رهایی از کرونا با اسفنج های دریایی
اسفنجهای دریایی حاوی ترکیباتی هستند که عفونت کووید ۱۹ را مسدود میکنند.
به نقل از ارث، گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه بریتیش کلمبیا، کانادا بهتازگی بیش از ۳۵۰ ترکیب حاصل از منابع طبیعی مانند گیاهان، قارچها و اسفنجهای دریایی را به منظور یافتن داروهای ضد ویروسی جدیدی که میتوانند برای درمان کووید ۱۹ مورد استفاده قرار گیرند، بررسی کردهاند.
کارشناسان با غوطهور کردن سلولهای ریه انسان در محلولهای ساخته شده از این ترکیبات و سپس آلوده کردن سلولها به ویروس سارس-کوو-۲، تعداد ۲۶ ترکیب را کشف کردند که عفونت ویروسی را در سلولها بهطور کامل کاهش میدهد. این یافتهها راه را برای توسعه درمانهای جدید کووید ساخته شده از منابع طبیعی هموار میکند.
فرانسوا ژان، محقق ارشد این تحقیق، استادیار میکروبیولوژی و ایمونولوژی در دانشگاه بریتیش کلمبیا گفت: این گروه تحقیقاتی بینرشتهای در حال کشف احتمالات مهم تنوع زیستی، منابع طبیعی و کشف راهحلهای مبتنی بر طبیعت برای چالشهای بهداشت جهانی مانند کووید ۱۹ است.
خیمنا پرز-وارگاس، یکی از محققان و همکاران پژوهشی متخصص در همین زمینه در دانشگاه، افزود: مزیت این ترکیبات این است که سلولها را هدف قرار میدهند، نه ویروس را و مانع از تکثیر ویروس میشوند و به سلول کمک میکنند تا بهبود یابد. سلولهای انسانی آهستهتر از ویروسها تکامل مییابند بنابراین این ترکیبات در صورت استفاده از مکانیسمهای مشابه میتوانند علیه انواع آینده و سایر ویروسها مانند آنفلوآنزا عمل کنند.
دانشمندان به منظور شناسایی ترکیبات طبیعی که نشاندهنده مهار عفونت کووید با آسیب سلولی کم است، از نسخهای از سارس-کوو-۲ که موجب سبز شدن فلورسنت هنگام آلودگی سلولها میشود، همراه با یک شیوه غربالگری پیشگامانه استفاده کردند.
سه ترکیب موثر آلوتاکتال C از یک اسفنج دریایی جمعآوری شده در هاو ساند، بریتیش کلمبیا، بافیلومایسین D از یک باکتری دریایی از بارکلی ساند و هولیرین A از باکتریهای دریایی از آبهای نیوفاندلند کشف شد.
تجزیه و تحلیل نشان داد که این ترکیبات در برابر نوع دلتا همچنین چندین نوع امیکرون موثر بودند. علاوه بر این، بهنظر میرسد که آنها به اندازه درمانهای فعلی کووید ۱۹ برای سلولهای انسانی ایمن هستند. از آنجایی که بسیاری از این درمانهای موجود مانند درمانهای مبتنی بر آنتیبادیهای مونوکلونال، در برابر چندین زیرشاخه امیکرون بیاثر هستند، نیاز مبرمی به ضد ویروسهای جدید وجود دارد که میتوانند با داروهای دیگر برای مبارزه با کروناویروس جدید ترکیب شوند. بهعنوان مثال، زمانی که بافیلومایسین D در ترکیب با یک ضد ویروسی بهتازگی کشف شده (مولکول N-۰۳۸۵) استفاده میشود، در برابر زیر سویه BA.۲ امیکرون بسیار موثر بهنظر میرسد.
هدف دانشمندان این است که ترکیبات تازه کشف شده را در مدلهای حیوانی در ۶ ماه آینده آزمایش کنند.
پروفسور ژان در پایان خاطرنشان کرد: تحقیقات ما همچنین راه را برای آزمایشهای گسترده داروهای فرآوردههای طبیعی هموار میکند که میتوانند مانع از عفونتهای مرتبط با سایر ویروسهای تنفسی نگرانکننده در کانادا و سراسر جهان مانند آنفلوآنزای A و RSV شوند.
یافتههای این تحقیق در مجله Antiviral Research منتشر شده است.