دلایل طولانی بودن مدت قاعدگی و خونریزی شدید

مدت زمان قاعدگی با کمی تغییر تقریبا در تمامی خانم ها یکی است و طولانی بودن زاین زمان اگر با خونریزی زیاد همراه باشد حتما علت بروز یک بیماری است که توسط پزشک تشخیص داده می شود.

دلایل طولانی بودن مدت قاعدگی و خونریزی شدید

دوران قاعدگی طولانی، اگرچه برای هر کسی آزاردهنده است، در برخی از زنان ، می تواند نشانه یک مشکل جدی باشد.یکی از بیماریهای شایع در خانم ها، اختلال در پریود یا عادت ماهانه است و درصد زیادی از مراجعات به پزشکان را همین اختلال در پریود تشکیل می دهد. البته انواع اختلالات پریود زیادند که یکی از آن ها منوراژی (Menorrhagia) یا عادت ماهانه طولانی همراه با خونریزی شدید است و اگر نوع اختلال به خوبی مشخص نشود درمان بیمار مواجه با شکست خواهد شد.طولانی بودن قاعدگی

طولانی بودن زمان قاعدگی

اگر مدت زمان پریود بیش از ۷ روز طول بکشد در اصطلاح می گویند که فرد مبتلا به منوراژی است. منوراژی ممکن است همراه با خونریزی زیاد و سنگین نیز باشد. شما ممکن است این سئوال را بپرسید که چگونه می توان تشخیص داد که خونریزی یک خانم بیش از میزان طبیعی است؟ اگر خانمی مجبور شود که پد یا تامپون خود را زود تر از دو ساعت عوض کند و یا اینکه لخته های بزرگ تر از معمول دفع کند، دارای خونریزی زیاد و سنگین می باشد. منوراژی (Menorrhagia) اگر تداوم پیدا کند سبب اختلال در زندگی بیمار و کم خونی می شود.

شایع ترین دلایل منوارژی یا همان خون ریزی زیاد یا قاعدگی سنگین عبارت اند از:

* عدم تعادل هورمونی در دوران نوجوانی یا قاعدگی یا دوران نزدیک به سن یائسگی یکی از دلایل شایع خون ریزی شدید است. در نوجوانی وقتی برای دختری اولین قاعدگی اتفاق می افتد، همچنین چند سال قبل از شروع یائسگی و وقتی قاعدگی در حال توقف است سطح هورمون ها متغیر شده و این سبب خون ریزی شدید در دوران قاعدگی می شود. در صورتی که عدم تعادل هورمونی سبب بروز خون ریزی شدید شده باشد می توان آن را با قرص های ضدبارداری یا سایر هورمون هایی که پزشک تجویز می کند درمان کرد.

*دومین دلیل خون ریزی شدید وجود تومورهای فیبرویید رحمی است. مهم است که بدانیم تومورهای فیبروییدی اغلب خوش خیم و غیرسرطانی هستند که بیشتر در سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی در زنان دیده می شود. اگر چه دلیل فیبروم ها نامشخص است اما به دلیل اینکه آنها وابسته به استروژن هستند برای درمان فیبروییدها درمان های متعددی از جمله جراحی و درمان های دارویی وجود دارد. با شروع یائسگی فیبروییدهای رحمی خود به خود چروک شده و بدون درمان از بین می روند.

* پولیپ های دهانه رحمی کوچک هم که سطح دهانه رحم را می پوشاند می تواند سبب خون ریزی شدید شود. دلیل این پولیپ ها مشخص نیست اما ممکن است در اثر عفونت یا افزایش غیرطبیعی استروژن ایجاد شود. این پولیپ ها معمولا در زنان بالای ۲۰ سال و آنهایی که زایمان کرده اند دیده می شود. با جراحی های کوچک، همراه با آنتی بیوتیک درمانی می توان این پولیپ ها را درمان کرد.

* پولیپ های داخل رحمی که غالبا غیرسرطانی هستند در بافت رحم رشد کرده و سبب خون ریزی شدید می شوند.دلیل این پولیپ ها هم مشخص نیست.اگر چه این پولیپ ها استروژن زیاد تولید می کنند اما قابل درمان هستند. مشاهده رحم و عمل جراحی بسیار کوچک و نمونه برداری آزمایشگاهی برای ارزیابی این پولیپ ها انجام می شود و در صورتی که سرطانی باشند، برداشته می شوند.

* بیمای لوپوس، لوپوس یک بیماری دستگاه ایمنی است که بخش های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند سبب خون ریزی شدید در قاعدگی شود. دلیل این بیماری نامشخص است اما ممکن است ابتلا به عفونت،آنتی بیوتیک های خاص، استرس و هورمون ها سبب بروز آن شود.

* بیماری های التهابی لگن عفونتی است که ارگان های متعددی از جمله رحم، لوله های رحمی و دهانه رحم را مبتلا می کند. این بیماری ممکن است در اثر بیماری های منتقله جنسی ایجاد شود. گاهی هنگام زایمان،سقط به وجود می آید که آن هم می تواند سبب بروز خون ریزی شدید در قاعدگی شود.

* سرطان دهانه رحم یکی از دلایل دیگر خون ریزی های غیرطبیعی و شدید سرطان دهانه رحم است. این سرطان بافت های سالم رحم را درگیر می کند و ویروس پاپیلومای انسانی از دلایل عمده ابتلا به سرطان رحم است.درمان آن جراحی شیمی درمانی و اشعه درمانی است.

* دستگاه داخل رحمی یا آیودی که یک روش پیشگیری از بارداری است می تواند سبب بروز خون ریزی های شدید رحمی شود. خانم هایی که با گذاشتن این وسیله از بارداری جلوگیری می کنند و هنگام قاعدگی دچار خون ریزی شدید می شوند،می توانند با مشورت پزشک از وسیله دیگری برای جلوگیری از بارداری استفاده کنند.

*اختلالات خون ریزی دهنده که خون فرد بسیار سخت بند می آید. این اختلالات خون ریزی دهنده انواع مختلفی دارد و به دلیل بروز مشکلاتی در عوامل انعقادی خون ایجاد می شود. ابتلا به این اختلالات خون ریزی دهنده می تواند سبب بروز خون ریزی های شدید در دوران قاعدگی شود.

درمان منوراژی

درمان بستگی به عامل ایجاد کننده، سن فرد و شدت خونریزی دارد. اگر عامل خونریزی مشخص نگردد، در ابتدا ممکن است داروهای هورمونی برای کاهش خونریزی، داده شوند.

در صورتیکه فرد از IUD استفاده می نماید، ممکن است تغییر روش جلوگیری از حاملگی نیاز باشد.

در صورت چاقی، کم کردن وزن می تواند سودمند و مؤثر باشد.

در صورتیکه درمان های اولیه مؤثر نبود یا منوراژی شدید باشد، فرد ممکن است به عمل جراحی جهت برداشتن آندومتر یا جراحی جهت برداشتن رحم که به آن هیسترکتومی گویند نیاز داشته باشد. این اقدامات غیر قابل بازگشت می باشند و فقط هنگامی پیشنهاد می شوند که زن تمایلی به بچه دارشدن در آینده نداشته باشد.

برداشت آندومتر عمل کوچکی است، اما خطر کمی مبنی بر عود مجدد منوراژی خواهد داشت و این در صورتی است که قسمتی از بافت آندومتر باقی مانده باشد.

هیسترکتومی عمل بزرگی است، اما این اطمینان را می دهد که منوراژی مجدداً عود نخواهد نمود.

منبع: بهداشت نیوز

1261

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید