یک «نقاشی» چگونه راز ساخت اهرام مصر را فاش کرد؟
گروهی از فیزیکدانان فکر میکنند رمز چگونگی ساخت اهرام مصر را کشف کردهاند. ایدۀ ابتدایی این نظریه از مشاهدۀ دقیق یک نقاشی بر روی دیوار یک مقبرۀ مصر باستان به دست آمد.
رازی که هزاران سال به قوت خود باقی مانده بود، سرانجام کشف شد، چرا که فیزیکدانان بر این باورند که سرانجام به چگونگی ساخت اهرام مصر باستان پی بردهاند.
این موضوع که چگونه یک تمدن باستانی بدون ماشینآلات سنگین موفق به ساخت اهرام شد، مدتها موضوع فکر بسیاری از افراد بود. هرم بزرگ جیزه به ارتفاع ۱۴۷ متر، زمانی که ساخته شد، بلندترین سازه جهان برای بیش از ۳۸۰۰ سال بود و ما همچنان مجذوب عظمت آن هستیم.
برخی تصمیم میگیرند از اهرام دیدن کنند، برخی دیگر تصمیم میگیرند بر فراز آنها با چتر پرواز کنند و برخی دیگر جرات کرده و به داخل هرم بزرگ میروند، اما ما تا کنون نمیدانستیم آنها چگونه ساخته شدهاند.
گروهی از دانشمندان دانشگاه آمستردام در مورد چگونگی ساخت اهرام توسط مصریان باستان به کشف پیشگامانهای دست یافتند. تیمی از فیزیکدانان به رهبری دکتر دانیل بون، روی یک نقاشی دیواری در مقبره جهوتیهوتپ (Djehutihotep) تمرکز کردند. این نقاشی که قدمت آن به سال ۱۹۰۰ قبل از میلاد بازمیگردد، به نظر یک تکنیک ساختمانی را نشان میدهد.
آنها به مصر رفتند و هرم خودشان را در مقیاسی بسیار کوچکتر ساختند. در طول آزمایش مشخص شد اگر ماسه خشک باشد، به شکل توده درمیآید و حرکت اجسام را دشوارتر میکند، اما با افزودن مقدار مناسب آب، از شکل گرفتن این تودهها جلوگیری میشود و ماسه صاف میماند.
Bonn در مصاحبهای در سال ۲۰۱۶ گفته است: «اگر از شن و ماسه خشک استفاده کنید، خوب کار نمیکند، اگر ماسه بیش از حد مرطوب شود، باز هم خوب کار نمیکند. برای این کار یک سفتی بهینه لازم است.»
قبلاً اعتقاد بر این بود که استفاده از آب برای کمک به ساخت و ساز تشریفاتی بوده، نه عملی.
یافتههای این تیم در یکی از معتبرترین مجلات علمی جهان (Physical Review Letters) منتشر شد. در مقاله منتشرشده توضیح داده شد: «سایش لغزشی روی شن و ماسه با افزودن مقداری آب (نه خیلی زیاد) تا حد زیادی کاهش مییابد.»
«اگر میزان آب درست نباشد، ماسه مرطوب بیابان تقریباً دو برابر سفتتر از ماسه خشک میشود.»
«یک سورتمه به راحتی روی شنهای سفت صحرا میلغزد، چون شنها مانند وقتی که خشک هستند مقابل سورتمه انباشته نمیشوند.»
این موضوع به قدری ساده است که حتی بون و تیمش هم غافلگیر شدند: «من از میزان کاهش ۵۰ درصدی نیروی کشش بسیار متعجب شدم، به این معنا که مصریان باستان فقط به نیمی از مردان نیاز داشتند تا اهرام را از روی شنهای خیس در مقایسه با شنهای خشک بکشند.»
یه سوال ،چطور این مجسمه رو روی سورتمه گذاشتن؟
بعد ایرانیا میگند تمدن ۲۰۰۰ ساله اون زماتهای چک بین بانکی وجک بین المللی بود که سینوهه از مصر میرفت بابل ویا بین النهرین که عراق و خوزستان الانه چک بین الملل میبرد که در عراق ّعداد چنج کنه اهواز جز تمدن بین النهرین وعیلام بود والله الان لرا میان میگن ما در اهواز بودیم و ایرانا تندن ۲۰۰
خودت متوجه شدی چی گفتی؟
خوب خیلی این خبر خوشحال کننده است که انسان به درجه ای از علم وآگاهی برسد که بتواند چنین راز بزرگی را کشف کند هرچند ساده ولی محم و سرنوشت ساز دیگر زمان آن رسیده که دست از دامان آدم فضای واجنها برداشته شود و از شایعاتی از این دست که ساخت اهرام ثلاثه کار آدم فضای و جنها بوده پایان یابد چیزی به نام جادو معنا ندارد حرچه هست زحمت زیاد وعلم که با هم آمیخته شده ونتیجه میشود این بنای عضیم زمان خود خوب بقول ما ایرانی ها فوت کوزگری مانده تا کار پایان پیدا کند دانشمندان تا نیمه راه را کشف کردن همین کفایت میکند برای کسانی که فکر میکنند یا میخاهند مردم اینگونه فکر کنند که احرام را بشر به تنهای نساخته ونیروی قدرت مندی از خارج از ماورا به انسان کمک کرده به امید روزی که انسان نقطه درست از آگاهی برسد
ای کاش حداقل عکس یک نفر از اون صد و هفتاد و چهار نفر و نه کل نقاشی رو داخل مطلب می گذاشتید تا کمتر این مقاله باعث پریشانی خواننده و اتلاف وقت میشد .
ایناهرچی بوده همونجابامصالح قالب گذاشتن درست کردن فقط نیروی انسانی برای جابه جایی مصالح بود خشت خشت روهردیوارچیده شده
الکی تیتر می زنید کشف شد راز اهرام مصر کشف شد همین دیگه روی ماسه خیس میکشیدن این کجاش کشف شده تو اون ارتفاع چطور سنگ به اون ابعاد و سنگینی وزن رفته اون بالا
شاید فقط تلی از شن و ماسه باشد
که به مرور زمان نباتی شده ساده و البته عجیب
یا از ارتفاع فلات مانند سنگهای بزرگ را هل داده
و بعد فلات را متلاشی کرده اند
یا نگاتیوی شن را کنار زده اند خاک شده ماسه بادی مثلث
هفتاد سال پیش در فیلم ده فرمان ، این روش استفاده شد