محبوبیت پیام رسان های داخلی در بین مردم چقدر است؟/۶۵ درصد ایرانیان مخاطبان شبکه های اجتماعی هستند
طبق نظرسنحی های صورت گرفته ۶۵ درصد ایرانیان از مخاطبان شبکه های اجتماعی هستند.

مخاطبان تلگرام درباره استفاده از یک پیام رسان داخلی در صورت فیلتر کردن تلگرام نظر دادند.
براین اساس، ۳۷.٨ درصد استفاده كنندگان، حاضر به جایگزینی تلگرام با پیامرسانهای داخلی هستند، ۴۶.۳ درصد نیز از پیامرسانهای داخلی استفاده نخواهند کرد و ۱۴.۹ درصد از گزینه نمی دانم استفاده کردند و ۱ درصد نیز پاسخی ارائه ندادند.
براساس همین نظرسنجی ها، ۶۵ درصد مردم درصورت فیلتر تلگرام حداقل از یکی از شبکه های اجتماعی استفاده خواهند کرد.
در حال حاضر ۵۹.۵ درصد مردم ایران از شبکه اجتماعی تلگرام استفاده میکنند.
برهمین اساس معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اعلام کرد: طبق نظرسنجی نوروزی - ملی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی، ۵9.۵ درصد مردم ایران از شبکه اجتماعی تلگرام استفاده میکنند و در صورتی که تلگرام فیلتر شود، تنها 37.8 درصد کسانی که از آن استفاده میکنند، حاضر به جایگزینی این شبکه اجتماعی مجازی به پیامرسانهای داخلی هستند. ۴۶.3 درصد نیز از پیامرسانهای داخلی استفاده نخواهند کرد و 14.9 درصد نیز گفتهاند نمیدانیم در اینصورت از پیامرسان داخلی استفاده خواهیم کرد یا خیر.
عیسی علیزاده با توجه به اینکه یکی از موضوعات مهم این روزها در جامعه، موضوع فضای مجازی و فیلترینگ تلگرام است، گفت: مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران بر اساس رسالت اصلی خود، سالیانه در چندین طرح به رصد و سنجش افکار عمومی در خصوص موضوعات مختلف روز جامعه و جهان از نگاه مردم ایران میپردازد. طبق نتایج نظرسنجی نوروزی، ۵9.۵ درصد مردم ایران از شبکه اجتماعی تلگرام استفاده میکنند و در این میان ۵9.7 درصد از کل استفادهکنندگان فعلی تلگرام، گفتهاند، در صورتیکه تلگرام فیلتر شود، برای استفاده از آن از فیلترشکن استفاده خواهند کرد و تنها 39.3 درصد گفتهاند، از فیلترشکن استفاده نخواهند کرد.
وی افزود: با انتشار بهارانه کتاب "افکار عمومی و شبکههای اجتماعی مجازی"، بخشی از طرحهای این مرکز که به "شبکههای اجتماعی مجازی" اختصاص داشته و در آن به موضوعاتی از قبیل "استفاده از شبکههای اجتماعی مجازی"، "محتوا و مطالب گروهها و کانالهای عضو در شبکهها" و "نظر پاسخگویان در خصوص معایب و مزایای شبکههای اجتماعی مجازی" پرداخته شده را، منتشر کرده است.
علیزاده بیان کرد: همچنین مطالب مطرحشده در سلسله نشستهای تخصصی "عصر گفتوگو" با محوریت اهمیت فضای مجازی که با سخنرانی اساتید مطرح و کارشناسانی چون محمدرضا جوادی یگانه، مهدی منتظرقائم، محمدمهدی لبیبی و سیدجواد میری در این حوزه برگزار شده، به همراه یافتههای نظرسنجی ایسپا در این کتاب مدون شده است و میتواند منبع مهم و مناسبی برای سیاستگذاران این حوزه قرار گیرد.
وی درباره اقبال مردم ایران نسبت به استفاده از پیامرسانهای داخلی، گفت: بر اساس نظرسنجی یادشده، در صورتی که تلگرام فیلتر شود، تنها 37.8 درصد کسانی که از آن استفاده میکنند، حاضر به جایگزینی این شبکه اجتماعی مجازی با پیامرسانهای داخلی هستند. ۴۶.3 درصد نیز از پیامرسانهای داخلی استفاده نخواهند کرد.
همچنین در صورت فیلترشدن تلگرام، در روز ۱۵ فروردین ۹۷ در نظرسنجی که به صورت تلفنی انجام شده است ۶۵.۳ درصد از افراد بالای ۱۸ سال کشور دست کم از یکی از شبکه های اجتماعی در حال حاضر استفاده می کنند. بر این اساس تلگرام با ۵۹.۵ درصد در رتبه اول مصرف شبکه های اجتماعی در بین مردم ایران قرار دارد. جالب توجه است که طبق اخرین نظرسنجی ملی ایسپا در سال ۹۶ که در دی ماه به صورت حضوری نیز انجام شده بود ۵۸.۵ درصد اعلام کرده بودند از تلگرام استفاده می کنند.
منبع: پایگاه نظرسنجی ایسپا
28