حس رضایت از زندگی چطور به دست می آید؟

اگر بخواهیم عمری پر بار و سلامت همراه با رضایت خاطر داشته باشیم، لازم است در فعالیت‌ هایی که در زندگی انجام می‌ دهیم تعادل داشته باشیم.

حس رضایت از زندگی چطور به دست می آید؟

هر فردی فعالیت‌های خاصی را در لیست کار‌های روزمره خود دارد. فعالیت‌هایی مانند باغبانی، پختن غذای مورد علاقه خود، تماشا کردن یک فیلم خوب و غیره.

علاوه بر این کارها، همه ما لیستی از فعالیت‌های مورد علاقه خود را نیز داریم که دوست داریم روزی آن‌ها را انجام دهیم.

احتمالا همه شما با این موضوع که انسان‌ها دائم به دنبال کار‌هایی جدید هستند موافقید. دلیل این امر این است که برخی از این کار‌ها ما را مشغول و سرگرم می‌کنند و برخی دیگر به ما کمک می‌کنند از نظر جسمی و روحی در شرایط مناسبی قرار بگیریم. مشغول بودن در زندگی، بسیار مهم است و باعث بهبود رفاه کلی ما می‌شود.

این موضوع ممکن است شما را متعجب کند، اما مطالعات نشان داده است افرادی که بیشتر به فعالیت‌های اجتماعی مشغول هستند از مزایای بیشتری نسبت به افرادی که این کار را انجام نمی‌دهند برخوردار هستند. این مزایا شامل موارد زیر هستند:

۱. خطر کمتر ابتلا به بیماری‌های مزمن.
۲. سلامت جسمی بهتر.
۳. سلامت روانی بهتر.
۴- لذت بردن از عمری سالم‌تر و طولانی تر.

در دنیا فعالیت‌های بسیار زیادی وجود دارد و ممکن است شما به همین دلیل گیج شوید و نتوانید فعالیت مناسب خود را انتخاب کنید.

ما در این جا با توجه به تجزیه و تحلیل و تحقیقات فشرده‌ای که در مورد فعالیت‌های مختلف اجتماعی انجام شده است، ۵ تا از بهترینِ آن‌ها را انتخاب کرده ایم. این فعالیت‌ها تمام مزایایی را که در بالا ذکر شد (و بیشتر) به شما ارائه می‌دهند.

۵ تا از بهترین فعالیت‌های اجتماعی که برای سلامت ذهن و زندگی طولانی مفید هستند:

۱. برای کمک به دیگران یا انجام یک کار درست داوطلب شوید

شاید قبلا این جمله را شنیده باشید:

"خوشبختی وقتی به اشتراک گذاشته شود، دو برابر می‌شود. "

و چه چیزی بهتر از کار نیک کردن می‌تواند منبعی برای دو برابر کردن خوشبختی و بازگرداندن آن به جامعه باشد. کار خیر یکی از بهترین فعالیت‌های اجتماعی تلقی می‌شود که می‌تواند به شما در داشتن سلامت روانی مطلوب کمک کند.

وقتی داوطلب کار نیک می‌شوید، زندگی شما معنا پیدا می‌کند و عزت نفستان افزایش می‌یابد. کمک به دیگران، در واقع فرصتی برای تمرین ترحم، همبستگی و مهربانی است.

همچنین مطالعات نشان داده است که زمانی که ما کاری را داوطلبانه و با نیت خیر انجام می‌دهیم، سلامت روحی و جسمی بهتری خواهیم داشت و خطر مرگ را کاهش می‌دهیم.

حتی در بسیاری از روش‌های توانبخشی و اصلاح رفتار، بخشش کردن از اهمیت بالایی برخوردار است.

۲. به یک باشگاه ورزشی و یا گروه اجتماعی بپیوندید

این که شما با عضویت در یک باشگاه ورزشی، اندام خود را متناسب نگه دارید و یا با عضویت در یک گروه اجتماعی روابط محکمی ایجاد کنید، بسیار خوب است.

این فعالیت‌ها مفیدند، زیرا شما وقتی با شخصی با علایق و علاقه‌های مشترک روبرو می‌شوید، احساس ارتباط و شادی بیشتری می‌کنید و از احساس تعلق لذت می‌برید. همچنین، از نظر جسمی و روحی سلامت خود را حفظ می‌کنید.

شما می‌توانید فعالیت‌هایی مانند فوتبال و کوه نوردی که به انرژی بدنی زیادی نیاز دارند را انتخاب کنید. یا ممکن است فعالیت‌های تحریک کننده مغز، مانند بازی‌های ذهنی، پازل‌ها و ... را ترجیح دهید.

جالب اینجاست که اگر خود را در فعالیتی که انتخاب کرده اید کاملاً رها کنید، ممکن است به حالت "غرقگی" (flow) برسید. غرقگی، حالتی است که در آن آنچنان در فعالیت جسمی یا ذهنی غرق می‌شوید که گذر زمان را حس نمی‌کنید.

غرقگی نشان دهنده حال خوب روانی است و باعث می‌شود فرد قدر خوشبختی و خلاقیت را بداند. اگر هنوز در باشگاه یا یک کلاب اجتماعی عضو نشده اید، پیشنهاد می‌کنیم هر چه زودتر برای این کار اقدام کنید.

۳. یک چیز جدید بیاموزید (هر چیزی که توجه تان را جلب می‌کند)

روز‌های کودکی خود را به یاد دارید؟ آن روز‌ها بسیار خوشایند و دلپذیر بودند و دغدغه‌ای نداشتیم. ما هنوز به یاد آن روز‌ها هستیم و آرزو داریم آن‌ها را دوباره تجربه کنیم.

یک دلیل عمده این که دوران کودکی خوشی داشتیم در این واقعیت نهفته است که ما همیشه درگیر یادگیری چیز جدیدی بوده ایم! و یادگیری چیز‌های جدید یکی دیگر از فعالیت‌های سالم است که برای سلامت روان ما مفید است.

حال متوجه شدید راز ارتقا رفاه و عملکرد شناختی مغز چیست؟

تنها باید به یک فعالیت جدید بپردازید! فرصت‌های یادگیری بی پایان هستند. این فقط به شما بستگی دارد که می‌خواهید کدام یک را انتخاب کنید! آیا می‌خواهید هنر نویسندگی را بیاموزید؟ یا هنر پختن؟ انتخاب با شماست.

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که در طول زندگی خود به طور فعال درگیر یادگیری چیز‌های جدید هستند از سلامت روحی و جسمی بهتری برخوردارند. آن‌ها عادات سالم تر، شناخت بهتر، خطر ابتلا به بیماری مزمن کمتر، انعطاف پذیری بهتر و درک بهتری از هدفشان در زندگی داشتند.

۴. به فعالیت‌های مذهبی یا عرفانی بپردازید

اثبات شده است که اختصاص دادن بخشی از زندگیتان به فعالیت‌های معنوی و مذهبی با سلامت روانی مثبت همراه است. این فعالیت‌ها خطر ابتلا به بیماری را کاهش می‌دهند، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند و استرس را کاهش می‌دهند.

برخی تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که به فعالیت‌های مذهبی مشغول هستند، بهبودی بهتری نسبت به افراد غیر فعال دارند. مجموعه دیگری از تحقیقات نشان داد شرکت در فعالیت‌های مذهبی، منجر به سلامت بهتر مغز و زندگی طولانی‌تر می‌شود.

علاوه بر این، این فعالیت‌ها می‌توانند از شما در برابر افسردگی و سایر مشکلات بهداشت روانی محافظت کنند.

۵. با جامعه ارتباط برقرار کنید

یکی از کار‌هایی که همیشه به شما سود می‌رساند، خدمت به جامعه است. وقتی با جامعه درگیر هستید، حس می‌کنید در حال انجام کاری بزرگ هستید. این کار مغز شما را با انرژی مثبت پر می‌کند.

جالب اینجاست که یکی از نیاز‌های اساسی ما ارتباط با جامعه و حس تعلق خاطر است. بنابراین، ارتباط با جامعه، فعالیت اجتماعی دیگری است که برای سلامت روحی و جسمی شما مفید است.

این ۵ فعالیت بهترین کار‌ها برای سلامتی ذهن و جسم هستند. بهتر است از همین حالا آن‌ها را بخشی از زندگی خود قرار دهید و از مزایای طولانی مدت آن‌ها بهره‌مند شوید.

وقت آن است که فعال شوید، فعالیت‌های اجتماعی انجام دهید و به نسخه بهتری از خودتان تبدیل شوید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

4167

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید