تولید برق پاک برای ۳۰۰ میلیون نفر با بزرگترین نیروگاه برق آبی جهان
چین قصد دارد بزرگترین نیروگاه برق آبی جهان را در منطقه خودمختار تبت بسازد که سالانه ۳۰۰ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید خواهد گرد.
چین این نیروگاه عظیم برق آبی را بر روی بزرگترین سد جهان در رودخانه یارلونگ تسانگپو میسازد.
چین با توجه به ضرب الاجل ۲۰۶۰ برای دستیابی به انتشار صفر خالص، به شدت تلاش میکند وابستگی خود به سوختهای فسیلی را کاهش دهد و پروژههای انرژی بادی و خورشیدی متعددی را اجرا کرده است. این کشور بر استفاده از نیروگاههای هستهای برای تولید انرژی بدون کربن نیز تاکید دارد.
جاه طلبیهای چین در زمینه انرژی برق آبی از اوایل سال ۲۰۰۸ آغاز شد که «سد سه دره»، بزرگترین سد جهان، تکمیل شد. تولید برق از این سد در سال ۲۰۱۲ آغاز شد و در حال حاضر هر ماه بیش انرژی پاک پنج میلیون خانوار را تامین میکند.
با این حال، پروژه بعدی چین به قدری جاه طلبانه است که ظرفیت تولید برق آن پس از تکمیل، سه برابر نیروگاه سد سه دره خواهد بود.
چین قصد دارد این پروژه بزرگ انرژی آبی را بر روی رودخانه یارلونگ تسانگپو در سراسر فلات تبت بسازد. این رودخانه با هفت هزار و ۶۶۷ متر اختلاف ارتفاع عمودی، عمیقترین دره روی کره زمین را در خود جای داده است. دولت چین قصد دارد از این ویژگی به نفع خود استفاده کند و نزدیک به ۳۰۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی آبی از این پروژه تولید کند که برای تامین انرژی مورد نیاز ۳۰۰ میلیون نفر در سال کافی است.
پایین دست رودخانه دارای آبشار قائم دو هزار متری با طول ۵۰ کیلومتر است. مقامات قبلا در مورد محل پروژه گفته بودند که این به تنهایی توانایی تولید ۷۰ میلیون کیلووات برق را دارد.
با این حال، برای مهار این انرژی، چین باید تونلهایی به طول ۴ تا ۲۰ کیلومتر در کوه «نامچا باروا» حفر کند که نیمی از جریان رودخانه را با سرعت دوهزار متر مکعب در ثانیه منحرف میکند.
دولت چین یک تریلیون یوان (۱۳۷ میلیارد دلار) را برای این پروژه در نظر گرفته که آن را به جاه طلبانهترین پروژه زیرساختی منفرد روی کره زمین تا به امروز تبدیل کرده است.
در حالی که خطرات در پروژههای مقیاس بزرگ طبیعی هستند، اما این پروژه بزرگ انرژی در مرز یک صفحه تکتونیکی قرار میگیرد که در صورت وقوع زلزله در آینده، آن را مستعد لرزش میکند. زمین شناسی این دره نیز بر خلاف دشتها است و اجرای آن را به پروژهای پیچیده تبدیل میکند.
بر اساس گزارش رسانههای چینی، مجریان این پروژه قصد دارند از دادههای اکتشافات گسترده زمین شناسی و پیشرفتهای فناوری استفاده کنند تا از بالاترین کیفیت ساخت و ساز با پشتوانه علمی مطمئن شوند.
این پروژه همچنین فرصتی برای توسعه بیشتر پروژههای انرژی بادی و خورشیدی در نزدیکی این سد و افزودن به تولید انرژی پاک چین خواهد بود. همچنین، حفاظت از محیط زیست نیز در اولویت قرار دارد.
تاریخ احتمالی شروع ساخت و ساز یا جزئیات محل دقیق پروژه هنوز فاش نشده است.
چین چرا نمیره با امریکا مذاکره کنه مشکل آب خوردنشو حل کنه ؟ خیلی برام عجیبه
اینو میگن پیشترفت ، نه اینکه مسئولین بجای حل مشکلات درگیر چهار تار مو بشن
بنده در حدود سال ۱۳۸۹ جهت بلوک ساختمانی که خودمان هم در آن ساکن هستیم پیش نهاد خرید و نصب پنل های خورشیدی را بر بالای پشت بام هر دو طرف ساختمان ارائه دادم که در صورت موافقت کردن مدیریت ساختمان در آن زمان هم هزینه ای برای مصرفی برق با سازمان برق پرداخت نمیکردیم و هم برق اضافه تولید شده را به اداره برق منطقه خودمان یا ساختمانهای مجاور می فروختیم که تا کنون هزینه خرید پنل های خورشیدی را کسب کرده بودیم و خیلی زیاد هم سود حاصل ما می شد ، اما کو گوش شنوا و آشنایی با علم و پیشرفت سریع علم در تمام دنیا که ما ایرانیان در حال عقب ماندگی هستیم