با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

زنان در عرصه‌های مختلفی در جهان در حال درخشش و پیشرفت هستند و با فناوری‌هایی که توسعه داده‌اند کمک بزرگی به بشریت کرده و کارهای افراد را تسهیل بخشیده‌اند.

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

مجله آمریکایی فوربس لیست ۵۰ زن برتر اروپایی در حوزه فناوری نظیر فناوری هوش مصنوعی، فناوری‌های بیوتکنولوژی و ... را معرفی کرده است که ما در این خبر به اختصار ۱۵ نفر برتر این لیست را معرفی کرده‌ایم.

"سو بلک"(Sue Black)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

سو بلک(Sue Black) یک متخصص علوم انسانی اسکاتلندی است. سو بلک بنیانگذار کلاس‌های آنلاین"تک مامز"(techmums) است. وی در این کلاس‌های مجازی با مادران درباره فناوری‌های روز صحبت کرده و نحوه استفاده از این فناوری‌ها را برای آنها توضیح می‌دهد. وی تحصیلات خود را در "دانشگاه آبردین" اسکاتلند(University of Aberdeen) به پایان رسانده است.

امسال نیز سو بلک با فیسبوک برای راه اندازی "تک مامز تی وی"(techmumsTV)، همکاری کرد و طی آن یک وبسایتی راه اندازی کرد که روزانه ۳۰۰ هزار بیننده داشت. سو بلک بخاطر راه اندازی این وبسایت و آگاه سازی افراد موفق به دریافت جایزه "BIMA" شد.

در حال حاضر سو بلک مشاور دولتی، متخصص امور مشاوره فناوری زنان و مربی "Google Campus for Mums "است.

"فرانچسکا بریا"(Francesca Bria)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

"فرانچسکا بریا"(Francesca Bria) مدیر اصلی فناوری و دیجیتال نوآوری در شهر بارسلونا، اسپانیا است. وی در آنجا پروژه‌های متعدد اروپایی را رهبری می‌کند.

بریا در حال حاضر مدیر پروژه "DECODE" است. این پروژه مانند فناوری "بلاک چین" کمک می‌کند تا افراد بتوانند بر اطلاعات خود نظارت بیشتری داشته باشند.

بریا دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته علوم اجتماعی و کارشناسی ارشد در رشته الکترونیک و نوآوری از "کالج لندن" است.

"جولیا بوش"(Julia Bösch)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

"جولیا بوش"(Julia Bösch) کمپانی Outfittery را در سال ۲۰۱۲ تاسیس کرد. Outfittery یک کمپانی خرید لباس است. امروز کمپانی Outfittery ۶ هزار مشتری در ۸ کشور دارد.

جولیا بوش علاوه بر این کمپانی در توسعه الگوریتم‌های هوش مصنوعی نیز بسیار فعال است ودر کمپانی خود نیز بخشی را برای معرفی سیستم‌های هوش مصنوعی اختصاص داده است.

"امانوئل شارپنتیر"(Emmanuelle Charpentier)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

"امانوئل شارپنتیر"(Emmanuelle Charpentier) استاد و پژوهشگر فرانسوی در رشته میکروب شناسی، ژنتیک و بیوشیمی است. وی از سال ۲۰۱۵ میر "موسسه ماکس پلانک زیست شناسی عفونت"(Max Planck Institute for Infection Biology) در برلین آلمان است.

این دانشمند فرانسوی در سال ۲۰۱۲ به همراه چند پژوهشگر دیگر موفق به کشف "کریسپر"(CRISPR) شد. تناوب‌هایِ کوتاهِ پالیندرومِ فاصله‌دارِ منظمِ خوشه‌ای یا کریسپر بخشی از دی‌.ان‌.ای پروکاریوت هستند که حاوی تناوب‌های کوتاه توالی‌های بنیادین هستند.

کریسپر نوعی سیستم ایمنی تطابق پذیر در باکتری‌ها است که آن‌ها را قادر به کشف دی‌.ان‌.ای ویروس و بعد نابودی‌شان می‌کند. بخشی از سیستم کریسپر، پروتئینی به نام کَس۹ (Cas۹) است، که قابلیت جستجو، برش زدن و سرانجام استحالهٔ دی‌.ان‌.ای ویروس را به روشی خاص دارد. فناوری کریسپر به دانشمندان اجازه می‌دهد، تغییراتی در دی‌.ان‌.ای سلول‌ها ایجاد کنند.

"امانوئل شارپنتیر" در حال حاضر تاسیس واحد تحقیقاتی خود در موسسه ماکس پلانک در برلین، آلمان است. وی قبلا در "دانشگاه هومبولت"، "دانشکده پزشکی دانشگاه هانوفر" و "دانشگاه وین" پست‌های مهمی داشته است.

"جما کلیمنت"(Gema Climent)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

"جما کلیمنت"(Gema Climent) کسب و کار واقعیت مجازی "Nesplora" خود را در سال ۲۰۰۹ و پس از بیش از یک دهه مطالعه آغاز کرد.

در موسسه Nesplora جما کلیمنت، ابزارهایی برای مطالعه و رفتار انسان، از جمله آزمایشاتی که قادر به تشخیص برخی بیماری‌ها هستند، توسعه داده می‌شود.

موسسه مذکور می‌تواند با ابزارهایی که توسعه می‌دهد، به کسانی که مبتلا به آسیب مغزی، اختلال نقص توجه، اسکیزوفرنی یا بیماری‌های عصبی - مغزی مانند زوال عقل هستند، کمک کند.

"مارتا لین فاکس"(Martha Lane Fox)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

مارتا لین فاکس در سال ۱۹۹۸ وبسایت رسمی سفر به نام "Lastminute.com" را تاسیس کرد و دو سال بعد سهام آن را فروخت.

در سال ۲۰۱۵ "مارتا لین فاکس" موسسه Doteveryone را تاسیس کرد. موسسه Doteveryone یک موسسه تحقیقاتی در زمینه حمایت از فناوری است.

مارتا لین فاکس علاوه بر اینکه مدیر و موسس Doteveryone، است عضو هیئت مدیره توییتر نیز است.

"جید له میتره"(Jade Le Maitre)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

"جید له میتره" (Jade Le Maitre) در سال ۲۰۱۶ شرکت رباتیک "Hease " را تاسیس کرد. شرکت رباتیک Hease تاکنون ۲.۳ میلیون دلار برای وی سود داشته است. "جید له میتره" اخیرا شرکت" "Lyon-Is-AI را برای ترویج سیستم هوش مصنوعی فرانسه تاسیس کرده است.

وی عضو انجمن "Social Robots Community" عضو انجمن" زنان رباتیک" (Women Robotics) است.

"لورن مینیل شیکلن"(Laurène Meyniel-Schicklin)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

" لورن مینیل شیکلن"(Laurène Meyniel-Schicklin) موسس شرکت داروسازی "Enyo Pharma" است. شرکت داروسازی"Enyo Pharma" یک کمپانی زیست فناور است که با شناسایی و آزمایش بر روی ویروس‌ها داروهایی مقاوم در برابر برخی باکتری‌ها را تولید می‌کند. این شرکت تاکنون ۷۳.۶ میلیون دلار سود برای وی داشته است. "لورن مینیل شیکلن" بیش از یک دهه تجربه در علوم ژنتیکی دارد. قبلا او مهندس موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی "Inserm " در فرانسه بود. این کارآفرین دارای ۳ اختراع است.

"کلیر نورال"(Claire Novorol)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

دکتر"کلیر نورال"(Claire Novorol) توسعه دهنده برنامه "ADA Health" است. تاکنون بیش از ۴ میلیون نفر این برنامه دارای سیستم هوش مصنوعی را دانلود کرده‌اند.

برنامه ADA Health به عنوان بهترین برنامه پزشکی در بیش از ۱۳۰ کشور شناخته شده است. وی عضو "انجمن سلامت دیجیتال "(Digital Health Council) بریتانیا و کارشناس کارآفرینی "دانشگاه آکسفورد" است. دکتر"کلیر نورال" قبلا متخصص اطفال بود. وی هم چنین دارای دکترای علوم اعصاب دانشگاه کمبریج است.

"ورنا پوزدار" (Verena Pausder)

"ورنا پوزدار"(Verena Pausder) توسعه دهنده برنامه Fox & Sheep برای کودکان است. اکنون ۱۰ میلیون نفر برنامه Fox & Sheep را دانلود کرده‌اند و بنابراین "ورنا پوزدار" بزرگترین توسعه دهنده برنامه کودکان در آلمان است.

