چرا نباید چای را دوباره گرم کرد؟

برخی افراد چای مانده را دوباره گرم و مصرف می‌کنند اما بهتر است قبل از این کار بدانند خوردن چای مانده و کهنه برای سلامت بدن ضرری دارد یا نه؟

چرا نباید چای را دوباره گرم کرد؟

اگر بخواهیم خلاصه به سوال تیتر پاسخ دهیم، باید بگوییم بله.

بعضی از ما در شرایطی مجبور می‌شویم که چای را دوباره گرم کنیم اما به نظر شما انجام این کار ضرری برایمان دارد و آیا باعث ایجاد خطر می‌شود؟ اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید، این قسمت را تا انتها مطالعه کنید.

زمانی که چای را دوباره گرم می‌کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟

شما همیشه این حق انتخاب را دارید که چای را دوباره گرم کنید و یا آن را تازه مصرف کنید. البته که گرم کردن دوباره چای دم‌شده، بو و خاصیت آن را از بین می‌برد. اگر چای شما بیشتر از ۴ ساعت مانده است، احتمالاً گرم کردن دوباره آن باعث رشد باکتری‌ها می‌شود و ضرر خواهد داشت.

این موضوع مخصوصاً در مورد چای هندی که با شکر و شیر سرو می‌شود، بیشتر صدق می‌کند زیرا خطر رشد باکتری را افزایش می‌دهد. چای میوه‌ای هم خاصیت خود را بعد از دوباره گرم کردن از دست می‌دهد. پس بهتر است که مقدار کمی چای درست کنید و بعد از یک بار دم کردن، کل آن را میل کنید.

عوارض؛ چرا نباید چای را دوباره گرم کرد؟

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، اگر چای در دمای اتاق بین ۴ الی ۸ ساعت باقی مانده باشد، نباید آن را دوباره گرم کنید اما اگر چای به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه از دم کشیدنش از گذشته باشد، می‌توان دوباره آن را گرم کرد.

باکتری مسمومیت غذایی معمولاً در چای دم شده در معرض گرما بیشتر خودش را نشان می‌دهد. چایی که همراه با شیر باشد و یا ماده اضافه داخل آن وجود داشته باشد، بعد از گرم شدن وضعیت بدتری را ایجاد می‌کند و ممکن است به دلیل تولید قارچ هم خطرناک باشد. البته این قارچ‌ها و باکتری‌ها با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیستند اما در چای دوباره گرم شده وجود دارد.

تاثیر روی مزه

جدا از این که چای بعد از گرم شدن دوباره، خواص خود را از دست می‌دهد، تاثیر منفی روی مزه آن خواهد گذاشت. پلی فنول‌های مسئول رنگ و طعم چای، در چنین حالتی دچار مشکل می‌شوند و در نتیجه طعم چای تلخ تر از حالت طبیعی می‌شود.

چگونه چای را دوباره گرم کنیم؟

دوباره گرم کردن چای سرد شده، هرگز پیشنهاد نمی‌شود اما اگر مجبور به انجام این کار شدید، بهتر است که چای را داخل یک قوری تمیز بریزید، کمی آب به آن اضافه کنید و آن را روی کتری به مدت ۳ الی ۴ دقیقه قرار دهید تا دوباره حرارت بگیرد.

در چنین حالتی نباید توقع یک طعم تازه از چای مانده را داشته باشید. چای را نباید خیلی داغ مصرف کنید و باید در حالت ولرم زیر گاز را خاموش کنید. برای این که سلامت گوارش‌تان حفظ شود، هرگز چایی که بیش از ۴ ساعت در دمای اتاق باقی مانده است را دوباره گرم نکنید.

منبع: همشهری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • عباس
    0

    به به
    چای لاهیجان خوبه

  • ناشناس
    0

    منبع خبر: چای دبش

  • ناشناس
    0

    اون چای دبشه که کپک زدس وگرنه ما از قدیم الایام اقلا 70 ساله چایمونا گرم میکنیم اتفاقیم نیفتاده .

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      بالاخره تنور چای فروشان کیلویی ۷۰۰ هزار تومان بایستی همیشه ایام گرم باشه

  • مورچه خوار بزرگ 🦡
    0

    چای ترش با لیمو وقتی چند ساعت می مونه دوباره گرمش می کنی حتی ۲۴رساعت بعد خوش مزه تر و جا افتاده تر میشه و سرگیجه و صفرا را سریعاً برطرف می کند .
    پس ضمن تایید مطلب نفید در بعضی حالات نتیجه متفاوت است .

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد