بیشتر از یک چهارم تولید ناخالص داخلی کشور، ارزش کار خانگی زنان است
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اعلام این خبر که ۲۲ تا ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی کشور ارزش کار خانگی زنان بوده که رو به رشد است، گفت: استانداردسازی مشاغل خانگی برای رونق و سودآوری این مشاغل ضروری است.
معصومه ابتکار روز شنبه در نشست استانداردسازی مشاغل خانگی با تاکید بر اینکه باید حق و شأن زن ایرانی را چه در عرصه ملی و چه در سطح بینالمللی حفظ کنیم، افزود: وقتی صحبت از اشتغال زن ایرانی میشود عددی که به آن اشاره می شود حدود ۱۶ درصد است، در حالی که اشتغال غیررسمی زنان بسیار بالاتر از این بوده و وزارت کار هم این را تایید میکند اما میگویند ما نتوانستهایم اشتغال غیررسمی را وارد آمارهای اقتصادی کنیم.
ابتکار ضمن انتقاد از عدم انعکاس فعالیت خانمهای خانه دار در آمار موجود و به رسمیت نشناختن خانهداری به عنوان یک کار، به تحقیق انجام شده در سالهای ۸۵ و ۹۵ در مورد ارزشگذاری کار خانگی زنان اشاره کرد و گفت: نتیجه این تحقیق نشان میدهد بین ۲۲ تا ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی کشور ارزش کار خانگی زنان بوده که رو به رشد است.
وی افزود: در گفتوگوهایی که حین بازدید از کارگاههای مناطق روستایی و شهری با صاحبان مشاغل خانگی داشتم بسیاری از آنها خواهان همکاری وزارت بهداشت و سازمان استاندارد بودند.
معاون رییس جمهور در ادامه پیشنهاد کرد تا وزارت تعاون و سازمان استاندارد به همراه معاونت ریاستجمهوری در امور زنان و خانواده طرحی سهجانبه را به منظور راهبری صاحبان مشاغل خانگی به اجرا بگذارند و با ارائه آموزشهای لازم و اولیه به فرآیند استانداردسازی مشاغل خانگی کمک کنند.
به اعتقاد ابتکار این همراهی میتواند در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی صورت پذیرد و برای استاندارد شدن و برند سازی این نوع مشاغل کمک موثری باشد.
در ادامه جلسه، «سوسن باستانی» معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: علت ورود ما به بحث مشاغل خانگی اینست که آن را فقط زنانه نمیبینیم بلکه در اینجا زن و خانواده مد نظر است و باید بیشتر جهت هم افزایی بین دستگاهی تلاش کنیم.
باستانی افزود: معتقدیم در زمان تحریم، نقش زنان پررنگ تر و بحث مشاغل خانگی برای زنان و مردان از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد شد.
در بخش دیگری از این نشست، «زهرا جواهریان» مشاور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تشکیل کارگروه استاندارد سازی مشاغل خانگی گفت: برای شکل گرفتن این کارگروه از سازمان ملی استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان میراث فرهنگی، وزارت تعاون، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دعوت کردیم.
وی تصریح کرد: متولی مشاغل خانگی وزارت تعاون است و معاونت ریاستجمهوری در امور زنان و خانواده به عنوان سیاستگزار در حوزه زنان و خانواده وارد می شویم تا اگر خلایی موجود است آن را پر کنیم و فاصلهها و شکافها را برداریم و کار را تسهیل کنیم.
منبع: ایرنا
24