آیا ابر رایانهها فجایع آب و هوایی را پیشبینی میکنند؟
در سال ۲۰۱۷، طوفان هاروی ۶۰ اینچ باران را روانه ندرلند و تگزاس کرد. طوفانی که تنها چند روز طول کشید و میانگین بارانی سیاتل حدود ۳۸ اینچ در سال است. اما آیا راهی وجود دارد که بتوان چنین شرایطی را پیش بینی کرد؟
طبق گفته سازمان ملی اقیانوس شناسی و شرایط جوی، طوفانهای سنگین در آمریکا میتوانند بیش از ۱۲۵ میلیارد دلار خسارت وارد کنند.
در سالهای گذشته، دانشمندان اقلیم شناس معتقد بودند رویدادهای خاص آب و هوایی، به دلیل اثرات گرم شدن کره زمین، گازهای گلخانهای و سایر علل انسانی هستند. اما دکتر فریدریکه اوتو و تیم جهانی مطالعات آب و هوا با ابر رایانهها روی طوفان هاروی مطالعه کردند و تشخیص دادند که تغییرات آب و هوایی باعث شدت بارندگی میشود که شاید بتوان این تغییرات را پیش بینی کرد.
درواقع طراحی مدلهای هوشمند با کمک ابر رایانهها شاید بتوانند حتی ماهها پیش از حملات آب و هوایی مشکلات پیش رو را پشی بینی کنند. اما این کار به سادگی توصیف آن روی کاغذ نیست و روندی پیچیده دارد.
تیم دکتر اوتو بارها و بارها شبیه سازیهایی را انجام داده اند تا احتمال خشکسالی یا طغیانهای خاص در محیط بکر را درک کنند. اما عواملی نیز وجود دارند که تحت کنترل محققان قرار ندارند. برای مثال تصمیم گیری دولتها درباره شرکت در پیمانهای مبارزه با گازهای گلخانه ای. دکتر اوتو معتقد است ابر رایانهها میتوانند نقشی بسیار مهمتر از پیش بینی ساده آب و هوا ایفا کنند و شاید به زودی بتوان برنامههایی طراحی کرد که فجایع زیست محیطی را از مدتها پیش از وقوع تشخیص دهد.
منبع: انتخاب
24