بهترین زمان برای کوتاه کردن موی نوزاد

برای اینکه بتوانید با ترس فرزندتان از رفتن به آرایشگاه و کوتاه کردن موهایش مقابله کنید، از راهکار‌های ما در این مقاله استفاده کنید.

بهترین زمان برای کوتاه کردن موی نوزاد

اگر از خودتان می‌پرسید چرا کوتاه کردن موی نوزاد به‌ خصوص برای اولین بار باعث ترسیدنش می‌شود، خوب است خودتان را جای بچه کوچکی بگذارید که خانمی غریبه، دور گردنش پلاستیک می‌پیچد و به سرش آب می‌پاشد. در عین حال هم صدای سشوار می‌شنود، بو‌های تازه‌ای به مشامش می‌خورد و با محیط تازه‌ای روبه‌رو شده است. قطعاً این تجربه‌ها برای نوزادان و بچه‌های کوچک، شیرین نیستند. برای اینکه بتوانید با ترس فرزندتان از رفتن به آرایشگاه و کوتاه کردن موهایش مقابله کنید، از راهکار‌های ما در این مقاله استفاده کنید.

بعضی از نوزادان با خرمن گیسو به دنیا می‌آیند و سر بعضی دیگر را برای پیدا کردن چند تار مو باید جستجو کرد. اگر فرزندتان مو‌های پرپشتی دارد، می‌توانید اولین قرار آرایشگاه او را به هشت‌ماهگی موکول کنید؛ اما اگر کم مو است بهتر است تا دوسالگی گزینه کوتاه کردن موی نوزاد را از دور خارج کنید.

چه هشت‌ماهگی و چه دوسالگی، هیچ‌کدام به‌عنوان زمان قطعی معرفی نمی‌شوند. کوتاه کردن یا نکردن موی نوزاد، بیشتر به تصمیم خودتان بستگی دارد. نکته مهم این است که یادتان باشد ممکن است حلقه‌های فرفری مو‌های نوزادتان بعد از کوتاه شدن دیگر برنگردند. پس هر وقت تصمیم گرفتید موهایش را کوتاه کنید، گرفتن ژست‌های مختلف عکاسی با نوزادتان را فراموش نکنید.

آماده‌اش کنید

بچه‌ها از غافلگیر شدن خوششان نمی‌آید؛ به همین دلیل لازم است قبل از کوتاه کردن موی نوزاد او را با پروسه کار آشنا کنید. برای مثال می‌توانید اول دست به کار کوتاه کردن مو‌های خودتان شوید و سپس در حالی موهایتان را کوتاه کنید که فرزندتان بتواند شما را ببیند. حتی می‌توانید چند روز قبل از وقت آرایشگاه، فرزندتان را پیش آرایشگر ببرید تا پیش او غریبی نکند. در حین کوتاهی موی نوزاد درباره چیز‌هایی که می‌بیند با او صحبت کنید.

از آنجایی‌که ممکن است معنی بعضی کلمه‌ها را متوجه شود تا جایی که می‌توانید آن‌ها را لطیف کنید؛ مثلاً به جای جمله «قرار است موهایت را کوتاه کنیم»، بگویید: «قرار است پسرم/ دخترم خوشگل‌تر شود.» در نهایت اگر کتاب داستانی در این باره پیدا کردید با رعایت نکات مربوط به کتابخوانی برای نوزاد و نوپا، آن را برای فرزندتان بخوانید تا نسبت به کوتاه کردن موهایش آمادگی بیشتری پیدا کند.

سالن زیبایی کودک انتخاب کنید

خوشبختانه مدتی است حضور انواع سالن زیبایی کودک در کشور پررنگ شده است. این سالن‌ها اغلب مجهز به انواع اسباب‌بازی، کتاب داستان کودکانه و موسیقی هستند و باعث می‌شوند پروسه کوتاه کردن موی نوزاد آسان‌تر شود. اگر در محل زندگی‌تان چنین جایی پیدا نکردید، از سالن خودتان بخواهید آرایشگری را به شما معرفی کند که میانه‌اش با بچه‌ها خوب است و می‌داند چطور بدون کمترین استرس موهایشان را کوتاه کند.

آماده باشید

قبل از رفتن به سالن، یکی از اسباب‌بازی‌های موردعلاقه فرزندتان را به همراه ببرید تا در آرایشگاه سرگرم باشد. می‌توانید برایش هدیه‌ای تهیه کنید و داخل کیفتان بگذارید تا بعد از کوتاهی مو به او بدهید. اگر فرزندتان نسبت به استفاده از پیشبند مقاومت کرد، خودتان پیشبند ببندید و نحوه استفاده از آن را نشان دهید. بهتر است فرزندتان را رو به روی آینه قرار ندهید تا با دیدن قیچی نترسد. اگر متوجه شدید که خیلی ورجه‌وورجه می‌کند، او را از روی صندلی بردارید و روی پاهایتان بنشانید.

مراقب خودتان باشید

شاید باورتان نشود، ولی بچه‌ها خیلی راحت احساسات شما را بو می‌کشند! کافی است برای بردن فرزندتان به آرایشگاه نگران باشید تا فرزندتان خیلی سریع نگرانی‌تان را احساس کند و شروع به گریه و زاری کند. به همین دلیل قبل از هر چیز حواستان به آرامش خودتان باشد.

چه ساعتی به آرایشگاه برویم؟

نسبت به برنامه ریزی زمانی کوتاه کردن موی نوزاد حساس باشید. بهتر است وقت آرایشگاه را زمانی بگیرید که بین زمان شیر خوردن و خواب او باشد؛ چون اینطوری فرزندتان خواب‌آلود یا گرسنه نیست و بهانه نخواهد گرفت. قبل از رفتن به آرایشگاه هم حتما تماس بگیرید تا از بودن آرایشگر مورد نظرتان و سر جا بودن وقت مطمئن شوید.

چندنکته برای مراقبت از موی کودک

مقدار موی نوزاد در زمان تولد، نوع و مقدار مو در آینده را پیش بینی نمی‌کند، زیرا اغلب مو‌ها می‌ریزند و موی جدید جایگزین آن می‌شود. باید توجه کرد همان طور که پوست لطیف نوزاد نیاز به مراقبت دارد مو‌های نوزاد نیز نیاز به مراقبت دارد. برای مراقبت از مو‌های کودک با اصلاح به موقع و استفاده از شامپو‌هایی که کودک به آن‌ها حساسیت ندارد می‌توان از مو‌های کودک مراقبت کرد.

۱- بهترین سن برای نخستین اصلاح مو‌های کودک اگر کودک دلبند شما مو‌های بلند و پرپشتی داشته باشد، ۱۸ ماهگی و بهترین زمان اولین اصلاح مو‌های کودک است و اگر مو‌های کم پشت و کوتاهی دارد ۲ سالگی است. از اولین اصلاح به بعد هر ۲ یا ۳ ماه، ۱ تا ۲ سانتی متر سر مو‌های بچه را کوتاه کنید.

۲- عده‌ای از مادران به اشتباه فکر می‌کنند «هرچه بیشترمو‌های بچه را کوتاه کنند، موهایش پرپشت‌تر و زیباتر می‌شود»، اما حجم مو‌ها به وضعیت ژنتیکی هر فرد بستگی دارد و مو‌ها با گذشت زمان و افزایش سن بلند می‌شود. با کوتاه کردن مو‌ها فقط می‌توان از خراب شدن سر مو‌ها پیشگیری کرد.

۳- بعضی از خانواده‌ها به دلیل اینکه فرزندانشان مو‌های پرپشتی داشته باشند سر کودکان خود را با تیغ می‌زنند. حال اینکه این کار بسیار خطرناک است و ارزش علمی ندارد. وقتی از سمت ریشه به سمت نوک مو می‌رویم، مو نازک‌تر می‌شود، در نتیجه وقتی شما مو را تیغ می‌زنید قسمت نازک مو می‌افتد، ولی سطح مقطع و ریشه مو که ضخیم‌تر است باقی می‌ماند، در نتیجه فکر می‌کنید با تیغ زدن مو ضخیم‌تر شده است. در حالی که وقتی مو رشد کند و به سمت بالا برود دوباره نازک می‌شود. در واقع همه ما با یک تعداد پیاز موی مشخص به دنیا می‌آییم که نمی‌توان این تعداد را بیشتر کرد.

۴- در نوزادان اولین مو‌های کرکی غالباً بعد از تولد می‌ریزند و رشد بعدی ممکن است طول بکشد، بنابراین کودک شما ممکن است تا چند ماه طاس به نظر برسد. به دلیل اینکه مو‌های نوزاد هنوز به طور محکم در داخل پوست جا نگرفته است، با کمی اصطکاک و سائیده شدن مو‌های پشت سرش با بالش دچار ریزش می‌شود و در نتیجه محل‌های سفید و بی مو در پشت سرش دیده می‌شود.

۵- اغلب یک لایه موی نازک و تیره رنگ، بر روی پیشانی، شانه‌ها و کمر نوزاد دیده می‌شود که به این مو کرک گفته می‌شود و مانند بسیاری از جنبه‌های ظاهری نوزادان، کاملاً عادی است. کرک بیشتر در نوزادان نارس یا نوزادان مادران مبتلا به دیابت شایع است. این کرک‌ها نگران کننده نیست و پس از چند هفته می‌ریزند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

728

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید