برخورد نادر بین چهار خوشه کهکشان
ستارهشناسان با استفاده از دادههای رصدخانه اشعه پرتو ایکس چاندرا ناسا و دیگر تلسکوپها نقشه مفصلی از برخورد نادر بین چهار خوشه کهکشان جمعآوری کردهاند.
ستاره شناسان با استفاده از دادههای رصدخانه اشعه پرتو ایکس چاندرا ناسا و دیگر تلسکوپها نقشه مفصلی از برخورد نادر بین چهار خوشه کهکشان را جمع آوری کردهاند.
رصدخانه پرتو ایکس چاندرا یا تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا یک تلسکوپ فضایی ساخته شده بهوسیله ناساست که تمام فعالیتهایش در زمینه پرتو ایکس است.
سرانجام هر چهار خوشه، هر یک با جرم حداقل چند صد تریلیون برابر خورشید برای تشکیل یکی از عظیمترین اشیاء در جهان ادغام میشوند.
خوشههای کهکشان بزرگترین سازههای کیهان هستند که به وسیله جاذبه در کنار هم قرار گرفتهاند. خوشهها از صدها یا حتی هزاران کهکشان تعبیه شده در گاز داغ تشکیل شده و حاوی مقادیر حتی بیشتری ماده تاریک نامرئی هستند.
بعضی اوقات دو خوشه کهکشان با هم برخورد میکنند، مانند مورد خوشه گلوله و گاهی اوقات بیش از دو خوشه با هم برخورد میکنند؛ خوشه گلوله متشکل از دو خوشه کهکشانی است که در اثر کشش گرانشی در حال برخورد به یکدیگر هستند.
مشاهدات جدید نشان میدهد ساختار مگا در یک سیستم بنام ابل ۱۷۵۸ مونتاژ می شود که در حدود ۳ میلیارد سال نوری از زمین واقع شده است؛ این شامل دو جفت خوشه کهکشانی در حال برخورد است که به سمت یکدیگر حرکت میکنند.
دانشمندان ابتدا Abell 1758 را با استفاده از داده های Chandra و XMM-Newton، ماهوارهای که توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) اداره میشود ، به عنوان یک سیستم خوشهای چهارگانه در سال ۲۰۰۴ کشف کردند.
منبع: ناسا
24