امکان تشخیص جنسیت جنین از هفته هفتم
محققان کشورمان موفق به طراحی و تولید کیتهای تشخیص مولکولی، با دقت تشخیص بالا، شدهاند که با کمک آنها میتوان جنسیت جنین را در هفتههای اول بارداری (از هفته هفتم) با دقت بالای ۹۸ درصد تعیین کرد.
محققان یک شرکت دانشبنیان در حوزه زیستفناوری پزشکی موفق به تولید "کیتهای تشخیص مولکولی" با دقت بالا و مزیت رقابتی با بهترین برندهای جهانی شدهاند که در تشخیص انواع بیماریها از جمله سرطان و بیماریهای عفونی و نیز تشخیص زودهنگام جنسیت جنین (از هفته هفتم) و با دقت بالای ۹۸ درصد کاربرد دارد.
کاظم دستجردی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و مدیر عامل این شرکت حوزه فعالیت خود را "تولید محصولات زیستفناوری" عنوان و اظهار کرد: فعالیت عمده فعلی شرکت در ۳ حوزه تولید کیتهای تشخیص مولکولی، نانو حسگرهای آپتامتری و مطالعات کاربردی آنالیز دادههای ژنومیکس بوده و میتواند از طریق تولید محصولات با تکنولوژی بالا(High Tech)، به توسعه اقتصاد مقاومتی دانش بنیان کشور کمک کند.
وی اولین محصول فناورانه این شرکت حوزه زیستفناوری پزشکی را "کیت تعیین جنسیت" نام برد و توضیح داد: کیت تولیدی قادر است به روش غیرتهاجمی و با اخذ ۲ سیسی خون وریدی از مادر، جنسیت جنین را در هفتههای اول بارداری (از هفته هفتم) با دقت بالای ۹۸ درصد تعیین کند.
این استاد گروه زیستفناوری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد: ۲ سال تلاش پیگیرانه سبب شد که فناوری مالتیپلکس ریل تایم "پی سی آر"(Real-Time PCR Method) بر مبنای استفاده از پروب های تکمن(Taqman Probe) در این کیت، به گونهای بهینهسازی شود که حساسیت تشخیص به میزان ۲ واحد ژنومیک و کارایی پی سی به ۱۰۰ درصد ارتقا یابد.
دستجردی اظهار کرد: "کیتهای تشخیص سرطان" باهدف آزمون غربالگری سرطان نیز از دستاوردهای دیگر این شرکت دانش بنیان است، که برای شناسایی افراد در معرض خطر، تشخیص زودهنگام انواع سرطانها و نیز آزمونهای پاسخ به درمان و انتخاب داروی مناسب برای بیماران مبتلا کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه تولید کیتهای تشخیص سرطان ضمن بینیاز کردن کشور از واردات این نوع محصولات، زمینه صادرات را نیز میسر میکند، افزود: این محصولات اهمیت زیادی در حوزه سلامت دارند؛ چرا که امکان تشخیص به موقع را میسر ساخته و بر اساس نتایج آزمون این کیتها، پزشک داروی مناسب را در زمان مناسب برای بیمار تجویز میکند. لذا ضمن آنکه زمان طلایی درمان از دست نمیرود، در هزینههای سنگین دارویی صرفهجویی شده و بهترین درمان برای بیمار انتخاب میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند همچنین بیان کرد: فناوری حاصل در مقایسه با برندهای جهانی، مزیت رقابتی را برای انواع محصولات شرکت نسبت به نمونههای خارجی به همراه خواهد داشت.
منبع: خبر آنلاین
763