تلسکوپ جیمز وب تصویری حیرتانگیز از سیاره مشتری و شفق قطبی آن ثبت کرد
تلسکوپ فضایی جیمز اخیراً تصویری شگفتانگیز از سیاره مشتری در طولموج فروسرخ ثبت کرده است که جزئیات خیرهکنندهای را نشان میدهد.
![تلسکوپ جیمز وب تصویری حیرتانگیز از سیاره مشتری و شفق قطبی آن ثبت کرد](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/CD7oTJZS3C7z/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJBvAviHR497u/%D9%85%D8%B4%D8%AA%D8%B1%DB%8C.jpg)
نور قرمزرنگی که در قطب شمال و جنوب سیاره مشاهده میکنید، شفق قطبی است. علاوهبراین، طوفانهای سطح مشتری نیز بهخوبی قابلمشاهده است. نقاط سفیدرنگ در واقع ابرهایی هستند که بالای طوفانهای همرفتی سیاره مشتری شکل میگیرند.
سایههای سبز و آبیرنگ نیز که سراسر سیاره مشاهده میشوند، نشاندهنده طوفانهای گردابیاند.
این درحقیقت دورترین ناحیهای است که بشر تاکنون مستقیم رصد کرده است. در پسزمینه، تاریکی مطلق فضا را مشاهده میکنید.
پایینش همرنگ پرچم ایرانه
در ستارهشناسی ایرانی مشتری، اورمزد است، نامهای ایرانی که شهمردان پور ابیالخیر رازی در کتابش آورده: تیر(عطارد)، اناهید(زهره)، مهر(خورشید)، بهرام(مریخ)، اورمزد(مشتری)، کیوان(زحل). نامها نشاندهندهی بیشینه و پیشینهی تاریخ علم هستند و تداوم آنها برای دادن اعتماد بنفس به دانشآموزان بایسته است. مثلا در امروز بجای ستارهپایه، ماهپایه، خورشیدپایه، اصطلاحات ستارهآهنگ، ماهآهنگ و خورشیدآهنگ را ساختهاند، این کار یعنی برش و ایجاد گسست در یادکرد بیشینهها! نامها و اصطلاحات باید تداوم داشته باشند. خواهش میکنیم دراینباره مطلبی تهیه و انتشار دهید. با سپاس