کشف جالب تلسکوپ جیمز وب؛ مواد اولیه تشکیل حیات در سردترین ابرهای یخی پیدا شد
تلسکوپ فضایی جیمز وب در جدیدترین حرکت خود، بلوکهای سازنده حیات در عمیقترین و سردترین یخهای اندازهگیریشده را در یک ابر مولکولی پیدا کرد.
به نقل از وبسایت اسپیس، متان، گوگرد، نیتروژن و اتانول در ابر مولکولی شناسایی شدند.
جدیدترین تلسکوپ فضایی ناسا نه تنها دید اخترشناسان را به اعماق کیهان میکشاند، بلکه به دمای پایین تری نسبت به قبل از دانشمندان رسیده است.
تلسکوپ فضایی جیمز وب، قدرتمندترین رصدخانه فضایی، به اعماق یک ابر مولکولی متراکم نگاه کرده و انواع غنی از یخ بینستارهای بکر از جمله طیف وسیعی از مولکولهایی که برای حیات مورد نیاز بوده را یافته است.
این یافتهها که در دمای منفی ۲۶۳ درجه سانتیگراد دیده میشوند، سردترین یخهایی هستند که تاکنون اندازهگیری شدهاند.
کلاوس پونتوپیدان، ستارهشناس موسسه علمی تلسکوپ فضایی و نویسنده یک مطالعه جدید که این کار را توصیف میکند، در بیانیهای گفت: «ما به سادگی نمیتوانستیم این یخها را بدون وب مشاهده کنیم.»
این موضوع مشخص میکند که این مولکولها یک نتیجه عادی و رایج از تشکیل ستارگان هستند و یک ویژگی منحصر به فرد در منظومه شمسی به حساب نمیآیند.
وب منطقهای را مطالعه کرده است که دانشمندان آن را آفتابپرست یک مینامند. این محله در صورت فلکی جنوبی آفتابپرست، در فاصله حدود ۵۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد. این منطقه یکی از نزدیکترین مناطق ستارهزایی محسوب میشود؛ با دهها حفره زنده با ستارههای جوان.