۶ ترفند برای بسته بندی وسایل و آماده کردن خانه جدید قبل از جابجایی
آیا تا به حال اسباب کشی کردهاید؟ اگر این چنین است، احتمالاً با ما هم عقیده هستید که تمام فرایند جمع کردن وسایل و جابجایی اثاث به خانه جدید، فرایندی طولانی و با حساسیت زیاد است. اما داستان تا این اندازه نباید دشوار باشد.
اگر برخی از نکات اسباب کشی را یاد بگیریم، فرآیند جمع کردن و جابجایی اثاث، راحتتر میشود؛ موضوعی که بحث اصلی این مقاله است و در ادامه میتوانید آن را بخوانید.
۱. تهیه لیست اسباب کشی
شاید به نظرتان اینکار ضروری نباشد، اما تهیه چک لیست اسباب کشی کمک میکند بتوانید مراحل مختلف جابجایی اثاث را طبقهبندی کنید، زمان انجام هر کار و تعداد کارتنها و دیگر وسایلی که برای بسته بندی اسباب و اثاثیه مورد نیاز است را مشخص کنید و در پی فراهم کردن مواردی باشید که در حال حاضر آنها را ندارید.
در نوشتن چک لیست سعی کنید بستهبندی موارد مختلف را تعیین کنید تا تعداد تقریبی کارتنهای مورد نیازتان مشخص شود. برای مثال طبقهبندی کتابها، ظروف آشپزخانه، کفش و لباس، یخچال و دیگر وسایل الکترونیکی خانه، مبلمان و فرش، مواد غذایی خشک و بسته بندی شده یخچال با همدیگر متفاوت است.
در حقیقت نوشتن چک لیست، به فکر شما نظم میدهد و حس اضطراب ناشی از حجم زیاد کار را کاهش میدهد و علاوه بر آن، تعداد خطاهای شما را برای روز اسباب کشی کاهش میدهد.
• بعد از نوشتن چک لیست، در کنار هر مورد مشخص کنید به چه میزان زمان نیاز دارید، در چه روزی به انجام آن کار خواهید پرداخت، از چه افرادی باید کمک بگیرید و حتی هزینههای تقریبی مواردی را که نیاز به محاسبه قیمتی دارند، مشخص کنید. برای مثال خرید کارتنها، نایلونها و دیگر مواردی که فکر میکنید برای بسته بندی وسایل مورد نیاز است، نیاز به برآورد هزینه دارد.
• به عنوان یک راهنمایی: اگر دوست دارید از کارتنهای تمیز و محکم برای بسته بندی وسایل استفاده کنید و البته زمان زیادی را هم صرف جستجو نکنید، میتوانید از مراکز و شرکتهایی که انواع کارتنها را ارائه میدهند، درخواست دهید تا تعداد مشخصی از کارتنهای مورد نیاز را برای شما ارسال کنند. اما هزینه این روش نسبت به دیگر راهها کمی گرانتر خواهد بود.
۲. کارتنهای بسته بندی را محکم کنید
بعد از رسیدن کارتنها، آنها را به شکل صحیح تا بزنید و کف آنها را با چسپ پنج سانتیمتری بپوشانید. همچنین میتوانید داخل کف کارتنها، یک روزنامه و کاغذ ضخیم هم بگذارید تا این بخش استحکام بیشتری پیدا کند. سعی کنید کارتنهایی که برای بسته بندی ظرفها و کتابها استفاده میشود، از ضخامت کافی برخوردار باشد. همچنین کف این جعبه کارتنها را با مقادیر بیشتری از چسب پنج سانتیمتری بپوشانید. همچنین بهتر است روش بسته بندی وسایل شکستنی مختلف را یاد بگیرید.
۳. شروع به جمع کردن وسایل کنید
بستهبندی وسایل را از مواردی شروع کنید که میدانید تا روز اسباب کشی کمتر به سراغ آنها خواهید رفت. برای مثال، میتوانید با کتابهای کتابخانه، لباسهای پشمی و ظرف و ظروفی که کمتر از آنها استفاده میکنید، شروع کنید.
• در کارتنهای بستهبندی وسایل سنگینتر باید زیرتر و انواع سبکتر بالاتر قرار میگیرند و نباید هیچ فضای خالی در کارتن بماند، به ویژه اگر در حال بستهبندی وسایل شکستنی هستید.
• پس از پر شدن ظرفیت هر کارتن، درب آن را به طور کامل با چسپ ببندید و روی کارتن، اسم محتویات داخلی آن را بنویسید. برای مثال کارتن کتابها و یا لباسهای پشمی. اینکار به شما کمک میکند تا کارتنهای بسته بندی شده را به راحتی از همدیگر تفکیک کنید.
• روی مبلمان، کمد و میزها (به ویژه پایهها) را با نایلون و یا ملافههای کهنه به خوبی بپوشانید تا در حین انتقال این وسایل، آسیبی به آنها وارد نشود و آلودگی و کثیفی کمتری روی آنها بنشیند.
• فرش، قالی و موکتها را لوله کنید و با طناب محکمی آنها را ببنیدید و سپس با نایلون و ملافه آنها را بپوشانید. اگر فکر میکنید که این گستردنیها نیاز به شستشو دارند، میتوانید پیش از اسباب کشی از قالیشوییها بخواهید تا کار شستشوی فرش و موکت را برای شما انجام دهند و به آدرس خانه جدید ارسال کنند.
• بسته بندی مواد غذایی داخل یخچال را به روز آخر و ساعات پایانی موکول کنید و پس از آن، قفسههای یخچال را به طور کامل جدا کنید و پس از شستشو، آنها را با پارچه ضخیم بپوشانید و درون نایلونهای بزرگ قرار داده و بسته بندی کنید. درب یخچالها را با چسپ پنج سانتیمتری به دیواره آن محکم کنید و روی یخچال را با نایلونهای مخصوص بپوشانید تا در حین اسباب کشی آسیبی جدی به آنها وارد نشود.
۴. لباسها را بشویید
همچنین اگر فکر میکنید لباس یا وسیلهای باید شسته شود، پیش از رفتن به خانه جدید، اقدام به انجام آن کنید، روشی که باعث میشود زمان کمتری را در خانه جدید صرف شستشو بکنید. از طرفی تا راهاندازی کامل خانه جدید ممکن است، به روزهای بیشتری نیاز داشته باشید و انجام شستشوها به تعویق بیفتد.
۵. خانه جدید را تمیز و مرتب کنید
پیش از انتقال به خانه جدید، سعی کنید نظافت اصلی خانه را به تنهایی، به کمک خانواده و دوستان و یا حتی شرکتهایی که خدمات نظافت منزل ارائه میدهند، به پایان برسانید. دیوارها را گردگیری کنید. حمام و سرویس بهداشتی را بشویید. کابینتها را تمیز کنید و داخل قفسهها روکابینتیهای مناسب بچینید و اگر سقف یا دیوارها به رنگ آمیزی نیاز داشت از خدمات نقاشی ساختمان با اجرت مناسب برای یک رنگ آمیزی مدرن کمک بگیرید. به این ترتیب پس از ورود به خانه جدید، فقط نیاز خواهید داشت تا بستهبندیها را باز کنید و وسایل را در سر جای خود بچینید.
۶. محاسبات قیمتی را انجام دهید
بعد از اینکه وسایل را طبقهبندی کردید، باید به سراغ انتخاب باربری مناسب بروید تا به کمک آنها کار جابجایی اثاث خانه شما در روز مقرر انجام شود. بسیار مهم است که اتوبار معتبری را انتخاب کنید که تعرفههای قیمتی آن بر اساس مصبوبات سازمان حمل و نقل و باربری است. همچنین بر حسب تعداد و سنگینی اثاثیه منزل مشخص کنید که نیاز به چه نوع وسیله حمل و نقلی دارید: وانت، نیسان و یا خاور. چه تعداد کارگر جابجایی برای حمل و نقل وسایل شما نیاز است. انتخاب تعداد مناسب این افراد مهم است، چرا که ممکن است در حین حمل و نقل آسیب جدی به وسایل شما وارد شود. به این ترتیب مشخص خواهید کرد که به چه میزان بودجهای برای اینکار نیاز خواهید داشت.
مواردی که اشاره شد، بسته به شرایطی که شما در اسباب کشی دارید، ممکن است تفاوتهای اندکی داشته باشد، اما اصولی که اشاره شد، از مهمترین موارد در جابجایی اثاث هستند.
66