موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه / عکس

موشک کروز سومار به گفته کارشناسان غربی یکی از پیشرفته‌ترین موشک‌های جهان است.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه / عکس

قدرت موشکی ایران امروزه یکی از مولفه‌های موثر کشورمان در حوزه اقتدار دفاعی و منطقه‌ای است، اما در این میان برخی از کشور‌های استکباری مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ گاه موافق قدرتمندشدن کشورمان در حوزه دفاعی و حضور ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای موفق در غرب آسیا نیستند.

برخی از این کشور‌ها به دنبال این هستند که حوزه موشکی و تجهیزات دفاعی را هم به پای میز مذاکره ببرند تا قدرت ایران در این حوزه‌ها را هم سلب و یا تضعیف کنند. این قدرت منطقه ای و در برخی موارد بین المللی چندین مولفه دارد که یکی از این مولفه ها قدرت موشکی است.

قدرت موشکی در کشورمان امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و با استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فواصل زمانی کوتاه در صنایع دفاعی و شرکت های دانش بنیان طراحی و ساخته می‌شود، این قدرت امروز به حدی رسیده است که صنایع دفاعی کشورمان در فاصله های زمانی کوتاه موشک و یا دستاورد جدیدی را در این حوزه رونمایی و معرفی می‌کنند.

چرا از موشک‌های کروز استفاده می‌کنیم؟

موشک‌های کروز چند سالی است که وارد دکترین دفاعی و امنیتی کشور‌های جهان شده است و یکی از موشک‌های موثر در جهان همین موشک‌های کروز هستند. موشک‌های کروز به قدری مهم هستند که امروزه بسیاری از کشور‌های جهان بیشتر توان خود را بر روی طراحی، ساخت و استفاده از موشک‌های کروز متمرکز کرده اند. این کار چندین دلیل دارد که مهم‌ترین آن را می‌توان به‌دلیل هزینه کمتری دانست که در فرآیند تولیدشان نسبت به تولید موشک‌های بالستیک دارند و از سوی دیگر، مؤلفه‌هایی که در هنگام حرکت موشک به‌سوی هدف دارند.

موشک کروز نوعی موشک و نوعی هواگرد بی‌سرنشین هدایت شونده بوده که مسیر آن تا رسیدن به هدف قابل تغییر و هدایت است. در اغلب سامانه‌های کروز از نوعی موتور جت استفاده می‌شود، در حالی که موشک‌های دیگر از موتور راکتی استفاده می‌کنند. این موشک‌ها معمولاً تمام مسیر خود را به دلیل شناسایی نشدن توسط رادار‌ها در ارتفاع بسیار پائین و با سرعت تقریباً ثابت با سرعت مافوق صوت یا نزدیک به صوت حرکت می‌کنند.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

با توجه به لختی اولیه در هدایت موشک کروز، این امکان وجود دارد که موشک صد‌ها متر از مسیر منحرف شود. زیرا اگرچه با هدایت از این نوع لختی امکان انحراف برای موشکی که ده‌ها دقیقه پرواز می‌کند کم است، ولی برای موشکی که ساعت‌ها باید ادامه طریق دهد مناسب نیست، برای رفع عیب باید نوعی تصحیح در مسیر انجام شود تا در عمل مکمل هدایت اصلی آن باشد.

یکی از مهم‌ترین نکات درباره موشک کروز پرواز طولانی مدت این موشک است. به همین دلیل ممکن است توسط سامانه‌های منحرف کننده پدافندی دشمن، با وضعیت حرکت لختی موشک در طول مسیر امکان انحراف از چند متر تا چند صد متر وجود داشته باشد، البته با وجود سامانه‌هایی نظیر سامانه انطباق متقابل پشت سر هم جغرافیایی، سامانه سی دی اس و سامانه جی پی اس احتمال این مورد بسیار کاهش می‌باید.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

موشک‌های کروز چه ویژگی‌هایی دارند؟

موشک‌های کروز دارای چهار ویژگی اصلی هستند؛ اولین ویژگی موشک‌های کروز استفاده از نیروی آیرودینامیکی در طبقات پایین جَو یعنی در بازه ۳۰ کیلومتر یا ۱۰۰۰۰ پا است. دومین ویژگی این موشک‌ها توانایی تغییر مسیر و ارتفاع حرکت خود در طول مسیر حرکت و سومین ویژگی نیز برد بیش از۵۰ کیلومتری آنهاست. قابلیت هدایت مداوم در طول مسیر به سوی هدف نهایی از مهم ترین ویژگی های موشک های کروز است.

موشک کروز موشکی راهبردی است و قابلیت پنهان شدن از دید رادار‌های دشمن را دارد، همچنین این موشک دارای موتور توربوفن با تابش حرارتی کم و سطح پرواز پایین است. موشک‌های کروز را می‌توان از نظر اندازه، سرعت (فراصوتی یا فروصوتی) و نحوه پرتاب تقسیم‌بندی کرد. موشک‌های کروز بسته به شیوهٔ پرتاب به سه دسته هواپایه، دریاپایه و زمین پایه تقسیم می‌شوند.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

موشک کروز سومار

موشک کروز سومار از انواع موشک‌های بومی ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح است که دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳ با حضور سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان وزیر سابق دفاع و سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی و معرفی شد.

