از سریعترین ستاره دنیا تا کهکشانی که ستارگان را میبلعد
درک نحوه زندگی در فضا برای بسیاری افراد جالب است؛ در این بسته خبری قصد داریم جذابترین اتفاقات فضایی را ارائه دهیم.
همه ما در زندگی اطراف خود با مکانهایی آشنا میشویم که گاهی درک آن و رفتن به آن مکانها دشوار است، اما دستیابی به برخی اطلاعات برای آگاهی بیشتر کمک کننده است.
رفتن به فضا برای خیلی از افراد رویایی بیش نیست، اما حال که نمیشود به آن مکانها به راحتی سفر کرد، اطلاعاتی از زندگی و زیستبوم سیارات مختلف جالب توجه است؛ در این گزارش قصد داریم به بررسی جالبترین مسائل حوزه نجوم و فضا بپردازیم.
پرشتاب ترین ستاره
ستاره شناسان تصور میکنند ستاره های پرشتاب حاصل برخورد با یک سیاهچاله پدید آمده اند، این ستارهها که از منظومههای خود خارج و موشک وار با سرعتی حدود ۲ میلیون مایل در ساعت وارد فضای بین کهکشانی شدهاند. هرچند اکثر ستارگان پر شتاب که تا کنون شناسایی شده اند، اندازه و جرمی مشابه خورشید دارند، که سرعت آن ها باورکردنی نیست.
چقدر طول میکشد به مریخ برسیم؟
با توجه به رشدی که در زمینه فناوری کرده ایم، مدت زمانی می توانیم به مریخ برسیم حدود ۷-۹ ماه به طول می انجامد؛ برای سفر به پلوتون فقط حدود ۱۰ سال طول خواهد کشید. فاصلهها خارج از منظومه شمسی حتی زیادترهم میشوند. حتی سفر کردن با سرعت نور، رسیدن به نزدیکترین ستاره، آلفا سنتوریون، ۴ سال زمان میبرد و رسیدن به مرکز کهکشانی راه شیری بیش از ۱۰۰.۰۰۰ سال طول خواهد کشید.
فضای راه شیری حاوی روغن سمی است
فضای خالی بین ستارهها در کهکشان راه شیری حاوی نوعی روغن سمی است. این مولکولهای آلی روغنی که بهعنوان ترکیبات کربن آلیفاتیک شناخته میشوند در نوع خاصی از ستارهها تولید میشوند و سپس در اثر انفجارهای سطح ستارهها به فضای بین ستارهای منتقل میشوند.
کهکشانی که وحشی است
راه شیری در حالی که بسیارزیباست اما وحشی است، زیرا کمان های ستارگانی که به دور مرکز راه شیری می چرخد را می بلعد و هر چه کهکشان های دیگر را می خورد، گرسنه تر می شود. علت این امر هم وجود توده های فراوان کهکشان های بزرگ است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
66