یک کارآفرین موفق چه ویژگیهایی دارد؟
یک کارشناس و مشاور کارآفرینی درباره ویژگیهای کارآفرینی موفق و مولد توضیح داد.
فروغ دولتی در گفتوگویی، در خصوص اینکه برای کارآفرین شدن فرد چه ویژگیهای باید داشته باشد، اظهار کرد: کارآفرینی به معنای دیدن و پیگیری فرصتهایی است که در جامعه به وجود آمده و فراتر از منابع در دسترس ماست؛ بیشتر اوقات این فرصتها در دل تهدیدها قرار دارند همچنین جهان امروز جهان دستاورد هاست و افراد براساس دستاورد هایشان سنجیده میشوند.
او افزود: کار آفرین با شروع یک فعالیت نه صرفا بزرگ یا ایجاد یک ارزش میتواند اقتصاد جامعه را زنده نگه میدارد؛ در واقع یک کارآفرین حکم خون در رگهای جامعه را دارد.
دولتی گفت: برخلاف باور اشتباه رایج بین عموم مردم برای شروع یک کار و کارآفرین شدن قدمهای بزرگ لازم نیست بلکه میتوان با شروع یک کار بسیار کوچک به مرور زمان به موفقیتهای بسیار بزرگی رسید.
این کارشناش و مشاور کارآفرینی بیان کرد: قرار نیست همه انسانها کارآفرین شوند بلکه در دنیا اقتصاد، تجارت و بازرگانی مانند یک زنجیر بهم متصل هستند و به انسانهای با مهارتهای مختلف احتیاج دارند بنابراین لازم است برخی از افراد به واسطه افراد دیگر رشد پیدا کنند.
ویژگی های شخصیتی کارآفرینان
او در مورد ویژگیهای شخصیتی یک کارآفرین گفت: مهرورزی از جمله ویژگیهای یک فرد کارآفرین است، زیرا در ابتدای مسیر کارآفرینی همه چیز به پول و ثرت ختم نمیشود بلکه فرد باید هدفی والاتر و ارزشمندتر از پول داشته باشد.
دولتی تصریح کرد: برای موفق شدن در مسیر کارآفرینی فرد باید صبر و پشتکار داشته باشد، زیرا در این مسیر رسیدن به پول آخرین مرحله است بنابراین صبر و پشتکار ویژگی جدانشدنی یک کارآفرین است.
او افزود: داشتن توانایی مذاکره، خود کنترلی و خود مدیریتی، هوش هیجانی و منعطف بودن از دیگر ویِژگیهای یک کارآفرین موفق است.
کارشناس و مشاور کارآفرینی گفت: باتوجه به این که در زندگی همه چیز مطابق میل انسان پیش نمیرود یک کارآفرین باید در زمینه مدیریت بسیار خوب عمل کند تا بازی را به نفع خود برگرداند و به موفقیت برسد؛ همچنین یک کارآفرین موفق باید ریسک پذیر باشد تا بتواند در موقعیتهای مختلف بسیار سریع تصمیم بگیرد؛ بنابراین قبل از ورود به عرصه کارآفرینی بهتر است فرد از طریق انجام برخی تستهای شخصیتی به خود شناسی برسد.
او افزود: یکی از مهمترین ویژگیهای یک کارآفرین رهبر و مربی بودن است، اما باید به این نکته توجه داشت که ویژگیهای رهبر با مربی کاملا متفاوت است؛ رهبر صرفا دستور میدهد و مدیریت گروه را برعهده دارد، اما مربی پا به پای همکاران و اعضای تیم کار میکند و امور مختلف را به اعضا آموزش میدهد.
دولتی یادآوری کرد: یکی از مهمترین مشکلات برسر راه کارآفرینان این است که ثبت ایده در کشور ایران بسیار سخت است و حتی در شرایطی ممکن است زمانی که شما ایده تان را ارئه میدهید در ابتدا از شما پذیرفته نشود، اما بعد همان ایده به نام یک فرد دیگری به ثبت رسیده است همچنین بازار رقابتی نامناسب از دیگر مشکلات این دسته از افراد به شمار میرود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
46