پتنت چاپ شده محقق ایرانی در US Patent گرنت شد
پتنت چاپ شده دکتر ثریا قیم پور محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر در US Patent گرنت شد.
دکتر ثریا قیم پور در مورد مراحل ثبت این اختراع بینالمللی گفت: برای ثبت این اختراع در اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا (USPTO) در اواخر سال ۱۳۹۵ از طریق کانون پتنت ایران اقدام کردیم و پس از پیگیریهای زیاد در تاریخ ۲۴ می ۲۰۱۸ با شماره US-۲۰۱۸-۰۱۴۰۷۳۸-A۱ در USPTO برای چاپ مورد پذیرش قرار گرفت.
وی افزود: پس از طی مراحل داوری، سرانجام در تاریخ ۱۷ مارس ۲۰۲۱ با گرنت شدن آن موافقت شده و در نهایت، این اختراع در تاریخ ۶ آوریل ۲۰۲۱ با شماره پتنت US ۱۰,۹۶۷,۰۹۵ B۲ در USPTO ثبت شد.
قیمپور ادامه داد: در این طرح از انکپسوله کردن عصاره گیاهی در پلیمر طبیعی، ارزان قیمت و سازگار با پوست کتیرا جهت رهایش کنترلشده آن بر سطح زخم و همچنین افزایش طول عمر زخم پوش استفاده شده است.
به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، از نوآوری های این اختراع می توان به کاربرد نوعی عصاره گیاهی بدون عوارض جانبی برای اولین بار در نانوکپسولهای قرار گرفته بر سطح پارچه پنبه ای اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این عصاره گیاهی، به تدریج بر روی زخم رها میشوند، اضافه کرد: در ساختار زخم پوش تهیه شده، از نانوذرات اکسید روی در راستای افزایش خاصیت ترمیم زخم استفاده شده است. روش مورد استفاده برای تهیه نانوذرات اکسید روی و نانوکپسول های حاوی عصاره گیاهی بر سطح بستر پنبه ای، روشی سریع، ساده و مقرون به صرفه مبتنی بر بکارگیری امواج مافوق صوت است.
وی عنوان کرد: نرخ مهاجرت سلولی ۱۰۰ درصد، سمیت سلولی بسیار کم، فعالیت ضد میکروبی ۱۰۰ درصد و عدم ایجاد حساسیت پوستی، قابلیت تولید آسان و در دسترس بودن مواد اولیه، قیمت ارزان، راحتی بیمار و کاهش هزینه های درمان به دلیل عدم نیاز به تعویض مکرر زخم پوش با توجه به رهایش کنترل شده دارو، از مهمترین ویژگی های زخم پوش تهیه شده است.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، این پتنت، حاصل کار پایان نامه دکتری ثریا قیم پور است که دکتر مجید منتظر عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر استاد راهنمای این پروژه بوده است. از دستاوردهای دیگر این پایان نامه که به عنوان پروژه برتر در سطح دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز انتخاب شده است، می توان به چاپ ۱۰ مقاله علمی در مجلات معتبر بینالمللی از جمله Carbohydrate Polymer، Cellulose، Ultrasonics Sonochemistry، RSC Advances، International Journal of Biological Macromolecules و ... و شرکت در چندین کنفرانس ملی و بینالمللی اشاره کرد.
منبع: ایسنا
46