مهدکودک فرصتی برای رشد کودکان
مهدکودک فضایی آموزشی، شاد و کودکانه است که در آن از سالن بازی، اسباب بازیهای مختلف و کتابهای آموزشی بهره گرفته میشود.
مهدکودک برای کودکان قدمی بهسوی بزرگ شدن است. مهدکودک به مکانی برای نگهداری، مراقبت و آموزش کودکان گفته میشود. مطالب و دروسی که کودکان در مهدکودک میآموزند در موفقیت آینده آنان تاثیر زیادی میگذارد و همینطور آنها را برای ورود به مدرسه و گذراندن دوران تحصیل آماده میکند.
دلایل رفتن کودکان به مهدکودک
معمولا والدین کودکان برای یادگیری مطالب و مفاهیم اولیه زندگی، قرارگیری در کنار دیگر هم سن و سالان و آمادگی برای ورود به مدرسه به مهدکودک میفرستند. از طرفی بعضی از خانوادهها به دلیل مشغله زندگی و شغلی، ساعاتی از روز را نمیتوانند از کودکان خود نگهداری کنند بههمین دلیل آنها را در مهدکودک ثبت نام میکنند.
مهدکوک چگونه محیطی است؟
مهدکودک فضایی آموزشی، شاد و کودکانه است که در آن از سالن بازی، اسباب بازیهای مختلف و کتابهای آموزشی بهره گرفته میشود. در طراحی مهدکودک از رنگهای شاد، کودکان و نقشهای کارتونی استفاده میکنند. کودکان از سن سه سالگی و تا هفت سالگی به مهدکودک میروند ولی بسیاری از خانوادهها کودکان خود را از نوزادی به مهدکودک میفرستند.
مشکلاتی که ممکن است کودکان در مهدکودک با آنها مواجه شوند
برخی از کودکان با شرایط مهدکودک کنار میآیند و از لحاظ ذهنی و جسمی به سرعت رشد میکنند؛ در حالی که بسیاری از کودکان هنگام ورود به مهدکودک و یا مدتی پس از فعالیت در آن با چالشهای مواجه میشوند که عبارتند از:
اختلالات خواب کودکان
بعضی از کودکان هنگام ورود به مهدکودک به بسیاری از وسایل و محیط آن آشنایی ندارند؛ بههمین دلیل در زمان استراحت و خواب مهدکودک بسیار اذیت میشوند. برای رفع این مشکل مربی مهدکودک باید شرایط خواب او را فراهم کند. لباسهایش را عوض کند تا برای خواب کودک مشکلی پیش نیاید.
ترس و اضطراب در مهدکودک
ناراحتی و ترس یکی از جدیترین مسائلی است که کودکان میتوانند به آن دچار شوند. از آنجایی که بعضی از کودکان به جز خانواده در محیط دیگری حضور نداشتند رفتن به مهدکودک و قرارگیری در فضایی جدید برایشان دلهرهآور خواهد بود. والدین برای درمان ترس و اضطراب کودکان بهتر است برای آنها هدیه بخرند و روز اول و دوم مهدکودک را با آنها سپری کنند تا کودکان بتوانند به محیط جدید عادت کنند.
ناامیدی کودکان از رفتن به مهدکودک
نحوه رفتار والدین و مربی مهدکودک در روحیه کودکان تاثیر بسزایی میگذارد. بسیاری از کودکان در روزهای اول مهدکودک نمیتوانند تمام تمرینات و فعالیتهای آن را به خوبی یاد بگیرند و انجام دهند. در این زمان مربی مهدکودک باید کودکان را تشویق کند و با فرصت دادن برای انجام دوباره تمرین به آنها انگیزه و روحیه بدهد. در صورتی که کودک نتواند در فعالیتها مشارکت کند مربی مهدکودک باید به والدین اطلاع دهد.
کودکان ناسازگار در مهدکودک
کودکان بیش فعال، کودکان لجباز و کودکان پرخاشگر از افرادی هستند که نه تنها در مهدکودک، بلکه در مدرسه نیز مشکلات زیادی را به وجود میآورند. این دست از کودکان قادر نیستند رفتار خود را کنترل کنند و معمولا ارتباط خوبی با دیگر کودکان در مهدکودک برقرار نمیکنند. برای حل مشکلات کودکان ناسازگار باید از مشاوره و روانشناس مخصوص کودک و نوجوان بهره گرفته شود تا بتوان در طول دوره درمان مشکلات کودکان را رفع نمود.
نکات قبل از ثبت نام کودکان در مهدکودک
1 _مجوز داشتن تاسیس مهدکودک
2 _روند فعالیت و سوابق مهدکودک و مدیریت آن
3 _تحصیلات و تجربه مربی
4 _معلوم بودن زمان برقراری جلسات و کلاسها در مهدکودک
5 _امکانات و شرایط مهدکودک
6 _نحوه برقراری و تماس با مربیان و مدیر مهدکودک
7 _نوع مطالب آموزشی و روش تدریس
8 _نکات ایمنی بهکار رفته شده در مهدکودک
9 _نحوه برخورد با کودکان خطاکار
10 _سرو غذا و نحوه تنظیم برنامه غذایی
11 _امکانات پزشکی مهدکودک
12 _تجربه دیگر والدین در مهدکودک
13 _برگزاری کلاسهای ویژه والدین
اهمیت بهداشت در مهدکودک
بهداشت مهدکودک به تمامی فعالیتهایی گفته میشود که برای تامین سلامت و بهداشت کودکان انجام میگیرد. از آنجایی که کودکان در سنین پایین از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردارند و به سرعت باکتریها به بدن آنها وارد میشوند. بههمین دلیل برای حفظ سلامتی کودکان رعایت مسائل بهداشتی، شستوشوی مداوم ظروف، وسایل مهدکودک و سرویسهای بهداشتی اهمیت بسزایی دارد. همچنین پاکسازی محیط و سالن بازی مهدکودک و کوتاه کردن به موقع چمن بازی و نگهداری از فضای سبز در نظافت مهدکودک نقش تعیین کنندهای دارند.
منبع: تبیان
1696