پمپ انسولینی که درون بدن قرار میگیرد و با کپسول خوراکی شارژ میشود
محققان اکنون برای آسانتر کردن فرآیند تنظیم قند خون افراد دیابتی و به جای تزریق روزانه حداقل دو دوز انسولین بر روی رباتی کار میکنند که درون بدن قرار میگیرد و با یک کپسول خوراکی شارژ میشود.
به گزارش دیلیمیل، گروهی از محققان ایتالیایی به تازگی مقالهای در مجلهی "Science Robotics" منتشر کردهاند و در آن سیستم دو بخشی به نام "PILLSID" را معرفی کردهاند. این سیستم شامل یک پمپ انسولین قابل کاشت در بخش شکمی و کپسولهای مغناطیسی قابل بلع حاوی هورمون انسولین برای شارژ کردن این پمپ است.
هر زمانی که بیماران نیاز به پرکردن مجدد پمپ انسولین داشته باشند میتوانند با بلعیدن این کپسولها آن را شارژ کنند.
این دستگاه که اندازهای مشابه یک تلفن همراه کوچک دارد، کپسولها را با نیروی مغناطیسی به سمت خود میکشد و آنها را در جهت مورد نظر قرار میدهد و سپس هورمون آزاد میشود. پس از آن کپسول مسیر طبیعی خود را در سیستم گوارش ادامه داده و در نهایت از بدن خارج میشود.
آریانا منسیاسی(Arianna Menciassi)، یکی از نویسندگان این مقاله و استاد رباتیک پزشکی و زیست مهندسی میگوید: این فرآیند مشابه پرتاب موشک به سمت ایستگاه فضایی است.
محققان "PILLSID" را بر روی خوکها مورد آزمایش قرار دادند و نتایج آنها موفقیت آمیز بود.
نتایج نشان میدهد که پمپ انسولین میتواند برای چندین ساعت قند خون افراد را کنترل کند. محققان هنوز این دستگاه را بر روی انسانها آزمایش نکردهاند.
در آزمایشهای انسانی قرار است این پمپ انسولین در دیوارهی شکمی متصل به روده کوچک قرار بگیرد تا انسولین به طور خاص به این منطقه منتقل شود.
این دستگاه ۱۶۵ گرم وزن دارد و ابعاد آن ۷۸ در ۶۳ در ۳۵ میلیمتر است.
محققان معتقدند این دستگاه برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع اول هستند و باید روزانه انسولین تزریق کنند مناسب است.
دستگاههایی مشابه این دستگاه که با فشار یک دکمه دارو را به بدن منتقل میکنند در حال حاضر وجود دارند اما برخلاف این دستگاه جدید، در بیرون بدن قرار میگیرند.
دستگاههای مشابهی که درون بدن قرار میگیرند نیز برای شارژ مجدد نیاز به لولهای در خارج بدن دارند.
منسیاسی و همکارانش میگویند: از این دستگاه میتوان برای دارورسانی به بیماران مبتلا به سرطان تخمدان، لوزالمعده، معده و روده بزرگ نیز استفاده کرد.
منبع: ایسنا
70