حضور یک فضانورد زن در ماموریت جدید چینی‌ها

به گفته منابع چین، دو روز پس از روز ملی این کشور که اول اکتبر است، ماموریت فضایی سرنشین دار بعدی خود را پرتاب خواهد کرد و یک زن فضانورد نیز در میان خدمه‌ای که برای ساخت ایستگاه فضایی چین به مدار خواهند رفت، حضور خواهد داشت.

حضور یک فضانورد زن در ماموریت جدید چینی‌ها

به گزارش اس سی ام پی، دو منبع مطلع از برنامه فضایی سرنشین دار چین گفتند، احتمالا فضاپیمای شنژو ۱۳ در ۳ اکتبر از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در شمال غربی چین پرتاب خواهد شد. این پرتاب کمتر از یک ماه پس از بازگشت اولین خدمه ایستگاه فضایی تیانگونگ به زمین انجام خواهد گرفت.

منبع دیگری در خصوص خدمه و فضاپیما گفت: خدمه، فضاپیما و موشک همه در شرایط خوبی قرار دارند. ما در مرحله نهایی و انجام بررسی‌های پایانی هستیم.

او افزود که این مرکز همچنین براساس بازخورد خدمه شنژو ۱۲(نی هایشنگ(Nie Haisheng)، لیو بومینگ(Liu Boming) و تانگ هونگبو(Tang Hongbo) که تحت معاینات پزشکی و قرنطینه قرار دارند، چند تغییر جزئی در ماموریت جدید اعمال کرده است.

"لیو" و "تانگ" به همراه فرمانده این ماموریت به نام "نی هایشنگ" در تاریخ ۱۷ ژوئن برای یک ماموریت سه‌ماهه به ایستگاه فضایی "تیانگونگ" رسیدند و ۱۷ سپتامبر نیز به زمین بازگشتند. "تیانگونگ" به معنی "کاخ آسمانی" به بزرگترین زیرساخت ساخته شده توسط یک کشور واحد در مدار نزدیک زمین تبدیل خواهد شد.

ایستگاه فضایی چین حداقل ۱۰ سال در فضا خواهد ماند، در حالی که انتظار می‌رود ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال ۲۰۳۰ به فعالیت خود پایان دهد. چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به قدرت اصلی فضایی تبدیل شود تا با رقبای خود از جمله ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفته‌ترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین می‌چرخد، ایجاد کند.

"هوانگ ویفن"(Huang Weifen) طراح ارشد سیستم فضانوردان در آژانس فضایی سرنشین دار چین(CMSA) روز جمعه گفت: فضانوردانی که پس از سه ماه اقامت در فضا به زمین بازگشته‌اند از سلامت جسمی و روحی خوبی برخوردارند اما باید سه تا چهار هفته را صرف سازگار کردن خود به گرانش زمین، بازسازی ماهیچه‌های خود و سیستم قلبی-عروقی خود کنند.

به گفته دومین منبع مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان، خدمه شنژو ۱۳ شش ماه را در ایستگاه فضایی سپری خواهند کرد. او گفت: ما در حال تلاشیم تا اطمینان حاصل کنیم که خدمه در طول این چند ماه در سلامت کامل خواهند بود. به همین منظور چند محصول مراقبت از پوست نیز در میان بار آنها قرار خواهیم داد. ما می‌خواهیم تمامی خدمه یک تجربه راحت در ایستگاه فضایی داشته باشند. ما با آنها صحبت کرده و آزمایشاتی را انجام دادیم تا تصمیم بگیریم چه محصولاتی برای مراقبت از پوست شامل تونر، اسنس و کرمی در اختیار آنها قرار دهیم. ما می‌خواهیم مطمئن شویم که آنها در طول مدت حضورشان در ایستگاه فضایی احساس راحتی و شرایط خوبی خواهند داشت چراکه قرار است شش ماه در آنجا بمانند.

تنها دو نفر از ۱۱ فضانوردی که چین از سال ۲۰۰۳ به فضا فرستاده زن بوده‌اند. لیو یانگ و وانگ یاپینگ آن دو فضانورد زن هستند. وانگ به عنوان یکی از اعضای خدمه پشتیبان در فهرست منتخبین ماموریت شنژو ۱۲ قرار گرفته بود و بنابراین احتمالا برای این ماموریت اکنون در صدر لیست قرار دارد. او همچنین بخشی از خدمه ماموریت شنژو ۱۰ بود که آزمایشگاه آزمایشی تیانگونگ ۱ را در ژوئن ۲۰۱۳ آزمایش کرد. بیش از ۳۰۰ دانش آموز مقطع دبستان و متوسطه پکن نیز در کلاس فضایی وی شرکت کرده‌اند.

ماموریت شنژو ۱۳ نیز اولین ماموریتی خواهد بود که با ماژول اصلی ایستگاه فضایی یک اتصال عمودی را انجام خواهد داد. پورت‌های جلو و عقب تیانگونگ قبلا توسط فضاپیماهای باری "تیانژو-۲" و "تیانژو-۳" برای انجام این عملیات آماده شده‌اند.

"ژو یاکیانگ"(Zhou Yaqiang) طراح ارشد دفتر فناوری عمومی آژانس فضایی سرنشین دار چین روز دوشنبه به تلویزیون مرکزی چین گفت: خدمه در طول مدت حضور خود در مدار سه هدف اصلی خواهند داشت. اولین هدف بررسی پایداری فناوری برای اقامت طولانی مدت توسط فضانوردان خواهد بود. دومین مورد این است که آنها برای بررسی و تایید فناوری‌های مربوط به فضانوردان، لباس فضایی آنها، بازوهای رباتیک و ایستگاه فضایی، چند پیاده‌روی فضایی انجام خواهند داد. سوم اینکه آنها چندین آزمایش علمی در مدار انجام خواهند داد تا اطلاعات بیشتری درباره ساخت و بهره‌برداری از ایستگاه فضایی ما جمع آوری کنند.

شنژو ۱۳ آخرین ماموریت امسال برای ساخت ایستگاه فضایی خواهد بود.تیانژو ۳ روز دوشنبه به ماژول اصلی تیانگونگ متصل شد و هنگامی که شنژو ۱۳ به ایستگاه فضایی متصل شود، کل ساختار به شکل T خواهد شد و جرمی معادل ۵۰ تن خواهد داشت.

ژو در ادامه تایید کرد که شش ماموریت دیگر برای انجام بخشی از مرحله ساخت و ساز ایستگاه نیز در حال برنامه ریزی است. این طرح شامل ارسال دو ماژول آزمایشگاهی فضایی دیگر به نام‌های "Wentian "و "Mentian" است که با وجود آنها فضانوردان می‌توانند آزمایش‌های بیشتری را در زمینه‌هایی مانند پزشکی فضایی و بیوتکنولوژی انجام دهند.

وی گفت که آنها در حال برنامه ریزی برای ارسال دو فضاپیما باری تیانژو و انجام دو ماموریت سرنشین دار شنژو دیگر نیز برای کامل کردن ایستگاه فضایی هستند.

وی افزود: پس از اتمام این کارها ایستگاه فضایی وارد مرحله عملیاتی می‌شود. در کل جرم تیانگونگ حدود ۱۰۰ تن خواهد شد که این جرم تقریبا یک چهارم اندازه ایستگاه فضایی بین‌المللی است. تیانگونگ احتمالا تنها ایستگاه فضایی است که تا پایان دهه در مدار نزدیک زمین کار خواهد کرد، زیرا ایستگاه فضایی بین‌المللی و به ویژه بخش روسی آن یعنی ماژول خدمات" زیوزدا " در حال فرسوده شدن است.

چندی پیش "سازمان فضایی فدرال روسیه"(Roscosmos) اعلام کرد که هشدار دود در یکی از ماژول‌های بخش روسی "ایستگاه فضایی بین‌المللی" فعال شده و خبرگزاری‌های روسی گزارش دادند که فضانوردان بوی پلاستیک در حال سوختن را احساس کرده‌اند. در ماژول "زیوزدا"(Zvezda) که در بخش روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی قرار دارد و محل زندگی خدمه این ایستگاه به شمار می‌رود، یک سیستم تشخیص دود و یک زنگ هشدار تعبیه شده است. این گزارش با استناد به ارتباطات صوتی که توسط ناسا منتشر شده‌، نشان داد که "اولگ نویتسکی"(Oleg Novitsky)، فضانورد روسی، دود را دیده و بوی آن را احساس کرده است. همچنین "توماس پسکی"(Thomas Pesquet)، فضانورد فرانسوی گزارش داده که بوی پلاستیک سوخته، از بخش روسی به بخش آمریکایی رسیده است.

منبع: ایسنا

18

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید