مشاهیر کُرد

مغز ناسای ایران را بیشتر بشناسید

پرفسور مظفر پرتوماه از نخستین استادان ایرانی رشته فیزیک هسته‌ای بود. وی حدود سه دهه در سازمان فضایی ناسا به پژوهش علمی اشتغال داشت.

مغز ناسای ایران را بیشتر بشناسید

در سال ۱۳۲۰ در محله جورآباد سنندج در خانواده‌ای متدین و زحمت‌کش دیده به جهان گشود و تحصیلات ابتدایی خویش را در زادگاهش و تحصیلات ششم ابتدایی و سیکل اول را با رتبه ممتازی از سرگذراند و بعد از آن نیز به دانشسرای مقدماتی وارد و بعد از دو سال به عنوان شاگردی نمونه دیپلم گرفت و سرانجام در دبیرستان هدایت سنندج، دیپلم رشته ریاضی فیزیک را با رتبه اول کسب کرد، بعد از گرفتن دیپلم و شرکت در آزمون سراسری وارد دانشسرای عالی تهران می‌شود و سه سال در آنجا به تحصیل پرداخت و جزء نفرات برتر دانشگاه شناخته شد.

به سبب زیرکی و ذکاوت فراوانی که داشت و همچنین کسب مقام برتر در همه مقاطع تحصیلی خود زمینه اعزام خود به آمریکا توسط وزارت فرهنگ وقت را فراهم نمود.

بعد از یکسال و نیم تدریس در حوزه ریاضی، فیزیک و ادبیات در شهر سقز سرانجام در سال ۱۹۶۴ میلادی به منظور ادامه تحصیل راهی آمریکا می‌شود و در ایالت سردسیر وسکانسینا در شهر مادیسون اقامت می‌گزیند و در دانشگاهی معتبر به نام وسکانسین در رشته فیزیک هسته‌ای تحصیلات خود را تا مقطع دکتری ادامه می‌دهد.

دکتر پرتوماه در آنجا با تعدادی از دانشجویان مسلمان دیگر کشورهای مقیم آمریکا آشنا و در انجمنی تحت عنوان « انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا » عضو و رسما فعالیت‌های دینی خود را در آمریکا از سر می‌گیرد.

حضور و فعالیت در این انجمن دینی سبب شد تا دکتر مظفرپرتوماه دوسال دیرتر دکترایش را اخذ کند و خود او نیز در این باره می‌گوید: " شکر خدا اگر چه بواسطه فعالیت در انجمن دانشجویان مسلمان یکی دو سال دیرتر توانستم دکترایم را بگیرم ، امّا همین امر سبب پدیده‌ای مبارک شد و آن این بود که به‌واسطه آن کارها توانستم از میان دانشجویان مسلمان مقیم آمریکا در اغلب کشورهای اسلامی دوستانی بیابم که به واسطه وجود آنان است که امروز در آفریقا، آسیا، اروپا و تقریبا در تمام دنیا شناخته شده‌ام ، پس صمیمانه می گویم : الحمد لله رب العالمین"

دکتر مظفرپرتو ماه، پس از کسب دکترای فیزیک هسته‌ای، به فعالیت در سازمان فضایی "ناسا" در آمریکا پرداخت.

در سال در سال ۱۳۵۷ ه.ش به ایران باز می گردد و به عنوان نماینده دولت در «هیأت حسن نیّت» و ناظر بر انتخابات شورای شهر سنندج برگزیده شد این انتخابات برای اولین بار در ایران و به پیشنهاد کاک احمد مفتی زاده برگزار شد.

وی پس از انتخابات و برگزیده شدن یازده نفر به عنوان شورای شهر سنندج در سال ۱۳۵۸ از طرف رئیس جمهور وقت " بنی صدر" جهت همکاری با دولت دعوت و به عنوان مشاور عالی رئیس جمهور در امور علمی و رئیس سازمان صنعتی پژوهش‌های ایران منصوب شد، اما مدتی بعد از سمت خود استعفا داد و مجددا راهی آمریکا می‌شود تا فعالیت خود با ناسا را از سر بگیرد؛ اما متاسفانه به دلیل ایرانی بودن و همکاری با دولت و شورای انقلاب، مورد بی‌مهری و تبعیض واقع و مانع همکاری وی با ناسا می‌شوند.

به پیشنهاد دوستانش تحصیلات خود را در زمینه فیزیک پزشکی ادامه داد و پس از فارغ‌التحصیل شدن در مقطع فوق دکترای تخصصی در موسسه‌ای وابسته به ناسا کار خود را در زمینه درمان بیماران سرطانی شروع می‌کند و در این زمینه نیز توانسته است به موفقیت‌های عظیمی دست یابد و از جمله دستاوردهای مهم وی اختراع دستگاهی است در زمینه درمان بیماران سرطانی.

به مدت ۱۹ سال در بیمارستان ناسا در زمینه فیزیک پزشکی فعالیت داشت اما در پی حملات صورت گرفته به برج‌های سازمان تجارت جهانی در ۱۱ سپتامبر که مسلمانان واقع در آمریکا و اروپا تحت فشار شدید قرار گرفتند ابتدا اخراج و بعدها به منظور جلوگیری از اقامه دعوی وی را از کار بازنشست کردند.

دکتر مظفر پرتو ماه علاوه بر موفقیت‌های کم‌نظیر خود در عرصه علوم و تکنولوژی، به عنوان یک شخصیت برجسته اسلامی مطرح و همواره به مسلمان بودن خود افتخار کرده است و سرانجام در سال ۱۳۸۴ دار فانی را وداع و به دیار باقی شتافت.

منبع: ایسنا

24

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • یوسفی
    0

    خدا رحمت کند خیلی زود از دنیا کوچک نموده.،افتخار ایران و ایرانی است.

  • ناشناس
    0

    خداوند تمامی رفتگان رو رحمت کند آیا این پروفسور عالیمقام برای ایران بخصوص خطه خودش کردستان خدمتی هم انجام داده اند یا فقط به خدمت در آمریکا بسنده کرده اند چون زمانیکه علمشان به کار مردم و کشور خودشان راهی نداشته باشد و فقط در جهت یک کشور دیگر باشد باید پرسید این پروفسور بزرگوار وابشتگی به کشور خود داشته اند یا نه

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      سلام وعرض ادب اینجانب ساکن سنندج هستم . دکتر پرتوما ه بزرگوار در تعداد زیادی از روستاهای کردستان باهزینه شخصی مدرسه احداث کرده اند خدارحمتش کند .

  • همون
    0

    کاش ازش می پرسیدم که زمین گرد هست یا تخت؟