دانشمندان ثابت کردند:
احتمال بروز بیماری قلبی در مردان تهرانی بیشتر از زنان است
رئیس مرکز تحقیقات و پیشگیری بیماریهای متابولیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:بروز بیمار قلبی - عروقی زودرس در مردان تهرانی بیشتر از زنان است.
به گزارش خبر فوری و به نقل از ایرنا، از پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر فرزاد حدائق افزود: مطالعه قند و لپید که براساس نتایج 12چندین ساله بررسی برروی جمعیت شرق تهران است، نشان می دهد که بروز بیماری قلبی - عروقی در مردان حدود 5 هزار و در زنان حدود 4 هزار شخص / سال ( ابتلا به ازاء هر هزار نفر در طول یکسال ) است.
وی اظهار کرد که مردان نسبت به ترک مصرف سیگار، کنترل کلسترول و فشار خون بالا و نیز قند خون خود توجه بیشتری داشته باشند تا دچار این بیماری نشوند.
این فوق تخصص غدد، میزان پایین HDL-C، کلسترول بالا، کشیدن سیگار، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 از مهمترین عوامل قابل تغییر در بین مردان بوده و در مقابل دیابت نوع 2، کلسترول بالا، اضافه وزن، فشار خون بالا و وضعیت پیش دیابتی از مهمترین عوامل قابل تغییر در زنان تحت مطالعه بوده است.
وی، فشارخون، دیابت، چاقی، کم تحرکی و مصرف سیگار را از عوامل بیماری های قلبی - عروقی اعلام و از مردم تقاضا کرد که به فعالیت های فیزیکی توجه جدی تری داشته باشند.
حدائق افزود: این مطالعه نشان می دهد که انجام فعالیت فیزیکی به میزان 3 بار در هفته توانست بروز بیماری قلبی - عروقی زنان را به میزان 33 درصد کاهش دهد.
مطالعه قند و لیپید تهران یک طرح پژوهشی مبتنی بر جمعیت است که به بررسی عوامل خطر بروز بیماری های غیرواگیر در جمعیت پانزده هزار نفری شرق تهران طی 2دهه پرداخته است.
نتایج منتشر شده از آن در قالب بیش از 600 عنوان مقاله و گزارش علمی، سهم به سزایی در تولید و نشر دانش و ارتقاء شاخص های پژوهشی و علمی کشور در حوزه بهداشت داشته است.
اهمیت مطالعه فوق در بومی بودن آن و قابلیت تعمیم به جمعیت ایران است تا بتوان با تکیه بر یافته های تحقیقاتی از این دست نسبت به شناسایی تفاوتهای جمعیتی اقدام و در حوزه برنامه ریزیهای بهداشتی توفیق بیشتری کسب کرد.
33