وزیر راه و شهرسازی
شعار نمی دهم؛ حرفهایم مبتنی بر آمار است
وزیر راه و شهرسازی گفت: برنامه و حرفهایم در این حوزه شعاری نیست و مبتنی بر آمار است.
رستم قاسمی در یک برنامه تلویزیونی درباره حواشی جلسه رای اعتماد اظهارداشت: یک اشتباه لفظی بود.
وی با بیان اینکه مسکن موضوع بسیار مهمی است، گفت: در حال حاضر سهم هزینه مسکن در سبد خانوار بزرگ ٣٧ درصد و در تهران بیش از ۵٠ درصد است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مسکن دغدغه حاکمیت و رییس جمهوری است، ادامه داد: رییس جمهوری موضوع مسکن را به طور جدی پیگیری میکند و آمدهایم که به این خواسته رییس جمهور تحقق بخشیم.
وی تاکید کرد: برنامه و حرفهایم در این حوزه شعاری نیست و مبتنی بر آمار است.
وی با بیان اینکه در بخش مسکن با سه قشر و گروه مواجه هستیم، گفت: قشر اول برای تامین مسکن به کمک دولت نیاز ندارد و در گروه مسکن هدایتی قرار دارند و این گروه نیاز به کمک مالی ما ندارند که ٣٠٠ هزار واحد در سال متناسب با این قشر مسکن ساخته میشود.
قاسمی افزود: قشر دیگر در بخش تامین مسکن نیاز به حمایت دارند اما قشر سوم علاوه بر حمایت نیاز به کمک دارند.
وی با اشاره به افزایش مستأجران در کشور ادامه داد: سهم مستاجران در بخش مسکن بالا است و در تهران حدود ۴٠ درصد مردم مستاجر هستند.
وی با اشاره به تبعات انباشت تقاضا در بخش مسکن گفت: تاخیر سن ازدواج و مسائل اجتماعی از جمله کاهش عرضه مسکن در جامعه است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای ساخت یک میلیون مسکن در سال ۵ مولفه مطرح است، گفت:اولین مولفه زمین است که به طور متوسط ۵٠ درصد سهم هزینه مسکن را تشکیل می دهد. مولفه دیگر خدمات دولتی است که برای گروه های دوم و سوم مخاطب طرح های مسکنی این خدمات رایگان یا با تخفیف ۵٠ درصدی خواهد بود.
وی ادامه داد: موضوع سوم بحث منابع است که باید مشخص شود که این منابع از کجا و با چه روشی تامین میشود. مولفه چهارم تامین مواد و مصالح برای ساخت یک میلیون مسکن است که زیرساخت های تامین مصالح ساختمانی برای این حجم از ساخت و ساز در زمان آغاز پروژه مسکن مهر ایجاد شد.
قاسمی گفت: برای ساخت این میزان مسکن در سال به ۳۲ میلیون تن سیمان نیاز داریم که امروز صنعت سیمان ظرفیت تولید ٧٠ میلیون سیمان در سال را دارد.
وی افزود: برای ساخت این حجم از مسکن به ۱۰-۱۲ میلیون تن انواع فولاد نیاز داریم که امروز تولید کشور دو برابر است. هنچنین کشورمان در بخش تولید کاشی و سرامیک چهارمین تولیدکننده دنیا است. به طور قطع توان مهندسی و کارگری برای ساخت یک میلیون مسکن در کشور وجود دارد و شرکتهایی که بتوانند این میزان را بسازند، فعال هستند و مشکلی در این زمینه هم وجود ندارد.
وی از راه اندازی بانک زمین خبر داد و گفت: بانک موجودی زمین را مطرح کردیم که در این زمینه باید از تلاشهای آقای اسلامی تشکر کنم چراکه اقدامات موثری انجام شده است.
قاسمی ادامه داد: بر اساس قانون جهش تولید مسکن، تمام بخشهای دولت موظف هستند تمام اراضی خود را برای ساخت یک میلیون واحد مسکن در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار بدهند و طبق قانون اگر ظرف دو ماه این اقدام صورت نگیرد، ثبت اسناد به طور مستقیم میتواند سند را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهد.
وی همچنین از شناسایی یک میلیون هکتار زمین دولتی در کشور مناسب برای ساخت مسکن خبر داد و گفت: یک میلیون هکتار زمین دولتی شناسایی شده است و به زودی در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار میگیرد که البته بخشی از این اراضی نیاز به تغییر کاربری دارد. بنابراین با این قانون مشکل زمین که تا ۵٠ درصد در بخش مسکن سهم دارد را حل کردهایم و در این بخش مصوبه قانونی داریم.
قاسمی ادامه داد: البته از این ۴ میلیون واحد مسکونی، یک میلیون روستایی خواهد بود.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از راه اندازی صندوق توسعه مسکن خبر داد و گفت: مصوبه صندوق توسعه مسکن را گرفتهایم که تمام بودجههای مسکنی در این صندوق خواهد بود .
وی با اشاره به تامین مالی برای ساخت یک میلیون واحد مسکن در کشور اظهار داشت: متاسفانه در سالهای گذشته سهم مسکن در تسهیلات بانکی بسیار پایین بوده، به طوری که در سال ٩٩ این عدد حدود ۵ درصد بوده که کلا یک درصد آن اختصاص پیدا کرده است. اما طبق قانون سهم مسکن در تسهیلات به ٢٠ درصد رسیده و اگر این قانون از سوی بانک ها اجرا نشود، مجازات خواهند شد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: سیاست ما این است که این سود تسهیلات برای اقشار کم درآمد مناسب باشد که برای دهکهای پایین یا سود کاهش مییابد و یا دوره اقساط طولانی میشود .
وی ادامه داد: اساسا هدف از ساخت یک میلیون واحد در سال این است که مستأجران صاحب خانه شوند. سیاست ما این است که اولا این ساخت و سازها در داخل شهرها باشد و در پیرامون شهرها و شهرهای جدید انجام شد، باید شهرسازی باشد و نه مسکن سازی و به دنبال ایجاد شهرهای شب رو نیستیم.
قاسمی با اشاره به برنامههای خود در بخش حمل و نقل اظهار داشت: در حال حاضر فقط ١٠ درصد از حجم بار کشور از مسیر ایمن و ارزان ریلی جابهجا میشود در حالی که طبق برنامه این عدد باید به ٣٠ درصد میرسید. امروز ١٢ هزار کیلومتر خطوط ریلی داریم که بخشی از آن از نسل قدیمی است و همچنین تعدد ایستگاهها باعث کاهش سرعت قطار شده است.
وی با تاکید بر اینکه از بخش خصوصی تمنا میکنیم وارد حوزههای زیرساختی از جمله ریلی شوند، گفت: پروژهای نیمه کاره ریلی باید به اتمام برساند و به دنبال افزایش سهم بخش خصوصی در این بخش هستیم.
منبع: ایلنا
25
حرفهای وزیر کاملا درست و عملی است و یک شرط دارد که و۰بایک زنجانی هم انرا مدیریت کند
آقای وزیر این آمار همه میدانند در کشور نبود بوجه عمرانی قشری زیادی از نیرو های فنی و مهندسی و پیمانکاران را از نفس انداخته و نابود کرده پس شایسته بود اول کار دروغ نباشه
دوره وزارت نفت ایشان .دکل نفتی گم شد.خدا میدانه چندین شهر وشهرک در طی دوره وزارت ایشان مفقود بشه.
راست میگه فقطمردعمل است.دکل نفتی که کسی نمیتوانست ببرد .بردوخورد
شما در فاز مطالعاتی هستید آنهم بخش اول. بنابر این آنچه میفرمایید شعار از نوع خوب آن تلقی میشود . این که میگویید شعار نمیدهم یعنی چه؟ یعنی دارید برنامه ارائه میدهید؟ باشه قبول ، دارید شعار برنامه ای را میدهید. لطف کرده زیر ساختهای مورد نیاز را هم کنترل فرمایید مانند اطراف تهران مردم سالها اسیر نشوند ... و تا وارد فاز اجرایی نشدید شعار ندهید
تو حوزه نفت هم همینجوری بود. اصلا شعار نمیدادی همش از روی آمار حرف میزدی. البته اون موقع نه که خیلی حرف میزدی اصلا متوجه نشدی کی بابک زنجانی را باردار شدی که زاییدی که بزرگش کردی و کی این حرم زاده را سوآپ خوار حرفه ای کردی و کی مملکت را ریختی به جیب بابک و چه کسانی از این جیب شروع به ارتزاق مادام العمر کرده اند. حالا خدا کنه در این حوزه راه و مسکن زیاد حرف نزنی سر گیجه بگیری و یه بار دیگه باردار یه بابک ناخواسته دیگه بشی.
بابک زنجانی رو هم عفو خاص بزنید بفرستید پیش یار سابقش رستم خان وزارتخونه با هم وزارت راه و شهرسازی رو توسعه بدن مثل وزارت نفت احمدی نژاد
خدا راشکر،نگران ایشان بودم که بتواند خودرا به وزارتخانه راه ومسکن میرساند یا سر ازجای دیگه درمیآورد؟