چگونه فناوری جدید به مبارزه با ویروس کرونا در سال ۲۰۲۱ کمک کرد؟
گونه جدید اومیکرون (اُمیکرون) با وجود واکسنهای تأیید شده همچنان در سراسر جهان در حال انتشار است این اتفاق نشان میدهد که دانشمندان و مهندسان باید راههای جدیدی را برای مبارزه با ویروس کرونا پیدا کنند.
استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای توزیع واکسن
غنا یکی از نخستین کشورهایی بود که در ماه مه واکسن کووید-۱۹ را به لطف فناوری هواپیماهای بدون سرنشین در سراسر این کشور توزیع کرد.
پیشتر یک شرکت آمریکایی نقل و انتقالات محصولات پزشکی، واکسنهای فلج اطفال و تب زرد را در آمریکا، غنا و رواندا توزیع کرده بود.
بهبود ارتباطات
«تیم فرمول یک آلپاین» مانند بسیاری دیگر از تیمهای اتومبیلرانی مسابقهای به دلیل شیوع بیماری کرونا از فعالیت بازماند اما مهندسانش همراه با یک جراح برای مراقبت از بیماران در بخشهای کرونای مراکز درمانی مشغول به کار شدند.
ضرورت استفاده از وسایل ایمنی حرفهای در بخشهای مخصوص بیمارستانها، ارتباط کادر درمان را با دیگران دشوار کرده بود. گروه پزشکی کوتس، پروفسور دانشگاه لستر، ایده قرار دادن یک میکروفون تقویتکننده صدای ارزان را در داخل ماسکهای تنفسی ضخیم مطرح کرد.
او گفت: «وقتی شما از این نوع ماسکها استفاده می کنید، صحبت با بیماران بسیار دشوار میشود، اما وقتی دستگاه Medicom را روشن میکنم، ناگهان صدای من پخش میشود و بیماران و همراهانشان میتوانند صدای من را بشنوند.»
قرص و اسپری بینی برای علائم کرونا
شمار مبتلایان به کرونا در سال ۲۰۲۱ در سرتاسر جهان افزایش یافت و اروپا در این سال با جهش گونههای جدید مواجه شد.
هزینههای حمل و نقل، میزان دسترسی به واکسن و تردید برای واکسیناسیون به عنوان دلایل افزایش شمار مبتلایان به کرونا اعلام شدند.
همچنین در مسیر مهار کرونا ضعفهای موجود در زیرساختهای حوزه درمان مشخص شد. از همین رو بسیاری از شرکتهای داروسازی به دنبال قرصهایی بودند تا آنها را جایگزین واکسنها کنند، قرصهایی که هم ارزان و هم توزیعشان آسان باشد.