دانشمندان به راز موفقیت یکی از قویترین مردان جهان پی بردند
محققان دریافتند «ادی هال» که در سال 2017 عنوان قویترین مرد جهان را بهدست آورده بود، چگونه وزنهای 500 کیلوگرمی بلند کرده است.
مطالعه جدیدی روی «ادی هال» که سال 2017 عنوان قویترین مرد جهان را به دست آورد، نشان داده او چگونه توانست رکورد برداشتن وزنه 500 کیلوگرمی را بشکند. دانشمندان در این تحقیق دریافتند عضلاتی موسوم به «پنجه غازی» در بدن هال بسیار بزرگتر از حد معمول شدهاند و همین مسئله به توانایی چشمگیر او کمک میکند.
به گزارش گاردین، پژوهشگران دانشکده علوم ورزشی و سلامت دانشگاه لافبورو با بررسی ادی هال دریافتند او پس از 15 سال تمرین مداوم، مجموعهای از عضلات دراز و باریک در پاهایش دارد که اندازهاش 3 برابر افرادی است که تمرینات استقامتی نمیکنند. این عضلات که از زانو تا لگن هال بالا رفتهاند، در مقایسه با افراد معمولی بیشتر تغییر کردهاند.
راز توانایی وزنهبرداری قویترین مرد سابق جهان
این عضلات که با نام «پنجه غازی» (Guy rope) شناخته میشوند، لگن و استخوان ران را تثبیت میکنند. ادی هال با کمک همین عضلات توانست سال 2020 وزنهای 500 کیلویی را بلند کند و رکورد جهانی را بشکند. البته بعداً شخص دیگری با بلندکردن وزنه 501 کیلویی این رکورد را به نام خودش زد.
«جاناتان فالند»، استاد عملکردهای عصبی عضلات دانشگاه لافبورو، میگوید عضلات پنجه غازی احتمالاً در وزنهبرداری و حمل وزنههای سنگین میتوانند بیشترین نقش را ایفا کنند. او توضیح میدهد: «توجه علمی بسیار کمی به این عضلات شده است؛ بنابراین واقعاً نمیدانیم نقش آنها در انجام کارهای مختلف چقدر مهم است. اما کشف این نکته در بدن فردی که دههها وزنهبرداری کرده –و در این کار بسیار ماهر است– خیلی جالب بود.»
علاوهبراین محققان متوجه شدند آن دسته از عضلات بدن ادی هال که برای حرکات سبکتر استفاده شدهاند، به این اندازه رشد نکرده و میزان رشدشان 23 تا 65 درصد بوده است. همچنین رباط کشککی که ماهیچه چهارسر ران را به درشتنی متصل میکند، فقط 30 درصد بزرگتر از حد معمول بود.
نتایج این پژوهش در مجله Journal of Applied Physiology منتشر شده است.
هفته قبل اسیب دید