ممنوعیت توسعه کشاورزی با آب ‌قزل‌اوزن در ۸ استان

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای زنجان گفت: بر اساس تصمیم وزارت نیرو، توسعه کشاورزی با آب رودخانه قزل‌اوزن برای ۸ استان مرتبط ممنوع است.

ممنوعیت توسعه کشاورزی با آب ‌قزل‌اوزن در ۸ استان

اسماعیل افشاری، با اشاره به آخرین وضعیت سد تالوار، اظهار کرد: سد تالوار بین سه استان زنجان، کردستان و همدان قرار دارد و برای تکمیل این پروژه مهم حدود ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز بوده و این در حالی است که در سال ۱۳۹۲ عملیات آبگیری این سد توسط رئیس‌جمهور وقت آغاز شد و از آن به بعد بود که برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری و پیاده‌سازی طرح آبرسانی سد تالوار کلید خورد.

این مسئول ادامه داد: در سدهای مخزنی معمولا بعد از آبگیری، عملیات بهره‌برداری شروع می‌شود و در سد تالوار نیز بعد از عملیات آبگیری عملیات احداث شبکه آبرسانی آن نیز شروع شد. امسال و سال گذشته بارندگی‌های استان و شمال‌غرب مطلوب بود، ولی در سال‌های آبی قبل از ۹۶ و ۹۷ خشکسالی مستمر و آزاردهنده‌ای را شاهد بودیم که با توجه به این رویداد مهم طبیعی، آب پشت همه سدهای استان وضعیت بهتری پیدا کردند تا آنجایی که این امر منجر به تصمیم وزارت نیرو در تکمیل پروژه‌های ناتمام در استان برای بهره‌برداری در بخش شرب و صنعت شد.

وی افزود: سه استان در خصوص بهره‌بردای از سد تالوار ذی‌نفع بوده به طوری که برای استان همدان و کردستان، بهره‌برداری از آب شرب این سد اختصاص داده شده است و برای منطقه گرماب و زرین‌رود شهرستان خدابنده در استان زنجان نیز، از همین سد آب شرب و صنعت تخصیص داده‌اند.

افشاری اهمیت سدسازی را در جمع‌آوری آب‌های جاری حاصله از بارندگی‌های سال‌های اخیر مهم دانست و گفت: این موضوع می‌طلبید که مخازن سدهای استان را در جهت جلوگیری از وقوع سیل و بروز خطرات جانی و مالی آماده کنیم، که در همین راستا، برای تکمیل سد تالوار و تملک اراضی حاشیه آن، حدود ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است و وزارت نیرو موافقت کرده تا امسال ۵۰ درصد این اعتبار را برای تکمیل این پروژه در اختیار شرکت آب منطقه‌ای زنجان قرار دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان یادآور شد: ۸ استان به رودخانه قزل‌اوزن مرتبط هستند و وزارت نیرو بر اساس مدل مدیریت یکپارچه منابع آب، توسعه کشاورزی را در همه استان‌ها ممنوع کرده است، مگر اینکه این بارندگی‌ها ادامه پیدا کند و وضعیت بیلان منطقه تغییر یابد.

وی تصریح کرد: با وضعیت موجود به غیر از بارندگی‌های دو سال اخیر، مقاطعی از استان مثل شهر گرماب وجود دارد که بزرگترین مشکل آن در تابستان، نبود آب چه از لحاظ کمیت و چه از لحاظ کیفیت آب است و می‌بایست از طریق خط انتقال آب از سد تالوار به این موضوع رسیدگی شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: تاکنون برای احداث سد تالوار حدود ۲۳۸ میلیارد تومان هزینه شده است و در خصوص سد گلابر نیز خوشبختانه امسال نیز آب خوبی همانند سال گذشته پشت این سد جمع‌آوری شده و از ۲۴۰۰ هکتار اراضی تحت پوشش شبکه آبیاری این سد، بیش از هزار هکتار از اراضی تحت پوشش شبکه آبیاری با ۶ میلیون متر مکعب حقابه آن زیرکشت رفته است و به دلیل تخصیص آب به بخش صنعت این شهرستان، امکان افزایش سهم آب در بخش کشاورزی وجود ندارد.

منبع: ایسنا

68

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید