انواع مختلف آکواریوم

شاید برایتان جالب باشد که بدانید امروزه بسیاری از روانشناسان توصیه می کنند که در منزل و یا محل کار خود آکواریوم داشته باشید. نگهداری ماهی ها نه تنها جنبه ی زیبایی دارد, بلکه ثابت شده حرکات آرام آب و ماهی ها باعث آرامش و تمرکز شما می شود.

انواع مختلف آکواریوم

آکواریوم به محفظه ی شیشه ای گفته می شود که دارای امکانات و لوازم ضروری و غیر ضروری (زینتی) برای نگهداری از ماهی است. زمانی که برای اولین بار تصمیم می گیرید که از ماهی نگهداری کنید, ممکن است از انواع مختلف آکواریوم و یا مخازن نگهداری از ماهی که بازار در دسترس هستند, متعجب شوید.

در حال حاضر ده ها طرح و سبک مختلف برای انتخاب آکواریوم در بازار خرید و فروش ماهی های تزئینی موجود است. از لحاظ دسته بندی, چهار دسته اصلی آکواریوم ماهی وجود دارد که می توانید پس از تصمیم گیری در خصوص اینکه کدام نوع از انواع این آکواریوم ها مورد علاقه ی شما است و برای فضایی که در نظر گرفتید مناسب است, آن را تهیه کنید.

تمام انواع آکواریوم های نگهداری از ماهی دارای الزامات خاصی هستند که باید در ساخت آنها لحاظ شود. بنابراین صرف نظر از اینکه این آکواریوم ها بسیار متفاوت به نظر می رسند, دارای اصول و تجهیزات مشترک زیادی هستند. 

دقت کنید! برای تهیه ی آکواریوم, آکواریوم مورد نظر شما باید پنج شاخصه ی اساسی که شامل: فیلتراسیون, روشنایی, بخاری (تجهیزات گرمایشی), تصفیه آب و پمپ آب است را داشته باشد. البته انواع دیگری از آکوریوم های نگهداری از ماهی وجود دارد که ممکن است با توجه به ساختار ویژه ای که دارند به این موارد نیاز نداشته باشند (مثلاً آکواریوم های مشابه حوض), اما در این مقاله قصد داریم تمرکز خود را روی آکواریوم ها و تجهیزاتی قرار دهیم که برای نگهداری از ماهی در اکثر فضاها (خانه, تجاری و..) مناسب هستند.

بنابراین قبل از اینکه پولی را که به سختی به دست آورده اید برای خرید یک آکواریوم گران قیمت خرج کنید, ارزش آن را دارد که کمی وقت بگذارید و در مورد انواع مختلف آکواریوم های ماهی در دسترس و مناسب اطلاعات کسب کنید تا بتوانید بهترین تصمیم ممکن را بگیرید.

انواع آکواریوم خانگی, شناخت انواع آکواریوم, انواع آکواریوم کوچک

فیلتراسیون آکواریوم

آشنایی با انواع آکواریوم

آکواریوم های خانگی و مناسب برای فضای کار را با توجه به شکل و ابعاد می توان به صورت های زیر دسته بندی کرد:

*آکواریوم توکار

*آکوریوم گلدانی

*آکواریوم دیواری

*آکواریوم رومیزی

*آکواریوم جلو مبلی

* آکواریوم کتابخانه ای

*عمودی و یا ایستاده

*آکواریوم مشابه تُنگ

نصب و راه اندازی انواع آکواریوم های آب شور, انواع آکواریوم های دیواری و ال سی دی

آکواریوم دیواری

انواع مختلف آکواریوم

وقتی صحبت از انواع آکواریوم به میان می‌آید, احتمالا مطابق با توضیحات قبل, به انواع آکواریوم هایی فکر کنید که از لحاظ شکل و اندازه بسیار متفاوت هستند. با این حال اگر کمی بیشتر توجه کنید متوجه خواهید شد که آکواریوم ها از نظر کیفیت آب و سایر پارامترها نیز متفاوت هستند. برای بررسی بهتر, بیایید چهار نوع اصلی از آکواریوم ها را بررسی کنیم.

آکواریوم آب سرد

آکواریوم آب سرد به آکواریومی گفته می شود که به علت نگهداری ماهی های سردزی نیازی به استفاده از مخزن آب گرمکن ندارد. در بسیاری از منازل نیز برای پرورش ماهی های معمولی از این نوع آکوریوم ها استفاده می شود. در آکواریوم آب سرد ممکن است تنها مخزن تصفیه آب وجود داشته باشد.

این آکواریوم ها به علت ساختار ساده ای که دارند برای نگهداری ماهی های شب عید و آموزش نگهداری از ماهی به کودکان خردسال مناسب هستند. نوع آب استفاده شده برای این نوع از اکواریوم ها می تواند آب شیرین یا شور باشد که به توصیه ی متخصصان پرورش ماهی آب شیرین برای پرورش ماهی مناسب تر است. دقت کنید! قبل از ریختن ماهی ها به داخل آب, دمای آب داخل تنگ و یا آکواریوم باید به دمای اتاق رسیده باشد.

آکواریوم های دارای مخزن آب گرمکن و حاوی آب شیرین

آکواریوم های آب شیرین و دارای مخزن آب گرمکن, در بین علاقه مندان به پرورش ماهی محبوبیت بیشتری دارند؛ زیرا شرایط نگهداری از ماهی ها در این آکواریوم ها مساعد تر است. افرادی که قصد دارند برای اولین بار کار پرورش ماهی را آغاز کنند بهتر است با تهیه ی آکواریوم آب شیرین دارای مخزن آب گرمکن این کار را آغاز کنند.

