دانشمندان با پیوند میکروبهای مدفوع موفق به معکوس کردن علائم پیری شدند
مطالعات جدید نشان داده که کاشت میکروبهای مدفوع موشهای جوان در بدن موشهای پیر میتواند نشانههای سالخوردگی را در لوله گوارش، چشمها و مغز این حیوانات معکوس کند. از آن سو، انتقال میکروب مدفوع موشهای پیر به موشهای جوان هم میتواند نشانههای سالخوردگی را در این دسته از حیوانات به وجود بیاورد.
بر اساس تحقیق جدیدی که نتایج آن در مجله Microbiome منتشر شده، دانشمندان موسسه «کوادرام» و دانشگاه آنگلیای شرقی متوجه شدهاند که انتقال میکروب مدفوع از موشهای جوانتر میتواند به بهبود وضع سلامتی موشهای مسنتر کمک کند. این مطالعه نشان میدهد که میکروبهای روده نقش مهمی در تنظیم آثار زیانبار سالخوردگی دارند و ممکن است بتوان از آنها برای کاهش افت کیفیت زندگی در درمانهای میکروبی استفاده کرد.
«سایمون کاردینگ» از دانشکده پزشکی دانشگاه آنگلیای شرقی و رئیس بخش میکروبهای روده و برنامه تحقیقات سلامت موسسه کوادرام میگوید: «این مطالعه حیرتانگیز به ما نشان میدهد که میکروبهای روده در سالخوردگی و افت عملکرد مغز و بینایی نقش مستقیم دارند و میتوانند یک راهکار درمانی احتمالی به منظور تعویض میکروبهای روده باشند.»
میکروبهای مدفوع اثرات پیری را رفع میکنند؟
با افزایش سن، التهاب مغزی و چشمی افزایش پیدا میکند و مشکلات مزمنی به وجود میآید که احتمالا به سلولهای ایمنی ارتباط دارند. ولی وقتی میکروبهای مدفوع از موشهای جوان به پیر منتقل شد، محققان شاهد نشانههایی از معکوس شدن این التهابات بودند. از آن سو، انتقال میکروب موشهای پیر به جوان، التهابات بدن موشهای جوان را افزایش داد.
محققان در مقاله خود میگویند: «یافتههای ما نشان میدهند که تغییرات مرتبط با سن در میکروبیوتای روده نیاموشان موجب اختلال در یکپارچگی وضعیت لوله گوارش و التهاب سیستمی و بافتی در شبکیه چشم و مغز میشود، اما با استفاده از میکروبیوتای موشهای جوان میتوان این تغییرات را معکوس کرد.»
محققان حالا میخواهند بفهمند که اثرات مثبت این تغییر چقدر ماندگاری دارند و ارگانهای دور از سیستم گوارش چگونه از این جایگزینی بهره میبرند. پیشتر گروهی از محققان دانشگاه کورک در تحقیقی نشان داده بودند که استفاده از مدفوع موشهای جوان در موشهای پیر میتواند عملکرد مغز آنها را بهبود ببخشد.
یعنی این همه مدت آب چشمه جاویدان و اکسیر عمر تو مدفوع بود
آب در کوزه و ما دور جهان میگردیم؟