عربستان و امارات؛ پیشگامان هوش مصنوعی در خاورمیانه
یافتههای شرکت «ریسرچاند مارکتز» نشان میدهد بازار فناوری پیشرفته در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نرخ رشد سالانه ۸/ ۴۷ درصدی را شاهد خواهد بود و در این میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی از دیگر کشورها پیش هستند.
انتظار میرود بازار هوش مصنوعی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا از ۵۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ به ۴/ ۸میلیارد دلار در سال ۲۰۲۶ افزایش یابد.
یافتههای شرکت «ریسرچاند مارکتز» نشان میدهد بازار فناوری پیشرفته در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نرخ رشد سالانه ۸/ ۴۷درصدی را شاهد خواهد بود و در این میان عربستان سعودی و امارات متحده عربی از سایر کشورها پیشروترند.
پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۶، ارزش بازار هوش مصنوعی فقط در امارات با رشد ۲/ ۳۶ درصدی به ۹/ ۱میلیارد دلار برسد. رهبران کسبوکار در منطقه خاورمیانه هوش مصنوعی را در سالهای آینده برای رشد عملیاتی خود حیاتی خواهند دانست.
بر اساس مطالعهای که شرکت مشاوره جهانی «پرویتی میدلایست» انجام داد، بیش از ۸۰ درصد مدیرعاملها در منطقه معتقدند این فناوری برای آینده کسبوکار آنها حیاتی است و بیش از ۷۰ درصد آنها میخواهند در این بخش پررونق سرمایهگذاری کنند. با درک پتانسیل هوش مصنوعی، عربستان سعودی بهشدت در این صنعت سرمایهگذاری میکند. صندوق سرمایهگذاری عربستان در سال ۲۰۱۹ از سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری در عرصه هوش مصنوعی و سایر فناوریهای نوظهور در دهه آینده خبر داده است و مقامهای ریاض ابتکارهای متعددی از جمله ایجاد سازمان اطلاعات و هوش مصنوعی و دفتر ملی مدیریت دادهها را برای تسریع اجرای هوش مصنوعی در بخشهای مختلف آغاز کردهاند. امارات نیز در حال افزایش مشارکت خود در این فناوری است.
این کشور راهکار ملی هوش مصنوعی ۲۰۳۱ را با تمرکز بر جذب استعدادها برای مشاغل آینده، تامین مالی مراکز تحقیقاتی و نوآوری و همچنین توسعه زیرساختها و اکوسیستمهای داده مناسب مدنظر قرار داده است. از آنجا که کشورها و شرکتها در سراسر جهان پیوسته از هوش مصنوعی استقبال میکنند، گزارش اخیر موسسه سرمایهگذاری گلدمن ساکس نشان میدهد این فناوری میتواند جای ۳۰۰ میلیون شغل تماموقت در سراسر جهان را بگیرد و پیشبینی میکند ۴۶ درصد مشاغل اداری و ۴۴ درصد مشاغل حقوقی در معرض خطر جایگزینی با هوش مصنوعی باشند.