سردار دهقان در مراسم رونمایی از این موشک، طراحی و ساخت این سلاح که از فناوری‌های پیچیده و نوین در حوزه‌های ناوبری، پیش رانش و سازه برخوردار است را گامی بلند در ارتقاء توان دفاعی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

سردار حاجی زاده هم در این مراسم پیام رونمایی از این موشک کروز را بی اثر بودن تحریم ها در روند برنامه‌های دفاعی ایران دانست و گفت که انبوه محصولاتی که برای به کارگیری در راستای اهداف دفاعی کشور دریافت کردیم در سایه تحریم‌هایی به ثمررسیده است که دشمنان آن را تحریم‌های سخت و گزنده توصیف می‌کردند.این نشان دهنده این موضوع است که تحریم‌ها هیچ تاثیری ندارد.

مشخصات فنی موشک کروز

طول این موشک در حدود ۶ متر و جرم آن هزار و ۲۱۰ کیلوگرم است، چنین ویژگی‌هایی این موشک را بسیار کاربردی و شلیک آن را آسان‌تر می‌کند؛ در بیان ویژگی‌ها و شاخص‌های کاربردی سومار باید تصریح کرد که اندازه نسبتا کوچک و قابلیت حرکت در ارتفاع پایین، شناسایی آن‌ها را برای دشمن بسیار دشوار می‌کند در ضمن این موشک دارای قابلیت رادارگریزی است.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

برد این موشک همواره در رسانه‌ها مورد بحث بوده و ارقام متفاوتی دراین باره ارائه شده است، اما اغلب رسانه‌ها برد این موشک را در حدود ۲۰۰۰ کیلومتر اعلام کرده‌اند. سومار پیشرفته‌ترین موشک کروز ساخت ایران است که توسط محققان داخلی طراحی و ساخته شده است.پرتاب‌گر‌های موشک سومار به دلیل اندازه کوچک و تحرک بالای خود، قابلیت انجام عملیات در تمام نقاط کشور را فراهم می‌کنند. این گونه پرتاب‌گر‌ها امنیت این سامانه را افزایش می‌دهند و همچنین این موشک در این نوع از پرتاب‌گر‌ها می تواند به سرعت شلیک شود.

موشک سومار، سفری از تهران تا تل آویو در چند دقیقه + تصاویر

موشک سومار در رسانه‌های خارجی

شبکه خبری راشاتودی با اشاره به قابلیت‌های سومار نوشت: موشک سومار «موجب واکنش هراسان رژیم صهیونیستی شد؛ جمهوری اسلامی ایران که به دنبال تقویت توان بخش دفاعی خود بوده، در سال‌های اخیر، به صورت مداوم تسلیحات پیشرفته جدیدی را آزمایش کرده است.

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در ادعایی این موشک را با کروز مدل «خا-۵۵» روسیه مقایسه کرده و نوشته در صورتی که سومار مانند نمونه روسی عمل کند، برد موشک‌های ایران به جنوب اروپا می‌رسد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 15
  • ناشناس
    0

    توان در یک قسمت مثل بزگ بودن بینی است . فقط با اتکا به یک سلاح نمیتوان ادعای قدرت نمود . ایران فقط به توان موشکی خودش مینازد درصورتی که نیروی هوایی و پدافندی بسیار ضعیفی دارد . اگر درجنگ معلوم شد موشکها مثل فشفشه است و کارایی ندارد چه باید کرد . امریکایی ها حاضر نشدند از سامانه ضد موشکی در حمله جزی استفاده کنند . امروزه از نظر نظامی لو دادن و بکار گیری تجهیزات دفاعی زودتر از موعد قابلیت ان را در زمان جنگ از دست میدهد .

  • .
    0

    اگر ما عرضه داریم . خوراک دام و جلد کارت ملی و ... تولید می کردیم.هی موشک موشک نکنید. کره شمالی هم موشک دارد تا حالا چه غلطی کرده است. حال و روز مردمش را ببینید.ایا کشورهای اروپایی و امریکا شب و روز هی این فشفشه ها را در بوق و کرنا می کنند. یعنی ما از انها قوی تریم؟از تهیه شغل و نان خالی برا مردم عاجز هستید ولی برای بقای خودتون هی موشک موشک می کنید که معلوم نیست چند کیلومتر دورتر از هدف بخورند. تازه جنگ برا چی . مرگ بر جنگ و هرچه جنگ طلب به خصوص حکومت های دیکتاتور و غیر مردمی

    نظرات شما -
    • ارش
      0

      نفرین بر ادمهای وطن فروش و نامردی مثل شما ،ننگ بر شما باد

    • رضا.
      0

      وطن فروش کسی است منافع ایدئولوژیک را بر منافع ملی و رفاه و آسایش مردم خودش ترجیح دهد.

  • بینام
    0

    جنگ ، جنگ تا پیروزی... فقط باید اماراتو ترکوند.

  • ایرانپرست
    0

    دنیا در فکر صلح و آرامش، ولی ما بفکر کشتار، با چه افتخاری از ساخت کشتار انسانها صحبت میکنیم. ای کاش به جای ساخت نبودی و کشتار ، از آسایش و ارامش، برای مردم مینوشتیم، ایکاش پول و سرمایه ملی برای آبادانی ایران و ایرانی مصرف میشد. کاش رهبر ایران بجای دستور ساخت سلاح، دستور ساختار ایران رو صادر میکرد.

    نظرات شما -
    • وطن پرست
      0

      پیام شما را میشه به حساب طبع لطیف و نازك تون گذاشت.ولی توانایی در دفاع از وطن و ناموس یه اصل بدیهی است كه تاریخ پنج هزار ساله این آب و خاك تجربه های گوناگونی رو پیش روی هر حقیقت بینی قرار می دهد.ضعیف كه باشی تكه تكه می شی و دیگه جایی برای ابراز احساسات شما باقی نمی مونه.

  • رضا.
    0

    یه مشکلی هست و آن اینکه موشک کروزی که تا تهران رسید رهکیری نشد و بعد از سرنگونی آن مشخص شد بوئینگ مسافربری بوده.حالا در جواب موشک های ایران که اسرائیل یا هم‌پیمانش آمریکا شلیک کنند چه خواهیم کرد؟

  • خرمان
    0

    هدف آمریکا هم همین است .شوروی هم بعد از 70سال فهمید .اگر اقتصاد نداشته باشد .موشک به دردش نمی خورد .بگو یک دقیقه به تلاویو می رسد که چه بشود .ایران تلاویو را بزند آمریکا با بمب اتم ایران را ویران می کند .پس کوتاه بیایم .وزندگی مسالمت آمیز داشته باشیم

    نظرات شما -
    • محمد
      0

      دقیقا برعکس امنیت جانی نداشته باشی امنیت اقتصادی بدردت نمیخوره شما خوشی زده زیر دلتون غربگرا ها وقعا فکر میکنی ایران بمب هسته ای نداره وقتی پایگاه امریکا میزنه فکر تمام جوانب میکنه پس حتمی یک چیزی وجود داره منو تو نمیدونیم تک تک سربازای امریکای دارن خودکشی میکن توی منطقه طبق گفته افسر خودشون روحیه جنگ ندارن اینا طالبان شکست ندادن بعد میخوان با ایران وارد جنگ بشن ؟؟

  • کوروش
    0

    آنهایی که میگن ما نیازی به موشک نداریم،از کجا آمدند،مگر ما میخواهیم با تولید موشک به دیگر کشورها حمله کنیم،آقا جان ما برای دفاع از خودمان باید قوی باشیم تا دیگر کشورها جرات حمله به ما نداشته باشند.یادتون رفته عراق با ما وارد جنگ شد.اگر ما آن زمان همچین قدرتی داشتیم عراق جرات حمله نداشت.پس موشک یک سلاح بازدارنده بسیار قوی است که توانستیم عین الاسد را در عراق و داعش را در سوریه تنبیه کنیم.

  • م،ن
    0

    این چه تیتری هست برای معرفی یک موشک،حالا فکر کنید موشک شماهم رسید به تل اویو اون کثافت هم با موشک اتمی جواب شمارو خواهد داد، این وسط یک مشت ملت بدبخت کشته میشن سران فرماندهان دوطرف که طوری نمیشن . کسی از جنگ به چیزی نرسیده وجنگ چیز منفوریست

  • سعید ک
    0

    ما فقط از خودمون تعریف میکنیم و فکر میکنیم بقیه وایستادن دارن مارو نگاه میکنن ایران دوران جنگ اف چهارده داشت عراق میگ نه و چهاره که اصلا قابل مقایسه نبود هر تانک عراقی مقابلش یه هلیکوپتر کبری برا ایران بود جنگنده اف چهارده هنوز هم از برترین جنگندهاست کسی که چهل سال پیش اون جنگنده رو ساخته و ما هنوز به اون نزدیک هم نشدیم پس حتما سلاح های قویتری هم داره و به هم پیمانهاش هم داده کسایی هم لاف قدرت ایران رو میزنن با یه موشک همه میرن تو کشورهایی که ازشون اقامت دارن مسه بچهاشون

  • ایرانی
    0

    یادتون باشه با همین موشکها بهترین پهباد شون را زدیم.با موشک بومی ایرانی.

  • ....‌‌
    0

    میشه یه مقدار از این موشکو بدید ما سر سفره بخوریم......... یادش بخیر ما هم بچه بودیم موشک درست میکردیم و فکر میکردیم بهترین موشک دنیاست