دستگاه Biofinder میتواند با تصویرسازی فلورسنت کلید کشف حیات در مریخ باشد
دانشمندان دانشگاه هاوایی در مانوا دستگاه قابل حملی ساختهاند که «Biofinder» نام دارد و میتواند برای شناسایی آثار به جا مانده از مواد آلی و در واقع حیات روی فسیلهایی استفاده شود که میلیونها سال از عمر آنها میگذرد.
محققان این فناوری را در مقالهای که نتایج آن در مجله Nature Scientific Reports منتشر شده، روی فسیلهای 34 تا 56 میلیون ساله چند ماهی آزمایش کردهاند. نتیجه این بود که دستگاه با موفقیت توانست آثار زیستی را پیدا کند و بعداً این یافتهها از طریق ابزارهای بزرگ و پیشرفته آزمایشی تایید شد
Biofinder میتواند کلید کشف حیات در مریخ باشد
این دستگاه میتواند کاربردهای بسیار مهمی در زمینه کشف حیات در سیارات دیگر داشته باشد. کاوشگرهایی مثل کنجکاوی و استقامت تاکنون شواهد مختلفی را پیدا کردهاند که احتمال سکونتپذیری مریخ را مطرح میکند اما هنوز اثر مستقیمی از حیات در این سیاره دیده نشده است. در نتیجه، Biofinder میتواند کمک شایانی در این زمینه بکند.
«آنوپام میزرا» از نویسندگان اصلی این مقاله میگوید: «اگر Biofinder روی کاوشگری در مریخ یا یک سیاره دیگر قرار داده شود، میتوانیم به سرعت مناطق بزرگ را اسکن کنیم تا شواهد حیات قبلی را بیابیم، حتی اگر ارگانیزمها کوچک باشند، با چشم به راحتی نتوانیم آنها را ببینیم و میلیونها سال قبل مرده باشند. پیشبینی میکنیم که تصویرسازی فلورسنت برای شناسایی مواد آلی و وجود حیات در دیگر سیارات در ماموریتهای آتی ناسا حیاتی باشد.»