نمایشگری که قابلیت کشسانی دارد!

محققان یک نمایشگر «او ال‌ای دی» ابداع کرده‌اند که می‌توان آن را تا ۲ برابر طول واقعی‌اش کشید.

نمایشگری که قابلیت کشسانی دارد!

به نقل از نیواطلس، ابداع نمایشگری با قابلیت ارتجاعی، تحولی برای توسعه طیف وسیعی از گجت‌های الکترونیکی پوشیدنی فراهم می‌کند.

یک او ال‌ای دی حاوی ورقه‌های نازک و انعطاف پذیری از مولکول‌های ارگانیک کوچک است که در واکنش به جریان برق نور منتشر می‌کنند.

او ال‌ای دی‌ها از نمایشگر‌های قدیمی‌تر ال‌ای دی و ال سی دی کارآمدتر هستند و برای ساخت تلویزیون و مانیتور رایانه یا نمایشگر ساعت‌های هوشمند به کار می‌روند.

پس از چند دهه توسعه، نمایشگر‌های او ال‌ای دی به یکی از پیشرفته‌ترین فناوری‌ها تبدیل شده اند. اما محققان همیشه به دنبال کاربرد‌های تازه آن‌ها هستند. این ابزار‌ها با توجه به ولتاژ پایین، کارآمدی بالا، درخشندگی و قیمت اندک، فناوری‌هایی ایده آل هستند که با دستگاه‌های پوشیدنی و ایمپلنت‌ها یکپارچه می‌شوند.

اما باید نرمی و انعطاف پذیری آن‌ها بهبود یابد. در همین راستا محققان دانشگاه شیکاگو پیوند‌های شیمیایی و سختی او ال‌ای دی‌ها را هدف گرفتند تا جایگزینی کاملا نوین و انعطاف پذیرتر بسازند.

سیهونگ وانگ یکی از مولفان تحقیق در این باره گفت: در حال حاضر موادی که برای نمایشگر‌های او ال‌ای دی به کار می‌روند، بسیار شکننده هستند، آن‌ها هیچ گونه انعطاف پذیری ندارند. هدف ما ایجاد ابزاری است که با کمک پلیمر‌های انعطاف پذیر درخشندگی الکترونیکی او ال‌ای دی را ارتقا دهد.

محققان با توجه به تحقیقات شان در حوزه مهندسی مولکولی می‌دانستند توسعه یک نمایشگر او ال‌ای دی انعطاف پذیرتر نیازمند دستکاری مولکولی است. آن‌ها با کمک پیش بینی‌های رایانشی پلیمر‌های او ال‌ای دی جدیدی ابداع و چند نمونه اولیه را آزمایش کردند. هنگامیکه آن‌ها ماده TADF را با گرما فعال کردند به ویژگی مورد نظرشان دست یافتند.

مواد ارگانیک با کمک این روش کارآمد برق را به نور تبدیل می‌کنند. با قرار دادن الکیل (بنیان اشباع شده هیدروکربن‌ها به فرمول کلی ۱+alkyl radical) بین واحد‌های TADF پلیمر، نرمی و انعطاف پذیری او ال‌ای دی مذکور افزایش یافت.

او ال‌ای دی جدید را می‌توان بدون ایجاد اختلال در قابلیت‌های انتشار نور یا تار شدن تصویر تا ۲ برابر طول طبیعی آن کشید.

خوان پابلو یکی دیگر از مولفان ارشد تحقیق گفت: ما توانستیم مدل‌های اتمی از پلیمر‌های مورد نظر بسازیم. ما اتفاقاتی که هنگام خم شدن و کشیده شدن برای این مولکول‌ها می‌افتد را شبیه سازی کردیم.

محققان تصمیم دارند نسخه‌های جدیدی از نمایشگر را توسعه دهند و رنگ‌های اضافی را ترکیب کنند تا به این ترتیب عملکرد و کارآمدی ابزار بیشتر شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    الان علم روز نرده بان برای دیدن ماه در اسمان است . برو پشت بام . علم روز این است .الان همه عالمان متفکران مخ ها یک درصد دانشمندان و عمامیون کله‌شون رو به اسمان برای دیدن ماه است

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها