طراحی واکسن کرونا مخصوص بیماران سرطانی

محققان بیمارستان دانشگاه توبینگن آلمان در مطالعه اخیرشان از توسعه واکسن کرونا مخصوص بیماران مبتلا به سرطان یا نقص ایمنی خبر داده‌اند.

طراحی واکسن کرونا مخصوص بیماران سرطانی

به گزارش از آی او ، افراد دارای نقص ایمنی(حال آنکه مادرزادی و یا به دلیل سرطان دچار این مشکل شده باشند) در معرض خطر بیشتری قرار دارند و حال آنها نیز در صورت ابتلا به کرونا نسبت به دیگران بیشتر بد می‌شود.

در همین حال مشخص شده است حتی واکسیناسیون این افراد با واکسن‌های موجود نیز آنچنان که باید از این افراد در برابر این بیماری محافظت نمی‌کند. در مطالعه‌ای که اخیرا با حمایت مالی وزارت فدرال آموزش و پژوهش آلمان انجام شده، پزشکان بیمارستان دانشگاه توبینگن موفق به توسعه واکسنی شده‌اند که به طور خاص تحریک پاسخ ایمنی سلولی توسط سلول‌های تی به کروناویروس سندروم حاد تنفسی۲ را مورد هدف قرار می‌دهد.

این واکسن که کووک-۱(CoVac-۱) نام دارد مزیت بیشتری نسبت به دیگر واکسن‌های موجود دارد. این واکسن سلول‌های تی را نه تنها در برابر پروتئین میخ مانند کروناویروس سندروم حاد تنفسی ۲ فعال بلکه در برابر بسیاری از اجزای ویروسی دیگر نیز فعال می‌کند.

محققان پس از سال‌ها مطالعه درباره ایمنی درمانی سرطان به فکر طراحی واکسن کووک-۱ رسیدند. محققان این مطالعه به رهبری پروفسور "هانس گئورگ رامنسی"(Hans-Georg Rammensee) سالهاست بر روی توسعه واکسن‌های پپتیدی درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان کار می‌کنند.

رامنسی در این باره گفت: پپتیدها پروتئین‌های کوتاهی هستند که به سیستم ایمنی(در اینجا به طور خاص به سلول‌های تی در سطح سلول‌های توموری) و همچنین در سلول‌های آلوده به ویروس وارد می‌شوند. این کار سیستم ایمنی را قادر می‌سازد تا سلوهای خارجی را تشخیص داده و آنها را از بین ببرد.

بنابراین ، اگر این پپتیدها همراه با یک محرک ایمنی مناسب که با نام "ادجوانت"(adjuvant) شناخته می‌شوند واکسینه شوند، سلول‌های تی می‌توانند به طور خاص در برابر سلول‌های توموری و همچنین در برابر سلول‌های آلوده به ویروس فعال شوند. طی این مطالعه دانشمندان از ادجوانت XS۱۵ که توسط محققان خود این مطالعه توسعه یافته، استفاده کردند.

محققان این مطالعه پیشتر نیز طی چند مطالعه نشان داده بودند که سلول‌های تی همیشه نقش مهمی در بیماری کووید-۱۹ ، چه در بیماران سالم و چه در بیماران سرطانی ایفا می‌کنند. در این مطالعه محققان پس از بررسی‌های بسیاری توانستند پپتیدهای خون داوطلبانی را که از بیماری کووید -۱۹ نجات پیدا کرده‌ بودند را شناسایی کنند. این پپتیدها برای تشخیص کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ و محافظت طولانی مدت در برابر ویروس توسط سلول‌های تی مهم هستند.

"جولیان والز "(Juliane Walz) از محققان این مطالعه در این باره گفت: این پپتیدها دقیقا همان پپتیدهایی هستند که نقش مهمی در ایمنی طولانی مدت پس از ابتلا به بیماری کرونا دارند و اکنون در واکسن کووک-۱ ما استفاده شده است. در اولین مطالعه آزمایشی بالینی روی داوطلبان سالم بین ۱۸ تا ۸۰ سال ، واکسن کووک-۱ باعث فعال شدن بسیار قوی پاسخ سلول‌های تی در برابر کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ شد. علاوه بر این واکسن کووک-۱ سبب بروز عوارض جانبی جزئی شد.

منبع: ایسنا

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید