ارزش فلزات یک سیارک، یک میلیون برابر اقتصاد جهان است
اخترشناسان بنا بر دادههای جدید از تلسکوپ هابل تخمین زدهاند که سیارک «سایکی ۱۶» انباشته از فلزاتی به ارزش یک میلیون برابر اقتصاد فعلی جهان باشد.
«سایکی ۱۶» یکی از بزرگترین سیارکهای سرگردان در منظومه شمسی است که قطر آن به ۲۲۶ کیلومتر میرسد. این سیارک که با جرم حدود ۳۰ تریلیون کیلوگرم در فاصله ۳۷۰ میلیون کیلومتری زمین قرار گرفته است در حدفاصل مدار مریخ و مشتری در حال چرخش است.
سطح این سیارک، بر خلاف دیگر سیارکها که معمولا سطحی سنگلاخی یا یخی دارند، صاف و صیقلی و از جنس فلز به نظر میرسد. اخترشناسان با توجه به چگالی و میزان تراکم این سیارک تصور میکنند که «سایکی ۱۶» هسته باقیمانده سیارهای باشد که در نهایت نتوانسته است شکل بگیرد.
دکتر تریسی بکر، دانشمند سیارهشناس در موسسه تحقیقات ساوتوست تگزاس میگوید: «ما شهابسنگهایی را دیدهایم که بیشتر از فلز ساخته شدهاند. اما سیارک سایکی ۱۶ میتواند از این نظر منحصر به فرد باشد به این معنی که تماما از آهن و نیکل ساخته شده باشد.»
آهن و نیک سنگینترین عناصر تشکیل دهنده توسط انفجار ابرنواختر هستند و اغلب در شهاب سنگهای فلزی و در هستههای متراکم سیارات یافت میشوند. سیاره ما زمین نیز از این قاعده مستثنی نیست و از یک هسته فلزی به علاوه گوشته و پوسته تشکیل شده است.
تصور میشود ارزش فلزاتی که در سیارک سایکی ۱۶ انباشته شدهاند به هزار تیلیارد دلار برسد. این در حالی است که ارزش کل اقتصاد جهان در سال گذشته حدود ۱۴۲ تریلیون دلار بود.
تلسکوپ هابل با تمرکز روی دو طرف سطح این سیارک دادههایی ارسال کرده که نشان از وجود نوارهای جذب فرابنفش اکسید آهن است.
دکتر بکر در این باره میگوید: «این امر نشان میدهد که در سیارک واکنش اکسید شدن در حال انجام است که میتواند نتیجه برخورد بادهای خورشیدی به سطح آن باشد.»
بادهای خورشیدی جریانی از ذرات باردار هستند که از جو خارجی خورشید، موسوم به تاج خورشید، برمیخیزند. پدیده شفق قطبی که در زمین نیز قابل مشاهده است در اثر این ذرات به وجود میآید.
اخترشناسان احتمال میدهند سطح سیارک یه طور یکدست پوشیده از آهن باشد، هرچند ۱۰ درصد آهن نیز برای ایجاد نوارهای جذب فرابنفش اکسید آهن مشاهدهشده کافی است. با این حال تا از پژوهشگران از نزدیک نتوانند سطح سیارک را ببینند، نخواهند توانست با قطعیت درباره جنس آلیاژ آن نظر دهند.
به همین منظور ناسا قرار است یک مدارگرد ویژه را به منظور مطالعه سطح سایکی ۱۶ بفرستند. این مدارگرد طبق برنامه در اوت سال ۲۰۲۲ میلادی از مرکز فضایی کندی فلوریدا توسط فضاپیمای فالکون شرکت اسپیسایکس پرتاب خواهد شد.
اگر همهچیز درست پیش رود، این مدارگرد در ژانویه ۲۰۲۶ به نزدیکی سایکی۱۶ خواهد رسید و قرار است دستکم ۲۱ ماه به تحقیق و مطالعه روی سطح سیارک بپردازد.
منبع: یورونیوز
24
فردا سپاه یه دستگاه میسازه میگه می تونیم بیاریمش ایران.
راستی آخرین قیمت مصوب تخم مرغ چند اعلامش کردند !!!!