پوزدار همچنین موسس استارت آپ غیر انتفاعی" Teens" نیز است. قابل ذکر است که این کارآفرین قبلا نیز برنامه‌هایی نظیر برنامه dating app be۲ و پلتفرم آموزشی Scoyo را توسعه داده است.

"لوز رلو"(Luz Rello)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

"لوز رلو"(Luz Rello) یک دانشمندان رایانه است که در سال ۲۰۱۵ شرکت "Dyslexia" را تاسیس کرد. این شرکت ابزارهایی برای حمایت از کسانی که در یادگیری ناتوان هستند، توسعه می‌دهد.

شرکت Dyslexia ده هزار تست تشخیصی رایگان برای کودکان در ۴۳ کشور مختلف ارائه داده است. رلو انتظار دارد تا سال ۲۰۲۰ حدود ۵۰۰ هزار کودک را توسط این تست‌ها مورد بررسی قرار دهند.

رلو دارای مدرک دکترای رشته "ارتباطات فناوری اطلاعات" است و در حال حاضر نیز به عنوان دانشمند و استاد علوم رایانه در دانشگاه "کارنگی ملون"(Carnegie Mellon University) ایالات متحده آمریکا تدریس می‌کند.

"هلنا سمسیوئی"(Helena Samsioe)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

"هلنا سمسیوئی"(Helena Samsioe) در سال ۲۰۱۵ شرکت "GLOBHE" که ارائه دهنده سرویس هواپیماهای بدون سرنشین(پهپاد) سوئدی است، تاسیس کرد. وی یکی از کارکنان پیشین "سوئدبانک"(Swedbank) بود. او همچنین سابقه فعالیت در وزارت امور خارجه سوئد و سازمان مشاوره بهداشتی Helseplan را دارد.

"هلنا سمسیوئی" دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌های" فناوری اطلاعات و ارتباطات" و کارشناسی ارشد مدیریت بحران است.

"کریستین اسپیتن"(Christine Spiten)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

مهندس نروژی،" کریستین اسپیتن"(Christine Spiten)، شرکت "Blueye Robotics "را در سال ۲۰۱۵ تاسیس کرد.

کریستین اسپیتن توسعه دهنده نخستین پهپاد زیر دریایی به نام Kongsberg را توسعه داد. شرکت Blueye Robotics تاکنون ۶ میلیون دلار برای او سود داشته است. پهپادهای توسعه داده شده این شرکت می‌توانند تا عمق بیش از ۱۵۰ متر به زیر آب روند.

کریستین اسپیتن کلاس‌های رباتیک را در برزیل و به عنوان بخشی از پروژه مدرک مهندسی خود گذراند.

"مگالی وایزیر"(Magali Vaissiere)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

"مگالی وایزیر"(Magali Vaissiere) از سال ۲۰۰۸ مدیر ارتباطات از راه دور و برنامه‌های کاربردی در آژانس فضایی اروپا(ESA) است. وی نخستین مهندس زن فرانسوی است که به عنوان رئیس بخش فنی در آژانس فضایی اروپا منصوب شده است.

در سال ۲۰۱۳ "مگالی وایزیر" به عنوان رئیس جدید تاسیسات آژانس فضایی اروپا، مرکز برنامه‌های کاربردی فضایی اروپا و مخابرات(ECSAT) منصوب شد.

"مگالی وایزیر" دارای مدرک رشته ارتباطات از دانشگاه پاریس و مدرک کارشناسی ارشد مهندسی برق از دانشگاه استنفورد است.

"پاتریشیا اسکنلن"(Patricia Scanlon)

با زنان برتر در حوزه فناوری آشنا شوید

"پاتریشیا اسکنلن"(Patricia Scanlon) در سال ۲۰۱۳ شرکت "SoapBox" را تاسیس کرد. آنها در این شرکت از هوش مصنوعی برای توسعه فناوری صوتی مخصوص کودکان استفاده می‌کنند. شرکت SoapBox از سازمان بین‌المللی اتحادیه اروپا مبلغ ۱.۵ میلیون دلار برای حمایت از برنامه‌های سواد آموزی صوتی به چند زبان مختلف کمک مالی دریافت کرده است.

"پاتریشیا اسکنلن" دارای مدرک دکترا در پردازش سیگنال‌های دیجیتال و مهندسی الکترونیک است و پژوهشگر تحقیقاتی دانشگاه کلمبیا، آی.بی.ام و دانشگاه دوبلین نیز است.

منبع: ایسنا

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید