۵ نکته درباره نورپردازی در خانه

اگر شما هم دوست دارید یک نورپردازی ایده آل و زیبا از دکوراسیون داخلی منزل داشته باشید ما در این مطلب نکاتی پیرامون نورپردازی خانه آماده کرده ایم.

۵ نکته درباره نورپردازی در خانه

نور پردازی نقش بسزایی در دکوراسیون داخلی منزل دارد یک خانه مدرن باید یه نورپردازی اصولی نیز داشته باشدکه زیبایی های نمای داخلی خانه را به نمایش بگذارد اما چگونه می توان یکنورپردازی ایده آل را داشت ما در این مطلب از پرشین وی هر آنچه را که باید درباره نورپردازی خانه باید بدانید را به شما خواهیم گفت

نکات پیرامون نورپردازی خانه

نورپردازی نکته مهمی است که اگر اصولی انجام شود، به ارتقای کیفیت چیدمان کمک می‌کند. در غیر این صورت، باعث افت دکور و دلزدگی می‌شود. اکثر اوقات نمی‌توانید نورپردازی غیراصولی خانه‌تان را تشخیص دهید، اما علایم و پیامدهای آن را حس می‌کنید. علایمی مثل سردرد، چشم درد و احساس نارضایتی از دکوراسیون خانه بدون اینکه دلیل مشخصی داشته باشد. اگر نورپردازی خانه را به صورت اصولی و آگاهانه اجرا کنید، فضای خانه تمیز، وسیع و خوشایند به نظر می‌رسد. یکی از نکات مهم در نورپردازی این است که حتما باید نور منعطف و قابل تغییر داشته باشد، نه یک نور ثابت.

نورپردازی خانه

در این صورت به راحتی می‌توانید با چرخاندن کلید برق به هر میزان که مایل‌اید، نور مورد نظر را تنظیم کنید و اتاق را به یک اتاق پرنور و روشن یا اتاقی کم نور و شاعرانه تبدیل کنید. درست است که هر اتاق و هر فضایی در خانه نورپردازی مجزا و متفاوتی می‌خواهد اما باید نظام پیوسته و واحدی در نورپردازی کل خانه به وجود آید.

نکات نورپردازی منزل

برای مثال: آیا می‌خواهید همه چراغ‌ها با یک کلید روشن شود و یا هرکدام را جداگانه و با کلید مجزا روشن و خاموش کنید؟ به صورت معمول باید تعدادی مدار در هر اتاقی بگذارید و ۲ تا ۳ کلید برای خاموش و روشن کردن لامپ‌ها تعبیه کنید. توصیه می‌کنم برای این کار بیش از ۳ کلید در یک اتاق نصب نکنید. معمولا هر اتاقی به ترکیب سه نوع نورپردازی احتیاج دارد، نور عمومی یا پس زمینه، نور موضعی یا نور مخصوص کار، نور تاکیدی و یا دکوراتیو.

نور پردازی اصولی اتاق خواب

با استفاده از این سه ترکیب می‌توانید قابلیت روشن کردن تمام فضاهای اتاق (با شدت‌های متفاوت) را داشته باشید. وجود آینه و شیشه‌های رنگی در خانه به زیبایی و بهتر شدن نورپردازی کمک می‌کند زیرا نورهای موجود را منعکس و دوچندان می‌کند و باعث تلطیف فضای خانه می‌شود.

نور پردازی آشپزخانه

امروزه با وجود متنوع بودن رنگ شیشه‌های دکوراتیو، می‌توانید بنا بر رنگ دکوراسیون خانه، از شیشه‌های مختلف استفاده کنید. شیشه‌هایی که امروزه در بازار دکوراسیون وجود دارد، علاوه بر زیبایی خواصی مانند ضدمیکروبی و آنتی‌باکتریال بودن را دارند (از طریق پخش یون‌های نانوسیلور روی لایه خارجی شیشه، باکتری‌ها کاملا از بین رفته و عملکرد آنها مختل می‌شود. آنتی‌باکتریال بودن این شیشه‌ها، در گرما و رطوبت نیز از انتشار باکتری و کپک زدن جلوگیری می‌کند). همچنین در صورت شکستن این نوع شیشه‌ها، به خاطر داشتن یک لایه نگه دارنده، تکه‌های شیشه به این لایه می‌چسبد و مانع از بریده شدن دست افراد و آسیب‌های دیگر می‌شود.

استفاده از روش های نورپردازی نه تنها این امکان را برای شما فراهم می کند که در شب به راحتی به انجام کارهای خود بپردازید، بلکه به نوعی نشان دهنده تیپ شخصیتی شما نیز می باشد. استفاده از نورپردازی مناسب نه تنها جنبه کاربردی دارد، بلکه به نوعی به حس و حال فضا نیز مربوط می شود. به یاد داشته باشید که برای نورپردازی محل مورد نظر زیاده روی نکنید.

آیا نورپردازی لایه بندی دارد؟ در حقیقت نورپردازی از سه لایه برخوردار است. نورپردازی عمومی، نورپردازی دکوراتیو و نورپردازی کاربردی. برای ملموس شدن این سه لایه نورپردازی می توان روش های نورپردازی اتاق خواب را نام برد. در اتاق خواب از یک لوستر برای روشنایی عمومی و کلی اتاق استفاده می شود. در کنار آن از چراغ مطالعه در جهت روشنایی کاربردی و از چراغ های دیواری در بالای شلف ها برای ایجاد نورپردازی دکوراتیو استفاده می شود.

آیا استفاده از دیمرها لازم است؟ از جمله عوامل جانبی نورپردازی که از اهمیت زیادی برخوردار است می توان به به روش نورپردازی بر اساس شرایط جوی اتاق اشاره کرد. استفاده از دیمرها از این جهت که نوعی کنترل از راه دوربرای انتخاب میزان روشنایی می باشند، ایده بسیار خوبی است. هم چنین از دیگر مزیت های آن می توان به هزینه پایین نصب آن ها اشاره کرد.

آیا روش های روشنایی، متمرکز هستند؟ تاثیر نورپردازی با توجه به فضای مورد نظر متغیر می باشد. بنابراین باید به یاد داشته باشید که هر یک از وسیله های روشنایی عملکرد و کاربرد مخصوص به خود را دارند. استفاده از نورپردازی غیرمسقیم باعث ایجاد فضایی آرام می شود.

منبع: پرشین وی

1980

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید