باشید به این صورت تولید داخلی شکل نمی‌گیرد.

منبع: ایسنا

15

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • کمال
    0

    بله در ترکیه مدیران بی کفایت و مدیران سفارشی به این صورت یک صنعت رو زمین نمیزنند و البته اگه تحقیقی صورت بگیره مشخص ۹۹ درصد مدیران خودروسازی حتی بلد نیستند انگلیسی صحبت کنند برید ببینید و تحقیق کنید من ۱۸ ساله تو خودرو سازیم و این آقای نعمت بخش هم باید جوابگوی این رفتار و کردارش باشه و اگر هر کسی خطایی کرده یا از بیت المال پولی برده برگردونه با سودش چرا این آقای نهمت بخش نمیگه مدیران بی کفایت خودرو سازی چقدر حقوق میگیرن برید از کارگرهای خط تولید بپرسید چقدر در حقشون جفا میکنن بعد تا پای حساب و کتاب میرسه از کارگر مایه میزارن اگه خودرو سازی تعطیل بشه علف هم نمیدن مدیران خودرو سازی جابجا کنن