شرایط نگهداری از ماهی ها در این نوع آکواریوم ها پیچیدگی کمتری داشته و به مراقبت های کمتری نیاز دارد. حتی با این آکواریوم ها کودکان نیز می توانند ماهی های مورد علاقه ی خود را به مدت طولانی تر نگه داری کنند.

مواردی که این آکواریوم ها را از انواع آکواریوم آب سرد متمایز می کند دمای آب و میزان املاح آن است. در آکواریوم های آب سرد به علت نبود مخزن آب گرمکن دمای آب به دمای اتاق نزدیک است؛ اما در این آکواریوم ها دمای آب اغلب در محدوده ی بین 25 تا 27 درجه سانتیگراد حفظ می شود.

با وجود چنین مخازن آبی, بدیهی است که نگرانی های مانند: حفظ محدوده طبیعی دما, الزام قرار دادن بخاری در نزدیکی آکواریوم ها و غیره رفع می شود. برای پرورش ماهی زمانی که پارامترهای مورد نیاز برای نگهداری از ماهی ها در آکواریوم فراهم نشود, احتمال بیماری و در نهایت مرگ ماهی ها افزایش می یابد.

به گفته متخصصان پرورش ماهی, دلیل اصلی مرگ ماهی ها استرس است که اغلب به دلیل شرایط نامناسب زیستگاه آنها ایجاد می شود. اندازه نامناسب آکواریوم, آب و غذاهای نامناسب از دیگر دلایل مردن ماهی هستند. پرورش ماهی کار سختی نیست و تنها نیاز به کمی تلاش دارد و همچنین لازم است اطلاعات اساسی در خصوص شرایط نگهداری از ماهی ها مانند متعادل کردن pH آب را بدانید. در خصوص اکواریوم های آب شیرین و دارای مخزن آب گرم کن, سطح pH باید بین 6.6 و 7.8 باشد.

انواع آکواریوم آب شیرین, آکواریوم چیست, انواع آکواریوم خانگی

شرایط مورد نیاز آکواریوم

سایر انواع الزامات اساسی که لازم است برای پرورش ماهی در یک آکواریوم آب شیرین دارای مخزن رعایت کنید؛ شامل موارد زیر است:

*تعویض آب در فواصل زمانی معین

*تصفیه ی آب

*تمیز کردن مخزن

آکواریوم های دارای آب شور

آکواریوم های دارای آب شور جز آکواریوم های منحصر به فرد هستند؛ زیرا در این آکواریوم ها گونه هایی نگهداری می شود که در آکواریوم های آب شیرین امکان نگهداری از آنها نیست. بنابراین در مراکز تجاری این نوع آکواریوم ها است که با پرورش انواع ماهی, مرجان های خیره کننده و بی مهرگان شگفت انگیز که تنها در دریاها وجود دارند, نظر شما را جلب می کند. آکواریوم های دارای آب شور نیز نیاز های خاصی دارند.

در این نوع آکواریوم ها تجهیزاتی تعبیه شد که حدالامکان از لحاظ دما و شرایط, وضعیتی مانند دریا را ایجاد کند. حفظ شرایط زیستگاه مناسب برای ماهی در آکواریوم های آب شور ضروری است تا ماهی های منحصر به فرد دریایی بتوانند در آن زنده بمانند. اگر به تازگی کار نگهداری را از ماهی را آغاز کرده اید, توصیه می کنیم که در ابتدای فعالیت خود را یک آکواریوم و یا حوض آب شیرین آغاز کنید؛ زیرا نگهداری از ماهی ها در آکواریوم های دارای آب شور کمی مشکل است. نگهداری از ماهی ها در این نوع آکواریوم ها هزینه های زیادی دارد؛ بنابراین باید صبر کنید تا دانش و همچنین تجربه کافی را در زمینه پرورش ماهی به دست آورید.

 انواع آکواریوم خانگی, شناخت انواع آکواریوم, انواع آکواریوم کوچک

آکواریوم دارای آب شور

آکواریوم های دارای آب شور و شیرین

در این نوع آکواریوم ها شرایطی فراهم می شود که آب ذخیره شده ی آن مخلوطی از آب شور و آب شیرین باشد. اگر این آکواریوم ها در ابعاد بزرگ ساخته شوند, ماهی هایی که در آن امکان نگهداری وجود دارد می توانند از انواع ماهی های خوراکی مانند: کپور و قزل آلا باشد. آب موجود در چنین آکواریوم هایی را آب ترکیبی می‌گویند.

این اصطلاح برای توصیف آب هایی استفاده می شود که شورتر از آب شیرین است اما نسبت به آب دریای املاح کمتری دارد. در این آب ها گونه‌های متنوع و زیادی از ماهی‌ها سازگاری دارند. بنابراین آکواریوم‌های ترکیبی زیستگاه مناسبی برای نگهداری از انواع ماهی های زینتی و خوراکی است. استفاده از چنین آکواریوم‌هایی فقط برای آن دسته از افرادی که تجربه زیاد و دانش کاملی در مورد نگهداری از گونه‌های ماهی‌های آب شور دارند, پیشنهاد می‌شود.

 انواع آکواریوم, نصب و راه اندازی انواع آکواریوم های آب شور, انواع آکواریوم های دیواری

نصب آکواریوم در مکانهای مختلف

در نهایت پیشنهاد می کنیم برای انتخاب اکواریوم در درجه ی اول فضا و میزان بودجه ی خود را در نظر بگیرید. سپس با توجه به میزان دانش، تجربه و نوع ماهی هایی که علاقه مند به پرورش آنها هستید، آکواریوم مورد نظر خود را انتخاب کنید.

منبع: بیتوته
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید