خبر خوش درباره سوراخ لایه ازون

نتایج یک مطالعه نشان داده که سوراخ ازون در قطب جنوب ممکن است تا سال ۲۰۶۶ به طور کامل بهبود یابد.

خبر خوش درباره سوراخ لایه ازون

هر سال نازک شدن لایه ازون بر فراز قطب جنوب، یادآور آسیب‌های زیست محیطی ناشی از مواد شیمیایی صنعتی برای لایه محافظ جو است.

در آخرین مشاهدات از سپتامبر تا اواسط اکتبر، دانشمندان اداره ملی اقیانوسی و جوی و ناسا خاطرنشان کردند که سوراخ ازون بر فراز قطب جنوب هفتمین سوراخ کوچک در تاریخ ثبت شده است.

اگرچه اندازه آن بزرگ است و به طور متوسط حدود سه برابر قاره آمریکا است؛ اما در ۲۸ سپتامبر قبل از شروع به کوچک شدن به ۸.۵ میلیون مایل مربع به اوج خود رسید.

طبق گزارش Earth-com، پروتکل مونترال یک معاهده بین‌المللی که در سال ۱۹۹۲ به تصویب رسید، نقش مهمی در این بهبود ایفا کرد.

سوراخ نسبتا کوچکتر امسال نتیجه مستقیم این تلاش‌ها و جریان خوش شانسی از هوای غنی از ازون است که به سمت جنوب حرکت می‌کند و جو را بر فراز قطب جنوب پر می‌کند.

دکتر پل نیومن، رئیس تحقیقات ازون ناسا، خاطرنشان کرد: سوراخ ازون قطب جنوب در سال ۲۰۲۴ کوچکتر از آن چیزی است که در اوایل دهه ۲۰۰۰ مشاهده شد که نشان دهنده بهبود تدریجی است که برای دو دهه ادامه داشته است. این روند مثبت بر تأثیر همکاری جهانی برای کنترل مواد مخرب لایه ازون تأکید می‌کند.

علی رغم این پیشرفت، دانشمند استفن مونتزکا از آزمایشگاه نظارت جهانی NOAA تاکید می‌کند که بازیابی CFC‌ها هنوز در جو باقی می‌مانند قبل از این که کاملاً تجزیه شوند.

برایان جانسون، شیمیدان محقق در اداره ملی اقیانوسی و جوی، خاطرنشان کرد که غلظت ازون در سال ۲۰۲۴ به کمترین میزان یعنی ۱۰۹ واحد دابسون رسید که بسیار کمتر از سطح ۲۲۵ واحد در سال ۱۹۷۹ است.

بیشتر بدانید: شباهت جالب بین حرکات یک ربات و یک سوسک/ ویدئو

نظارت بین المللی و چشم انداز آینده

ناسا و اداره ملی اقیانوسی و جوی به نظارت دقیق لایه ازون ادامه خواهند داد. آن ها از ابزارهای ماهواره‌ای و بالن‌های هواشناسی که از ایستگاه‌های قطب جنوب پرتاب می‌شوند برای اندازه گیری سطح ازون استفاده خواهند کرد. از آن جایی که CFC‌های کنونی به آرامی رو به وخامت می‌روند، دانشمندان انتظار دارند که بهبودهای پایداری را با هدف بازیابی کامل لایه ازون تا سال ۲۰۶۶ شاهد باشند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید